Pressemelding
Dette er en pressemelding! Innholdet i denne teksten representerer ikke nødvendigvis foto.nos syn på innholdet.

Canon ekspanderer opptaksmuligheter med nytt tilbehør til EOS

Canon lanserer en ny og kraftig blitz, og en retningsvirkende mikrofon av høy kvalitet
Pressemelding

Canon lanserer kraftige nye tilbehør til EOS-systemet – Speedlite 600EX II-RT og en retningsbestemt stereomikrofon, DM-E1. Nyhetene er utviklet for å gi fotografer og videofotografer nye og kreative opptaksmuligheter. Speedlite 600EX II-RT er en kraftig blits med høy ytelse som gir meget god kontroll over lyset, perfekt til raske serieopptak, som for eksempel ved fotografering av brylluper, sportsarrangementer og kjendiser på den røde løperen. DM-E1 er Canons første eksterne mikrofon til EOS-systemet, og gir videofotografer mulighet til å ta opp kvalitetslyd som matcher den høye bildekvaliteten på filmer tatt med kompatible EOS-kameraer.

En verden av lyssettingsmuligheter – Speedlite 600EX II-RT

Speedlite 600EX II-RT byr på suveren ytelse, og er det perfekte tilbehør til flaggskipet EOS-1DX Mark II. Den har opptil 50 prosent flere kontinuerlige blitsavfyringer sammenlignet med forgjengeren, og 100 prosent mer når den brukes med nye CP-E4N[i], noe som sikrer at du får med enda mer action. Ny og forbedret teknologi for varmemåling hindrer overoppheting og tillater flere avfyringer etter hverandre.

Ledetall på 60m ved ISO 100 åpner for kreativ lyssetting av motivet fra ulike avstander og over et større område – perfekt når du vil ha med alle gjestene i et bryllup. Takket være vid objektivdekning på 20 til 200 mm, eller 14 mm med den innebygde adapteren, kan du enkelt styre hvordan lyset spres over motivet.

Til mer kreativ lyssetting har blitsen trådløs slavefunksjon slik at du får best mulig utbytte når du bruker Speedlite 600EX II-RT som ekstern blits. Blitsen har også radiostyrt fjernutløser, først utviklet av Canon. Denne gir enda større kreativ frihet til å sette stemningen i motivet fra en avstand på opptil 30 meter, ved å simulere lys i flere retninger. Du kan skape effektfull lyssetting ved å bruke opptil 15 eksterne Speedlite-blitser[ii] – perfekt til interiørfotografering.

Portrettfotografer vil sette pris på den nye medfølgende adapteren for indirekte blitsbelysning, SBA-E3.Adapterengir flere muligheter for indirekte blitsbelysning ved at lyset reflekteres fra vegger eller tak for å gi et mykere og mer naturlig resultat, mens roterende indirekte blitsbelysning eliminerer uønskede skygger. Nye fargefiltre som festes på blitsen, gjøre det enklere å balansere blitslyset med omgivelseslyset.

Enestående lydkvalitet – retningsbestemt stereomikrofon DM-E1

DM-E1 er en kompakt, retningsbestemt stereomikrofon som gir eksepsjonell ytelse når høy lydkvalitet er like viktig som høy bildekvalitet. DM-E1 er en allsidig høykvalitetsmikrofon som kan brukes til en rekke ulike typer opptak, og er utviklet for å komplettere filmkvaliteten i EOS-serien.

DM-E1 har klassisk kanonutforming med tre ulike retningskarakteristikker som gir deg mulighet til å justere mikrofonen til å ta opp i tre retningsmønstre. Retningsbestemt monomodus passer best til opptak av lyd som er rett foran kameraet, for eksempel en reporter eller programleder, og gir noe isolasjon mot annen lyd i omgivelsene. Bytter du til 90- og 120-graders opptaksvinkel får du stereolyd for lydkilder som dekker et større område, for eksempel et orkester i et konserthus.

Innebygd demper sørger for at støy fra kamerabevegelser og zoomobjektiv reduseres på en effektiv måte, mens vindbeskyttelse eliminerer eventuell vindstøy. Med frekvensområde fra 50 Hz til 16 kHz fanger mikrofonen opp et bredt tonespekter, og med 66 dB signal-støy-forhold og -42 db følsomhet, får du minimal forvrengning.

Perfekt størrelse for videofotografer på farten

DM-E1 er en av de minste og letteste mikrofonene i sin klasse, noe som gjør den til et utmerket valg til filming på farten. Takket være 35 mm-kontakt kan den brukes sammen med en rekke kompatible Canon EOS-kameraer[iii].

Speedlite 600EX II-RT – nøkkelfunksjoner:

Fotografer raskere og lenger

Pålitelig ytelse både på kameraet og som ekstern blits

Kreativ ekstern belysning fra alle retninger ved hjelp av radiostyrt fjernkontroll

Kraftig ytelse med ledetall 60 (m, ISO100)

Enkel å bruke med intuitive kontroller og informasjonsskjerm

DM-E1 – nøkkelfunksjoner:

Kompakt mikrofon med kanonutforming

Retningsbestemt, 90- og 120-graders opptaksvinkel

Frekvensområde fra 50 Hz til 16 kHz

66 dB signal-støy-forhold, -42 dB følsomhet

CR2032 litiumbatteri

Tilgjengelighet:

Speedlite 600EX II-RT har anbefalt utsalgspris inkl mva kr 7.320,-
DM-E1har anbefalt utsalgspris inkl mva kr 3.760,-

Begge produktene har salgsstart primo juli.
Canon - Canon Speedlite 600EX II-RT
Canon Speedlite 600EX II-RT
Canon
Canon  - Canon Speedlite 600EX II-RT Flip Left
Canon Speedlite 600EX II-RT Flip Left
Canon
Canon - Canon DM-E1
Canon DM-E1
Canon
Canon - DM-E1 på kamera klart til filmopptak
DM-E1 på kamera klart til filmopptak
Canon

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu