Fauquets visuelle univers

Han oppdaget fotografiets magi på et lite og hemmelig mørkerom på loftet på kostskolen han gikk på som 15 åring.
WILLAS Contemporary har man nå sjansen til å utforske et fascinerende univers, universet til fotokunstneren Jean-Michel Fauquet.

- På sine spaserturer til og fra arbeidet i Paris finner han materialer han bruker i objektene han skaper. Det dreier seg mye om kartong. Han antyder at vi lever i kartongalderen. Tilbake i sitt bittelille studio/mørkerom/leilighet i Paris skaper han former vi ikke har sett tidligere. Ved bruk av maling og ferniss gir han objektene en overflate som av slitt lær. Objektene fotograferes med et analogt kamera, filmen fremkalles og bildene kopieres på baryttpapir av Fauquet selv, forteller Ellen K. Willas.

Til slutt maler Fauquet på bildene med tynne lag oljemaling. Sluttresultatet er et taktilt og svært organisk verk.

- Når fotografiene og objektene blir satt sammen slik vi har gjort det i utstillingen ‘Traces of Being’ gis publikum en mulighet til å forsvinne inn i Fauquets univers. Det er en underfundig opplevelse. Som å gjenoppleve minner man ikke visste man hadde.

WILLAS Contemporary presenterer nesten 100 verk (over 50 fotografier), en rekke objekter, samt en håndfull av Fauquets fascinerende skissebøker.

Galleriet er nystartet og presenterer med Fauquet sin tredje utstilling. Først ut var 'Still Lifes' av Steinar Christensen, mens amerikaneren Jeff Cowen var nestemann ut.

- Vi ønsker å skape rom hvor mennesker gis mulighet for å utsette seg selv for Stendahl-syndromet. WILLAS Contemporary er et galleri med lav dørterskel. Det er et galleri hvor vi løfter frem kunst av internasjonalt anerkjente kunstnere slik at publikum kan leve sterkere gjennom kunsten, oppdage nye vinklinger og åpne dørene til en dypere innsikt og forståelse.

Ellen K. Willas har i lengte tid hatt et ønske om å starte opp et galleri. I en årrekke har hun jobbet med formidling av internasjonalt kunstfotografi. Gjennom firmaet PUG produserte hun sammen med sin kollega Anette Skuggedal utstillinger i gamle fabrikker, på Høymagasinet på Akershus Festning, flere større utstillinger på Blomqvist - og sist men ikke minst på Fotografiska i Stockholm.

- Vi produserte utstillinger for kunstnere som Vik Muniz, Andres Serrano, Joel-Peter Witkin, Sally Mann, Arno Rafael Minkkinen og Roger Ballen.

Et steinkast unna Rådhuset er nå galleriet etablert. Det er ikke et rent fotogalleri, men en arena hvor fokuset er å formidle kunst av anerkjente samtidskunstnere.

- Vi ser ingen grunn til å sette oss selv i en bås, men er mer opptatt av å løfte frem kunstnere som berører oss - uavhengig av hvilken teknikk de benytter. Vi har et nært samarbeid med en rekke ledende gallerier internasjonalt - vi promoterer kunstnere med et internasjonalt marked og en etablert samlerbase.

Galleriet tilbyr et bredt utvalg kunstbøker, arrangerer stadig artist-talks og har boksigneringer. mm - så det er bare å komme innom!

Traces of Being henger frem til 5. mars.

Sjekk ut denne flotte videoen fra åpningen av utstillingen:



WILLAS Contemporary
Jean-Michel Fauquet -
Jean-Michel Fauquet
Jean-Michel Fauquet -
Jean-Michel Fauquet
Jean-Michel Fauquet -
Jean-Michel Fauquet

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu