Italienske portretter

Karl R. Lilliendahl er aktuell med utstillingen Italiani.
"We're one, but we're not the same", synger Bono i U2. Og nettopp disse ordene beskriver Karl R. Lilliendahls utstilling 'Italiani' bedre enn noen andre. I alle fall i følge han selv. Utstillingens bilder består av portretter, mennesker som er fotografert i et øyeblikk. Det er personer som holder på med sine dagligdagse ting i sitt vanlige liv.

- Det er noe unikt med hver enkelt som er fotografert. De er alle en del av noe som er mye større, forteller Liliendahl til foto.no.

Bildene er tatt da Lilliendahl bodde i Bologna i Italia. I ett år fotograferte han byen og reiste rundt andre steder for å fange det italienske dagliglivet.

- Å være i Italia er som å bli tatt tilbake i tid. Flere av karakterene man møter på er tidløse, og så befinner de seg midt mellom nydelige klassiske bygninger. Det er nesten som å være på en filminnspilling til en Giuseppe Tornatore film.

Karl R. Lilliendahl er født på Island i 1972. Siden 1995 har han jobbet som fotograf.

- Som fotograf forsøker jeg å fange et lite glimt av sjelen i øynene til de som jeg fotograferer. Det som forbinder oss mennesker er selve kjernen i det jeg forsøker å fotografere. Når jeg er i Italia skjer det noe nydelig. Jeg føler at jeg er del av noe større. Fotografiene kommer til meg som små biter av en film som spilles foran meg. Det er en hypnotiserende følelse.

Utstillingen åpner fredag 27. novemberog henger til 27. januar 2016.

Lilliendahls hjemmeside
Karl R. Lilliendahl  -
Karl R. Lilliendahl
Karl R. Lilliendahl  -
Karl R. Lilliendahl

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu