Nikon D7500 – En litt mindre D500

Nikon har tatt mye fra D500 og D750 og puttet inn i et mindre og rimeligere hus.
Når Nikon nå lanserer en ny modell i 7000-serien, hopper de over D7300 og D7400 og går rett på D7500. Vi vet ikke om det er fordi Nikon synes det er en så vesentlig oppgradering, eller om det er for å gi mer assossiasjoner til D750 og D500 som det henter mye teknologi fra, men det er mindre vesentlig.

Samme bildekvalitet som storebror
Kameraet har fått bildekvaliteten til D500, med samme bildebrikke og samme prosessor. Det har også den samme lysmåleren.

Vi ser at selv om de store teknologiske gjennombruddene ikke har fått plass i denne modellen, har den hentet såpass mye fra sine storesøsken at det absolutt er en oppgradering å merke seg for dem vurderer dette segmentet av kameraer.

Autofokusen er i utgangspunktet den samme som i D7200, men med en langt kraftigere prosessor og forbedrete algoritmer, bør den yte et godt hakk bedre i de fleste situasjoner.

Utsiden
Skjermen har blitt vippbar (opp og ned), som på D750, men noe slankere. Den har til gjengjeld marginalt lavere oppløsning, men antakelig ikke noe kommer til å merke. Søkeren er den samme som på D7200, men har blitt lysere.

Selve huset er ikke i metall som på D500, men er laget i et karbonstoff, som D750, som er svært sterkt og en del lettere. Det gjør D7500 35g lettere en D7200. Værtettingen er den samme som D7200. Lukkeren har forventet levetid på 150 000 eksponeringer.

Kameraet kan ta inntil 8 bilder pr. sekund med full autofokus mellom hvert bilde og i 14 bits RAW. Det er plass til inntil 50 RAW-bilder i bufferen, eller 100 JPG, som er et stort skritt opp fra forgjengeren. De 35g kameraet har slanket seg er antakelig fordi det kun har 1 minnekortplass, i motsetning til to på de fleste sammenliknbare Nikon-modeller. Vi synes det er et pussig valg, da det er utrolig praktisk å ha plass til to kort, og synes ikke argumentet om å spare plass og vekt veier opp for dette.

Du kan ta opp video i 4K. For å forenkle prosesseringen er det laget som en 1:1-utlesning. Det betyr at man får en beskjæring av bildet, tilsvarende en crop-faktor på 2.2. Kameraet bruker altså bare midten av bildet når det tar opp 4K-video. Det kan gjøre det utfordrende å få brede bildevinkler når man filmer. I full HD benyttes hele bredden på bildebrikken.

Kommunikasjon
Kameret er utstyrt med Wi-Fi, men også med Nikons eget SnapBridge-system, som er en lavenerig Bluetooth, som kan ha kontinuerlig kontakt med kameraet. Du kan sette det opp så det automatisk overerfører bilder til telefon eller nettbrett, eller du kan enkelt velge hvilke som skal overføres. Det blri overført et 2 megapikslers bilde, egnet til deling på sosiale medier. Ønsker du bildet i full oppløsing, kan dui bruke Wi-Fi til overføringen. Det er en raskere standard.

SnapBridge sikrer også at dato/klokkeslett er riktig på kameraet (nyttig når du bytter tidssoner ofte) og hvis du har på GPS-en i telefonen, kan den geotagge bildene automatisk.

Føles bra
Vi har ikke fått leke med eller teste kameraet, men vi fikk anledning til å ta litt på en preproduksjonsmodell. Det vi kan si, er at dette er umiskjennelig Nikon. Byggekvaliteten er på plass, knapper og hjul er som du kjenner dem. Søkeren er stor og lys og det hele virker som svært godt håndverk. Vi lekte litt med autofokusen i liveview, og den var relativt responsiv, noe av det beste vi har sett på et Nikon-kamera. Om det holder til å benytte på video vil vi ikke uttale oss om før vi har testet det, men det går i hvert fall riktig vei.

Alt i alt virker dette som et godt alternativ til D500 hvis du ikke trenger den vanvittige hastigheten D500 tilbyr. Langsommere seriebilder og enklere autofokus gjør D7500 mindre egnet til sport, action og fugler i flukt, men virker ikke å stå nevneverdig tilbake på andre områder.

Veiledende pris blir 14 590,- for kamerahuset. Du kan også få den i kit med 18-105mm for 17 190,- eller med 18-140mm for 17 690,-. Salgsstart er i juni.
 -
 -
 -
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Erik F.
Hei Dag Tore.
Det er ingen som har testet dette ennå, men siden det har samme bildebrikke og samme prosessor som på D500, så har det også de samme egenskapene på høye ISO-verdier.
Så er du nysgjerrig, sjekk bilder som ligger ute og er tatt med D500, så ser du hvordan det blir på D7500.

Erik
27.4.2017
Dag Tore ..
Takker for fin omtale til Nikon 7 50 Ønsker noe om isoen Jeg tenker på resultatet på 5000 iso???
27.4.2017
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu