Utstilling
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Fotografis Portfoliopris – En samling serier som engasjerer

Fotografiens Hus viser denne vinteren fem utvalgte portfolioer fra Forlaget Fotografis Portfoliokonkurranse. Utstillingen varer fra 1. desember 2016 til 1. januar 2017.
Pressemelding

Helt siden tidlig på 1980-tallet har bladet Fotografi arrangert konkurransen Årets fotograf. I 2016 ble navnet på konkurransen endret til Fotografis Portfoliopris. Ideen er å stimulere fotografer til å jobbe med et lengre prosjekt og på den måten utvikle sitt fotografi.

– Det har vært en stor pågang med innsendelser til konkurransen og vi har hatt glede av å se så mange bidrag. Det var nervepirrende å endre en så tradisjonsrik konkurranse som det Årets fotograf har vært, men de fleste har tatt utfordringen på strak arm og vist at de er dyktige fotografer som også kan jobbe i serier. Det har også ført til mange nye deltagere som blant annet årets vinner Adrian Øhrn Johansen. Vi er veldig fornøyde med resultatet av årets konkurranse og glade for at vi nå også kan være med på å støtte unge fotografer i deres prosjekter, sier Elli Trier, redaktør i Fotografi.

Fotografene som stiller ut er Adrian Øhrn Johansen, Jói Kjartans, Marteline Nystad, Alessandro Marchi og Øistein Sæthren Dahle.

– De fem fotografene utmerket seg i konkurransen med sine sterke portfolioer og viser til sammen det brede spekteret fotografiet utgjør. Prosjektene viser forskjellige sjangere, men har alle et særpreg og et personlig engasjement som skinner gjennom, sier Elli.

Konkurransen ble juryert av Espen Rasmussen, bildesjef i VG Helg, Nicholas McLean, grunnlegger av fotobokforlaget Éditions du Lic og Birgitte Christin Schiøth, senior kunstekspert hos Blomqvist.

Vinneren av Fotografis Portfoliopris, Adrian Øhrn Johansen, får et stipend på 10.000 kroner og Canon sponser vinneren med et 5D mk III. Canon står i tillegg for printingen av hele utstillingen. Premien deles ut under åpningen torsdag 1. desember kl. 18.
Adrian Øhrn Johansen -
Adrian Øhrn Johansen
Alessandro Marchi -
Alessandro Marchi
Marteline Nystad -
Marteline Nystad

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu