Ikoniske musikkfotografier

Stian Andersen har gått gjennom arkivet sitt, og funnet en rekke perler.

På Galleri Popop i Oslo stilles samlingen ut fra torsdag 28. april. Utstillingen er en del av utstillingsserien 'Kollekt'.

- Med serien Kollekt: ønsker vi å tilby svært begrensede opplag av unik fotokunst for de som ønsker det helt spesielle bildet til sine omgivelser. Ambisjonen er at bildene i serien skal presentere unike fotografier fra både konsert- og populærkulturelle begivenheter i ulike tidsperioder, forteller en Jonas Leborg, eier av Galleri Popop, i en pressemelding.

Brett Anderson. Suede.
Brett Anderson. Suede.
Stian Andersen

Når utstillingsserien sparker i gang er det med en av Norges beste og mest kjente musikkfotografer, Stian Andersen, på veggene. Andersen har fotografert i musikkens energiske verden siden 1988. Da startet det med en DumDum Boys-konsert på Rockefeller. Utsendt av skoleavisen og ikke en gang gammel nok til å komme inn. Han måtte skrive under på at han ikke skulle drikke øl på konserten.

- Senere viste jeg bildene til bandet, og de ble så gira på resultatet at et av bildene endte opp på coveret av monsterhiten Englefjes. Det var min flying start inn i bransjen, forteller Andersen til foto.no.

Euroboy. Turboneger.
Euroboy. Turboneger.
Stian Andersen


På utstillingen vises fotografier av blant annet Prince, Iggy Pop, Kizz, Wu Tang Clan, Ramones, David Bowie, Lemmy, Ray Charles, James Brown, A-ha og en rekke andre kjente artister.

- Det er en samling av de aller største ikonene jeg har fotografert de siste 28 årene. Når jeg gjorde research til fotobøkene og utstillingene med a-ha, Turboneger og Øyafestivalen kom jeg stadig over gullkorn i arkivet mitt.
Plutselig kom jeg over fete bilder av blant annet David Bowie, Lemmy, James Brown og Prince. Bilder jeg helt hadde glemt bort. Slik ble idéen om å kuratere denne samlingen til en fotoutstilling født.

RZA
RZA
Stian Andersen

Et av bildene på utstillingen er av Prince da han spilte i Oslo Spektrum i 1993.

- Jeg stod i fotograva og ventet på at konseten skulle starte da det plutselig dukket opp en haug med skumle sikkerhetsvakter fra crewet til Prince. De fortalte at han ville fotograferes før han gikk på scenen. Plutselig stod Prince der og siktet med gullmikrofonen sin og sa "shoot me"! Hele rommet stoppet opp og jeg har vel aldri vært så starstrucked noen gang. Det hele var over på noen få minutter. Hit and run.

Utstillingen på Galleri Popop i Tordenskioldsgate i Oslo åpner 28. april og henger til 20. mai.

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu