HX350 – nytt kompakt 50x superzoom med kraftig ytelse

Sony lanserer kompakt superzoomkamera med mobiltelefonbrukere som en primær målgruppe
Om Sony HX350

Dette er et kamera som gir de som hittil har fotografert bare med sine mobiltelefoner et merkbart løft.

Sony sier i sitt materiale følgende:

"Fotografer som vil oppgradere fra smarttelefon vil elske brukervennligheten kombinert med ytelsen, DSLR-designet og de kreative mulighetene som dette kameraet tilbyr."

Nå er ikke HX350 et speilreflekskamera, det er et kompaktkamera med elektronisk søker uten noen form for optisk gjennomsiktssøker. Imidlertig har kameraet en utførelse som likner på speilrefleksmodeller, men der stopper likheten. Skjermen bak kan naturligvis også brukes som søker, og denne har 921, 600 punkter og er at typen TFT-LCD. Dette er bra - LCD er mer robust og holdbart enn OLED.

Brukere som er vant til å fotografere med mobiltelefoner vil utvilsomt oppleve at Sony HX350 gir mange flere muligheter, ikke minst på grunn av det store zoom-området som tilsvarer 24-1200mm på et 35mm kamera. Dette får man ikke på noen mobiltelefon. Bildebrikken gir bildefiler på 20 megapiksler - 3456 x 5184 - men råformat er ikke tilgjengelig, slik at alle opptak må foretas i .jpg. Fargerommet er sRGB - ingen andre er mulige. HX350 har innebygget blitz, og gr ingen mulighet for påmontering av eksternblitzer.

HX350 har et lukkertidsområde fra 30 sekunder til 1/4000 sekund, og objektivet har største blender 2.8 på korteste brennvidde og 6.3 på lengste brennvidde. ISO-området går fra 80-3200. Hvordan bildebrikken på 6.17 x 4.55 mm yter på ISO 3200 har vi ingen mulighet til å si noe om, men vi føler oss trygge på at det blir klart bedre resultater i dårlig lys enn hva som kan oppnås med mobiltelefoner.

Kameraet overgår mobiltelefoner på alle viktige områder, og kan som forventet skilte med funksjoner som ansiktsgjenkjenning og 14 forskjellige forhåndsprogrammerte modi:

- Høy følsomhet High Sensitivity
- Nattfoto
- Håndholdt i svakt lys
- Nattportretter
- Landskap
- Portrett
- Soft Skin
- Anti-rystelse
- Strandbilder
- Snølandskaper
- Fyrverkeri
- Sport
- Matfoto
- Kjæledyrmodus

I tillegg har HX350 innstillingene blenderprioritert automatikk, lukkertidsprioritert automatikk, programautomatikk og manuell eksponering. Brukeren har også valg mellom enkeltbilde, serieopptak, selvutløser og opptak med alternative verdier for eksponering og hvitbalanse. Hastigheten ved serieopptak er litt over 10 bilder i sekundet. Lysmålingen er avansert, med mulighet for både multimåling, sentervektet og punktmåling (spot).

Filmopptak

Ingen digitale kameraer selges lenger uten filmmulighet, og Sony HX350 tar opp film i MPEG-4, AVCHD i opp til 1920 x 1080 @ 60p / 28 Mbps, AVCHD, MTS, H.264, Dolby Digital. Stereomikrofon for filmopptakene er innebygget.

Vekten på kameraet er 652 gram.
Batterilevetiden ved stillbilder er oppgitt til 300 eksponeringer - da ved 20 grader pluss.

Pris og tilgjengelighet

DSC-HX350 vil være tilgjengelig for salg i Norge i slutten av januar 2017, til en veiledende pris på 4500 NOK.
Sony - Sony HX350 sett forfra
Sony HX350 sett forfra
Sony
Sony - Sony HX350 har utfellbar skjerm
Sony HX350 har utfellbar skjerm
Sony

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu