UNBOUNDED: Borders in Disorder

Grenser i uorden er tema når avgangsklassen på Bilder Nordic School of Photography presenterer sin avgangsutstilling.

- Vi har hentet inspirasjon fra nyhetsbildet som den siste tiden har fortalt oss om flykningestrømmen, kampen for individuell frihet, og en verden i endring, forteller kommunikasjonsansvarlig Asalea Dyrud til foto.no. - Vi har tatt utgangspunkt i fire aspekter: individ, samfunn, kultur og natur. Vi forteller historier om grenser og utfordringen med disse i vår tid og vår verden. Studentene har valgt temaer som blant annet innvandring, kjønnsidentitet og klimaendringer.

Haakon Sand

Utgangspunktet for valg av tema var at avgangsutstillingen skulle være aktuell og ha mulighet for mange visuelle innfallsvinkler.

- Med en gang det ble snakk om grenser i diskusjonen klassen hadde, var det mange forslag til prosjekter og stort engasjement. Vi kom raskt frem til at grenser i uorden er en veldig konkret representasjon av den tiden vi lever i.

Utstillingens tittel er altså blitt 'Unbounded: Borders in Disorder'. Den består av 38 individuelle prosjekter som er veiledet av blant andre den anerkjente bilderedaktøren Cheryl Newman (tidligere The Telegraph), forfatter Ben McPherson, den internasjonalt anerkjente fotojournalisten Marcus Bleasdale og prisbelønte Damian Heinisch.

Haakon Sand

- Studentene har jobbet med denne utstillingen siden før jul, og har de siste tre månedene utelukkende jobbet med utstillingen - ikke bare med de forskjellige prosjektene, men også med den praktiske utformingen. Ustillingen er nesten utelukkende et produkt av studentene selv, som har stått for oppussing og maling av lokale, søknad om støtte til finansiering fra blant andre Fritt Ord, sørge for markedsføring via sosiale medier for å få et publikum, samt print av plakater, brosjyrer, flyers og bannere.

Utstillingen henger ut denne uken på Lille Grensen 7 i Oslo sentrum.

Asalea Dyrud

Asalea Dyrud

Belinda Stoe

Belinda Stoe

Gønul Erturk

Gønul Erturk

Kristine Rød

Kristine Rød

Mirjam Stensvik

Mirjam Stensvik

Trang Doan

Trang Doan
Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu