Panoramic

Det spenner fra sommerlandskap til vinterlandskap, fra byer til fjell, når Morten Qvale er aktuell med ny utstilling.

Fotografiene er tatt i løpet av de tre siste årene og tar betrakter med på en reise til steder som blant annet Los Angeles, New York, London, Paris, Hemsedal og Skagerak. Fotografiene er hentet fra seriene Pure Landscape og Man Made Landscape, og de aller fleste av dem er fotografert i panorama-format.

LA by Night
LA by Night
Morten Qvale

- Mine bilder av bylandskap har blitt svært godt mottatt, og det motiverer meg til å utvikle temaet videre på mine premisser, forteller Qvale til foto.no. - Landskapsmotiver har jeg alltid jobbet med og søkt meg til grunnet min forkjærlighet for naturen. Ansel Adams har spilt en viktig rolle i min utvikling som fotograf, og jeg er nok inspirert av hans arbeider med store landskapsmotiver.

Zermatt
Zermatt
Morten Qvale

Det er med andre ord to serier som står i kontrast til hverandre. Den ene er preget av det klassiske landskapsfotografiet uten spor av menneskelig påvirkning, mens den andre viser kompleks og ofte kaotisk byarkitektur som forvandles til flotte og velkomponerte fotografier.

- Bildene i denne utstillingen er store panoramaer. Dette formatet er valgt for å forsøke å gjenskape både naturens og byens storslagne dynamikk og visuelle påvirkningskraft. Det jeg forsøker, er å skape en monumental stemning som påvirker og omfavner betrakterens synsfelt, og med det gi en følelse av tilstedeværelse. Motivene går fra det helt uberørte landskapet til det fullstendig menneskeskapte, og for meg er det to motvekter som fungerer godt sammen.

Manhattan Pier
Manhattan Pier
Morten Qvale

Når Qvale har jobbet med hvert enkelt fotografi, ser han gjerne for seg motivene i hodet på forhånd.

- Stemningen i bildene er viktig, det samme er form, farger, kontraster og komposisjon. Når jeg har funnet ut hvor bildet skal tas, fotograferer jeg systematisk med flere eksponeringer og eksponeringstider, helst på stativ, for å oppnå den kvaliteten jeg ønsker i opptaket. På denne måten oppnår jeg stor detaljrikdom og skarphet i bildene. Etterarbeidet blir også veldig viktig for å få ønsket utrykk i for eksempel farger.

Utstillingen henger på Qvale Galleri i Oslo frem til over sommeren 2016.

Eiffel Tower
Eiffel Tower
Morten Qvale

Meatpacking View
Meatpacking View
Morten Qvale

New York Empire
New York Empire
Morten Qvale

Hemsedal
Hemsedal
Morten Qvale

Hunnebostrand
Hunnebostrand
Morten Qvale

Skagerak
Skagerak
Morten Qvale

London Eye
London Eye
Morten Qvale
Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu