Mennesker og landskap

Utstilling til inntekt for =Oslo
Fotograf Rune Hammerstad stiller ut kunstfoto på Kulturhuset i Oslo ved Youngstorget. Inntektene fra utstillingen går til =Oslo.

- Jeg har vært utrolig heldig som har fått låne lokalet til kulturhuset i Oslo. Siden det er god plass har jeg printet store bilder. Det største blir 130 x 130 cm. Siden jeg skal ha en budrunde på bildene, kan jeg forhåpentligvis være til nytte for =Oslo, forteller han til foto.no.

Hvorfor har du valgt å ha en utstilling hvor inntektene går til =Oslo?

- Jeg har slitt veldig mye med diagnosene mine. Det har gitt meg mye empati og et ønske om å hjelpe andre som har det vanskelig. ADHD og Tourettes syndrom har for meg vært en stor belastning, men jeg ønsker å utnytte energien disse diagnosene gir meg på en positiv måte. =Oslo gjør en fantastisk jobb og har et genialt konsept.

Rune Hammerstad kjøpte seg sitt første kamera for konfirmasjonspengene sine i 2007.

- Interessen økte og jeg ble etter hvert lidenskapelig interessert. Fra 2008 har jeg hatt fotoutstillinger minst en gang i året. Jeg har svennebrevet i fotograffaget og jobber nå som profesjonell portrettfotograf. Jeg føler meg naken uten kamera, og mesteparten av tiden jeg er våken, går med til noe fotorelatert. Jeg har valgt å bli fotograf fordi foto gir meg uendelig mye glede. Den lidenskapelige interessen og engasjementet tilsier at dette er helt riktig vei å gå for meg.

På veggene i Kulturhuset stilles det ut mange portretter, av mennesker Hammerstad synes er interessante.

- Min læremester fotograf Øistein Lind på Lillehammer sendte meg ofte ut på gata for å hente inn modeller til fotostudio. Jeg fikk beskjed om å hente for eksempel fire personer inn og ta bilder av de gratis for å trene på lyssetting og poseringer. Dette fjernet min frykt for å ta kontakt med fremmede. Jeg er evig takknemmelig for det. Når jeg fotograferer folk med interessante fjes, får jeg høre mange gode historier og blir kjent med mange hyggelige folk. For meg er et interessant fjes et spennende motiv som fotomodeller ikke kan måle opp i mot.

- Har du en morsom eller fin historie fra noen av disse «møtene» med mennesker du har portrettert?


- Jeg møtte Helge tilfeldig på Grünerløkka en dag. Det viste seg at han har jobbet som tegneserieforfatter. Portrettet har en eventyrlig stil som fremhever dette. En gang stjal noen hatten hans. Han ble så forbannet at han laget en ny for hånd. På høyre side av bildet kan du se hatten deler seg i to da han har sydd to skinnbiter sammen. Det er alltid hyggelig å drikke en kopp kaffe med Helge.

Alle inntekter fra bildesalget går til =Oslo. Anonym budrunde starter 21. februar på: http://fotorune.com/ og varer i fem dager.
Rune Hammerstad -
Rune Hammerstad
Rune Hammerstad -
Rune Hammerstad
Rune Hammerstad -
Rune Hammerstad

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Andre H.
tøffe bilder :)
28.2.2016
William Palmer M.
Meget godt,JOBBA. Rune
23.2.2016
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu