Akt og landskap

Erlend B. Enger kombinerer aktfoto og landskapsfotografi.
Erlend B. Enger forsøker å skape om formen på menneskekroppen. I fotografiene hans blir den til en skulptur, til et landskap.

- Når jeg fotograferer menneskekroppen har det alltid vært viktig å skape ting som skaper spørsmål, og som kanskje ikke er slik det ser ut til å være ved første øyekast. Jeg synes det er ok å legge en del over til betrakteren, få han eller hun til å tenke litt. Hvis betrakter gjør det, har jeg lykkes, forteller Enger til foto.no.

I dag åpner den retrospektive utstillingen 'Human/Nature' som viser et utvalg av Erlend B. Engers fotografier fra de siste 23 årene. I tillegg til aktfototografier vises en serie poetiske landskapsbilder. Sistnevnte er fotografert med iPhone og Hipstamtic-appen.

- Dette prosjektet startet helt tilfeldig med at jeg kjøpte meg objektiver til iPhone mest som et leketøy. Jeg innså at mulighetene var mange og fant etterhvert akkurat det jeg ønsket for å skape enkelheten og tonene i landskapene jeg fotograferte. Jeg fikk muligheten til å skape om små steiner til fjell i månelandskap og trær i en mye enklere poetisk setting enn med vanlig kamera, uttaler Enger i utstillingens pressemelding.

Å kombinere aktfoto og landskapsfotografier skutt med iPhone, kan i stor grad krediteres kurator Elisabeth N. Aanes. Hun har fulgt Engers arbeid siden 2004, og karakteriserer han som en juvel av en fotograf.

- Utstilligen er å anse som en retrospektiv hvor vi viser utvalgte verker fra Erlends karriere. Han har hele tiden hatt en fasinasjon for natur, og spesielt tre, og det var selvsagt at denne delen også burde få plass i samlingen. Derav tittelen Human/Nature. I tillegg så dekker utstillingen fotografiets utvikling, fra analogt, til digitalt, og nå sist iphone. Som og var et viktig aspekt da bildene ble valgt. Jeg ønsket å vise flere sider av Enger som utrolig nok ikke har hatt separatutstillinger før fjorårets utstilling på Saga Senter for Fotografi på Inderøy, forteller Aanes til foto.no.

Human/Nature åpner på Fotografiens Hus torsdag 3. mars kl. 18. Det blir artist talk med fotografen ca. kl. 19. Utstillingen varer fram til søndag 3. april.

Erlend B. Enger - Toe to toe
Toe to toe
Erlend B. Enger
Erlend B. Enger -
Erlend B. Enger

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu