Nordic Light 2016

Ralph Gibson, Anders Petersen, Jerry Uelsmann og Donata Wenders er noen av navnene på plakaten når Nordic Light går av stabelen. Datoene er 27. april til 1. mai.

Ralph Gibson

Nordic Light har etablert seg som en bauta innen norske fotofestivaler med et omfattende, rikt og stjernepreget program. I internasjonal målestokk sies det at de er helt på høyde med noe av det beste man finner i utlandet. Det spesielle med Nordic Light er de små forholdene. Her ender man fort opp med å spise frokost sammen med en av legendene, eller man tar seg gjerne et glass vin sammen på kvelden.

Stjerner har alltid kommet til festivalen. Nytt av året er imidlertid ny daglig leder. Ingunn Strand styrer nå skuten, men Morten Krogvold er fremdeles kunstnerisk leder.

Ingunn Strand har bred yrkeserfaring, og har blant annet jobbet som reklamefotograf og innen media. Hun er opptatt av kvalitet, samarbeid, utvikling av lokalt næringsliv og å vise hva regionen her har å by på for tilreisende.

Anders Petersen

Som leder for Nordic Light ønsker hun at festivalen skal fortsette å være det den har vært - en festival med fokus på kvalitet og legender.

- Vi skal fortelle historier som er verdt å høre på for alle - også for de som ikke er spesielt opptatt av fotografi. Nordic Light må utvikle seg, men skal holde på det vi har lyktes med. Vi skal synes både lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Nordic Light skal skape gode møteplasser for fotografer og de som har interesse for fotografi på en eller annen måte, forteller hun til foto.no.

Jerry Uelsmann


Årets program beskriver hun beskjedent som et godt program.

- Det er variert med flere legender og spennende fotografer som ikke har oppnådd legendestatus ennå. Det er flere norske fotografer som har oppnådd premiering internasjonalt for jobben de gjør, som kommer til festivalen i år. Vi har også en workshop med Ralph Gibson som går over to dager. Utrolig spennende med en workshop med Ralph Gibson. Han har ikke holdt workshop i Europa på mange år. Der blir det aktfoto i naturlig "northern light» (som han sier selv).

Festivalen går av stabelen 27. april til 1. mai. Sjekk ut mer info på nle.no

Jerry Uelsmann

Donata Wenders

Donata Wenders

Giacomo Brunelli

Giacomo Brunelli

Saga Sig

Saga Sig

Espen Rasmussen

Tine Poppe

Hilde Carling

CF Wesenberg

Selvportrett
Selvportrett
Jerry Uelsmann

Jo Bentdal

Mikkel Aaland

Audun Rikardsen
Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ivar Petter H.
Et flott program for Nordic Light 2016! Kjenn din besøkelsestid og delta under hele festivalen! Dette blir opplevelser for livet!
6.4.2016
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu