Pressemelding
Dette er en pressemelding! Innholdet i denne teksten representerer ikke nødvendigvis foto.nos syn på innholdet.

Nyheter fra Fujifilm

Fujifilm har mange nye produkter å tilby sine kunder, og her er et knippe av interessante fotoverktøy
Pressemelding

FUJIFILM X70

Nye FUJIFILM X70 er vår minste og letteste kompaktkamera noensinne med en APS-C sensor av X Trans-typen og et lyssterkt FUJINON-objektiv tilsvarende 28mm. Kameraets allsidige brennvidde passer utmerket for alt i fra landskap til snapshots og kombinert med X-Seriens kritikerroste bildekvalitet og fantastiske fargegjengivning er dette kameraet som alltid er med deg.

Gjennom å bruke det optiske designet fra den prisbelønte X100-serien har det vært mulig å utvikle et kompakt høykvalitetsvidvinkelobjektiv i et mindre kamerahus. Det nye FUJINON 18,5mmm F2.8 (tilsvarende 28mm i 35mm-format) består av sju linseelementer i fem grupper, hvor to er høykvalitets asfæriske elementer, og 9 blenderlameller for å beste mulig skarphet og mjukest bakgrunnsuskarphet. Bildesensoren og prosessoren er den samme som i den kritikerroste X100T. I kombinasjon med det nye objektivet skapes bilder med stor detaljrikdom, lav støy og fantastisk fargegjengivining.

X70 er det første kameraet i X-Serien med en touchscreen-skjerm og er roterbar 180 grader.

Ved aktivering av touchskjermen aktiveres touchfoto og fokusområdevalg under fotograferingen. Kameraet tilbyr smarttelefonfunksjner som å sveipe mellom bilder i bildevisning eller zoome inn ved å klipe. Hjulene for lukkertid, blender og eksponeringskompensasjon inviterer til full manuell kontroll og kreativitet, men kameraet er også utrustet med en automatikkbryter for å kunne velge det fullautomatiske «Advanced SR Auto mode».

X70 beregnes å være tilgjengelig i butikk i februar 2016 og to fargealternativer kommer til å være tilgjengelig - svart eller sølv. Sammen med X70 lanseres også vidvinkelkonverteren WCL-X70 og den eksterne optiske søkeren VF-X21 som kommer til å være tilgjengelig i løpet av våren 2016.

Rek ca pris: 6 999 NOK
Tilgjengelig: Februar 2016
Farger: svart/sølv

Funksjoner

16.3 megapixel APS-C X-Trans CMOS II
EXR Processor II
FUJINON 18,5mm F2.8 (tilsvarer 28mm i 35mm-format)
Nærgrense 10cm
Vinklingsbar 3” Touch LCD-skjerm med høy oppløsning (1,040 000-punkter)
Bryterf for veksling till full automatik (Advanced SR Auto Mode)
Rask uppstart (0,5s), 0,01s lukkerforsinkelse
Intelligent Hybrid AF - Autofokussystem der fasedeteksjon kombineres med kontrastdeteksjon for raskest mulig handtering
77 autofokuspunkter (zonefokus)
Digital Telekonverter (tilsvarende 35mm eller 50mm)
Direkte tilgang til utvalgte favorittfunksjoner med 8 funksjonsknapper samt programmerbar kontrollring rundt objektivet.
11 ulike filmsimuleringer inkludert CLASSIC CHROME
Full manuell fokuskontroll med funksjonene Digital Split Image og Focus Peak Highlight
Innstillingshjul for lukkertid og eksponeringskompensasjon (±3 EV)
Velgbar elektronisk lukker for å oppnå en maksimal lukkertid på opp til 1/32000s
Full HD videoinnspilling 24fps, 25fps, 30fps og 60fps (36Mbps)
Manuelle innstillinger som blender, ISO og lukkertid er tilgjengelig under videoopptak
Direkte tilgang til utvalgte funksjoner med Q (quick) meny
RAW-fremkalling direkte i kameraet
Tilbehørssko for feks. ekstern blits
Trådløs bildeoverføring til smarttelefoner og nettbrett samt mulighet til å fjernstyre kameraet med FUJIFILM Camera Remote-appen
Trådløs sikkerhetskopiering til PC og Mac

Tilbehør

Vekse i lær: BLC-X70
Motlysblender med adapterring: LH-X70
Vidvinkelkonverter (tilsvarende 21mm): WCL-X70*
Vidvinkelkonverter (motsvarande 21mm): WCL-X70*
Extern optisk søker: VF-X21* (28- och 21mm)
Fjernutløser: RR-90
Mikrofon MIC-ST1
3 olika blitsmodeller: EF-X20, EF-20, EF-42

  • Tilgjengelig våren 2016.

FUJINON XF100-400mmF4.5-5.6 R LM OIS WR

Den nye værbeskyttede FUJINON XF100-400mmF4.5-5.6 R LM OIS WR blir X-seriens første supertelezoom med en brennvidde som tilsvarer hele 152-609mm i 35mm-format. Objektivet har en optisk konstruksjon bestående av 21 linseelementer inndelt i 14 grupper med fem ED-linselementer og ett Super ED-linseelement for å minimere kromatisk abberasjon. Den kraftige bildestabilisatoren (5 steg) og objektivets lave vekt (1,4 KG) gjør det mulig å ta skarpe bilder selv ved handholdt fotografering på lange brennvidder. Objektivet passer utmerket for fotografering av raske motiver i bevegelse takket være et autofokussystem bestående av doble lineære motorer og en bryter for fokusmrådebegresning (5m-∞).

FUJINON XF100-400mmF4.5-56 har en værbeskyttet konstruksjon for å beskytte mot vann, kondens, støv og alve temperaturer. Det fremste linseelementet har et vannavstøtende fluorittbelegg som er mindre utsatt for flekker og er enkel å rengjøre. Objektivets motlysblender har en skyvbar luke for å rask tilgang til for eksempel et polariseringsfilter.

FUJINON XF100-400F4.5-5.6 er kompatibel med telekonverteren FUJINON Tele XF1.4X TC WR. Når de brukes i lag oppnås en brennvidde tilsvarende 213-853mm F6.3-8 i 35mm-format. Fasedetekerende autofokus er fortsatt tilgjengelig på F8.

Tilbehør: MLP-75XF stativplate kompatibel med Arca Swiss-fatning. Denne platen er også kompatibel med XF50-140mm F2.8 R LM OIS WR.

Anbefalt ca. pris: 18 999 NOK
Anbefalt ca. pris inkl. XF1.4x TC: 19 999 NOK
Tilgjengelig: Februar 2016

FUJIFILM X-E2S og oppdatering til FUJIFILM X-E2 (ver. 4.00)

Nye FUJIFILM X-E2S bruker lik bildesensor (X-TransTM CMOS II) og prosessor (EXR processor II) som i tidligere lanserte FUJIFILM X-E2 men har blitt oppdatert med flere nye funksjoner og forbedringer. Kameraet har blant annet fått et helt nytt autofokussystem med høyere ytelse og bedre tilpassing for motiver i bevegelse, valgfri elektronisk lukker som gjør det mulig med en maksimal lukkertid på opp til 1/32000s, samt bedre grep og handtering.

De firmwareforbedringene som kommer i FUJIFILM X-E2S kommer også til å bli tilgjenglig for brukere av FUJIFILM X-E2 gjennom en firmware-oppdatering. Oppdateringen vil være tilgjengelig fra den 4. februar 2016.

X-E2S har et kompakt design (veier bare 350g) og en utmerket handtering med manuelle brytere og hjul for de viktigste innstillingene som blender, lukkertid og eksponeringskompensasjon. Kameraet har dessuten syv funksjonsknapper som kan tilpasses for å skreddersy kameraet etter fotografens behov. Vil man at kameraet skal handtere samtlige innstillinger selv, veksler man enkelt til den ny autoinnstillingen «SR-Auto». I den modusen velger kameraet automatisk optimale innstillinger avhengig av motiv og situasjon for å gjøre fotograferingen som enkel som mulig.

Med kameraets høyoppløste elektroniske søker er det enkelt å kontrollere eksponering, fokus og komposisjon i alle typer miljøer. Søkeren i X-E2S kombinerer en høy forstørringsgrad (0.62x) med en oppløsning på 2 360 000 punker (OLED) og en forsinkelse på bare 0.005s.

X-E2S har et nytt autofokussystem (tidligere tilgjengelig i X-T1 med firmware 4.0 og X-T10), med bedre muligheter til å fange motiver i bevegelse samt flere andre forbedringer:

Autofokusmodusen «Enkelt punkt» kompletteres med nyutviklede «sone» og «vid/sporing» som begge bruker 77 autofokuspunkter (49 punkter i «enkelt punkt») over et større område for å forbedre kameraets evne til å fange motiver som beveger seg.
Autofokushastighetne under dårlige lysforhold har blitt forbedret takket være at bldesensorens fasedeteksjonspiksler nå fungerer ned til 0,6 EV (tidligere 2,5 EV) og i modusen «enkelt punkt» deles nå fokusområdene i nn i mindre deler for å med større nøyaktighet kunne bestemme avstanden til motivet.
Funksjonen «øyedeteksjon» som automatisk oppfatter og fokuserer på øynene gjør det enklere å fotografere portrett med stor blenderåpning samtidig som autofokus under videoinnspilling har blitt optimert og blitt raskere og mer naturlig.

Med kameraets innebygde Wi-Fi og appen, FUJIFILM Camera Remote går det an å ta bilder og video samt fjernstyre mange av kameraets funksjoner. Det er også enkelt å trådløst overføre bilder til smarttelefoner, nettbrett og datamaskin.

Anbefalt ca. pris endast kamerahus: 6 999 NOK

Anbefalt ca. pris med XF18-55 F2,8-4: 9 999 NOK

Tillgjengelig: Februar 2016
Färger: svart/sølv

Funksjoner

16.3 megapixel APS-C X-Trans CMOS II sensor utan optiskt lågpassfilter
EXR Processor II
Kompatibel med objektiver for Fujifilm X-fattning
Elektronisk søker med 2 360 000 punkters oppløsning(OLED) og en forsinkelse på endast 0.005s
Kjapp oppstart (0.5s i Quick mode), 0.05s lukkerforsinkelse og seriebildefunksjon opp til ca. 7 bilder/s med fokusjustering mellom hvert bilde
Nyutviklet autofokussystem med bedre tilpassing for å fange motiver i bevegelse
Kombinert fasedeteksjon med kontrast-autofokus for kjappest mulig autofokus
3 tommer LCD-skjerm med høy oppløsning (1,040 000 punkter), lysstyrke og kontrast
Valgfri elektronisk lukker som muliggjør en maksimal lukkertid på opp til 1/32000s
Enklere manuell fokuskontroll med funksjonene Digital Split Image og Focus Peak Hightlight
Mulighet for å enkelt veksle til full automatikk (SR-Auto)
Mekaniske hjul for lukkertid og eksponeringskompensasjon (±3 EV)
Full HD-videoinnspilling 50p/25/24p (36 Mbps)
Mulighet for å stille blender, lukker og ISO manuelt under videoinnspilling
Intervallfotograferint (1 sec - 24 timer, opp til 999 bilder)
Innebygd blits med FUJIFILM Super i-Flash-teknologi
Raw-fremkalling direkte i kameraet
Q (quick) meny - rask tilgang til de vanligste innstillingene
Tilbehørssko til feks. ekstern blits
11 ulike filmsimuleringer inkludert den nyutviklede «CLASSIC CHROME»
Trådløs bildeoverføring til smarttelefoner, nettbrett og PC, samt mulighet til å fjernstyre kameraet med appen FUJIFILM Camera Remote
Trådløs sikkerhetskopiering til PC og Mac
Mikrofoninngang (2.5mm)

Tilbehør

Halvfutteral i lær: BLC-XE1
Handgrep: MHG-XE
3 ulike blitsmodeller: EF-X20, EF-20 og EF-42
Fjernutløser: RR-90
Mikrofon: MIC-ST1
Fujifilm - Fujifilm X70
Fujifilm X70
Fujifilm
Fujifilm - FUJINON XF100-400mmF4.5-5.6 R LM OIS WR
FUJINON XF100-400mmF4.5-5.6 R LM OIS WR
Fujifilm
 - Fujifilm X-E2s
Fujifilm X-E2s

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu