Utstilling
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

IS SOM VARMER i Gjøvik kunstforening

I utstillingen "Is som varmer" får du se is slik du aldri har sett det før. Noen av bildene er presentert på børstet metall hvor det reflekterte lyset gir bildene et indre liv. Enda kraftigere effekter får bildene når de er trykket på plexiglass som er plassert inn i egenutviklede og unike installasjoner av eik, metall og granitt, og med innebygget lys som gir bildene en helt egen dybde.
Geir Hareide Andersen ønsker å stimulere, ikke provosere, med sin kunst. Inspirasjonen finner han i fantasier og forestillinger om verdener innenfor, ved siden av eller utenfor det vi vanligvis oppfatter. Han er spesielt opptatt av å fortelle om alt det vakre vi har rundt oss i hverdagen uten kanskje å se det, og fremhever dette ved å forstørre og isolere det.

Kunstneren har sine egne grunner for å fokusere på det vakre rundt oss. Han ser det som sin misjon å lære publikum at det er mulig å se det vakre i alt hverdagslige rundt oss, både billedlig og i overført betydning.

Alle bildene er fotografier av luftbobler i is, og med ett unntak, så er ikke bildene manipulert. Men det er brukt farget lys under fotograferingen, og farger og kontraster er forsterket for å få frem de vakre formene i isen.

Noen av fotografiene er presentert på børstet metall hvor det reflekterte lyset gir bildene et indre liv. Enda kraftigere effekter får fotografiene når de er trykket på plexiglass som er plassert inn i egenutviklede og unike installasjoner av eik, metall og granitt, og med innebygget lys som gir bildene en helt egen dybde.
Geir Hareide Andersen - Skapning
Skapning
Geir Hareide Andersen
Originalbilde før trykking på metall
Geir Hareide Andersen - Fra utstillingsrommene
Fra utstillingsrommene
Geir Hareide Andersen
Fra utstillingsrommene i Kauffeldtgården på Gjøvik
Geir Hareide Andersen - Installasjoner i utstillingsrommene
Installasjoner i utstillingsrommene
Geir Hareide Andersen
Fra utstillingsrommene i Kauffeldtgården på Gjøvik

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu