Pressemelding
Dette er en pressemelding! Innholdet i denne teksten representerer ikke nødvendigvis foto.nos syn på innholdet.

Norske fagfotografer blant verdens beste

Fire norske fotografer til finalen i verdensmesterskapet i fotografi – World Photographic Cup.
I natt ble finalistene i verdensmesterskapet i foto – World Photographic Cup – annonsert. Bjørn Tore Stokke fra Hadeland, Andreas Kalvig Anderson og Søren Sviland fra Rogaland, og Terese Samuelsen fra Trondheim har kommet til finalen.

Bjørn Tore Stokkes bilde av Lars Jacob er blant de ti beste i portrettkategorien, Andreas Kalvig Andersons komposittbilde av en simpel husflue, fotografert på kjøkkenbenken, og Søren Svilands fotografi av en ørn på fiskejakt er på topp ti i naturkategorien, mens Terese Samuelsens energiske “Himmelsk”, er på topp ti i bryllupskategorien.

Leder i Norges Fotografforbund, Truls Løtvedt, er godt fornøyd med at hele fire norske fotografer har havnet blant de ti beste i ulike kategorier.

– Det er svært gledelig at norske fagfotografer hevder seg såpass sterkt i konkurranse med de utvalgte deltakerne fra de 26 nasjonene, sier han.

– Jeg er stolt på våre medlemmers vegne, og glad for å være leder for en organisasjon som på denne måten hevder seg i verdenstoppen.

World Photographic Cup arrangeres i år for fjerde gang med 26 deltakerland fra fire kontinenter. Til sammen har flere enn 400 fotografer deltatt i konkurransen. Fotografene og arbeidene er utvalgt av hver nasjons ledende fotograforganisasjon, og i Norge er det Norges Fotografforbund som står for dette.

En finaleplass betyr at bildene er blant de ti beste i sin kategori. Den endelige plasseringen blir annonsert under en storstilt seremoni i Yokohama, Japan 23. februar.
Foto: Terese Samuelsen  -
Foto: Terese Samuelsen

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu