Draumen om eit liv

Arve Ullebø har fotografert invanndrere i Høyanger. Prosjektet er et fotografisk møte mellom fortid og nåtid. En av tankene er å vise at innvandring i bygden ikke er noe nytt. Da industrieventyret startet for 100 års tid siden var det folk utenifra som sto bak.

Arve Ullebø


- Helt siden oppbyggingen av kraftverk og aluminiumsverk tidlig på 1900-tallet, har dette samfunnet vært sterkt preget av inn- og utflytting av arbeidsfolk. Etter at det ble opprettet asylmottak i fjor, er det no over 300 flyktninger og asylsøkere i kommunen med rundt 4000 innbyggere, forteller Ullebø.

Ullebø har portrettert flyktninger og en rekke pensjonister som en gang satset på en fremtid i Høyanger. Han ønsker å gi et bidrag til integreringen i kommunen.

Arve Ullebø


- Når det no kommer flyktninger til Høyanger, vil jeg vise at likheten mellom tilflyttere og innvandrere er mye større enn vi tror. Vi drømmer alle om et liv. Håpet mitt er at fotomøtet mellom pensjonistene og flyktningene skal styrke toleransen, respekten og empatien for de nye menneskene i bygden.

Arve Ullebø


Selv startet Ullebø som fabrikkarbeider i Høyanger, men etter noen år følte han sterkt for å gjøre noe annet.

- Jeg brøt ut av A4-livet og satset på et liv der fotografiet ble mer og mer sentralt. Inspirasjon til å satse fikk jeg etter å ha deltatt på en av Morten Krogvold sine workshops.

Utstillingen 'Draumen om eit liv' henger på Høyanger Samfunnshus til 9. april.

Arve Ullebø

Arve Ullebø

Arve Ullebø

Arve Ullebø

Arve Ullebø

Arve Ullebø

Arve Ullebø

Arve Ullebø

Arve Ullebø

Arve Ullebø

Arve Ullebø

Arve Ullebø

Arve Ullebø
Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu