Utstilling
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

CYAN stipendutstilling

Cyan :galleri arrangerer i 2016 for syvende gang stipendutstilling for fotografer, og vi ønsker igjen å sørge for et arrangement som gir like mye spenning til søkerne som til publikum. 76 fotografer stiller ut et spennende og variert utvalg av bilder og søknadstekster mens de kjemper om publikums gunst og håper på å vinne et stipend i bytte mot sitt verk.
Stipendutstillingen fungerer slik at i tillegg til en fagjury, som plukker ut en vinner som får en separatutstilling, så kan publikum stemme på hvem de mener fortjener å premieres. Når publikum stemmer på sine favoritter er de også med i en loddtrekning der de kan vinne verket de har stemt på. Slik sørger vi for at folk stemmer på de bildene de faktisk liker best selv, samtidig som fotografene får bekreftet at det de lager virkelig er godt likt.

Den mest populære fotografen stemt frem av publikum vinner Publikumsprisen og en separatutstilling på CYAN salong.
I tillegg vil det trekkes ut tre vinnere fra publikumsstemmer som får Analogstipendet som er sponset av Studio Technika, Utstyrsstipendet som er sponset av Interfoto og Utdanningsstipendet som er sponset av NORDphotography.
Stipendutstillingen gir også deltakerne selv muligheten til å juryere deres egne bilder. En kveld i løpet av utstillingsuka møtes utstillerne og diskuterer utstillingen seg imellom. I fellesskap blir de enige om hvem av dem som fortjener å vinne Festivalstipendet som er sponset av Nordic Light og DOK:16. Fra tidligere år har vi erfaring av at dette kan lede til opphetede diskusjoner og mye bra og lærerik debatt for fotografene selv. Særlig spennende kan det bli når de mest aktuelle kandidatene selv er med på diskusjonen og må enten forklare sine verk for de andre deltakerne eller oppleve at deres arbeid blir forsvart i diskusjon mellom fotografene som deltar.

Vinneren av utstillingsstipendet får en separatutstilling i Cyan :galleri og dette stipendet deles ut av en egen fagjury. Årets fagjury består av Sigurd Fandango, fotograf, Lillian Reif, vikarierende ansvarlig redaktør magasinet KUNST, Trine Stephensen, The Plantation og fjorårets stipendvinnere fotografene Tone Elin Solholm og Ida Warholm Bjørken.

Mandag 25.januar arrangerer vi en åpen Cyan :arena kveld for publikum der utstillerne vil presentere seg og sitt verk.
Fredag kveld 29.januar kl 18-23 har vi utdelingsfest. Det vil være kveldsåpent og publikum kan stemme helt frem til vi avslutter avstemmingen kl 21. Stipendene deles så ut like etterpå og vi feirer vinnerne resten av kvelden.
Søndag 31.januar arrangerer vi en galleribrunch med speedportfoliodating. Ta med noe godt til et felles lunsjbord og slå deg ned for en prat med de andre fotografene der. I tilleggkan du ta med din fotoportfolio og få deg en 10-minutters portfoliovisning med en håndfull kuratorer og veiledere.
 - flyer
flyer
 - åpen publikumskveld
åpen publikumskveld
 - publikumsavstemming
publikumsavstemming

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu