Du trenger ikke superkamera for å ta fantastiske dyrebilder

Sony har sendt ut dyrefotografer for å fotografere truete dyrearter med «kompaktkamera». Her kan du se hvordan det gikk.
Vi fikk en pressemelding fra Sony om at de hadde utstyrt en lang rekke dyrefotografer med superzoomkameraet, RX10 Mark III, et kamera med såkalt 1 toms bildebrikke og objektiv med bildevinkel tilsvarende 24-600mm. Målet var å fotografere truete dyrearter. I seg selv et spennende prosjekt.

Sony gjør naturligvis dette for å promotere kameraet, og vise hva det er godt for. De setter samtidig fokus på disse dyrene, noe som er svært viktig.

Vi synes også at det er et interessant eksempel på at man ikke alltid trenger fotoutstyr i prisklassen «Lottogevinst» og vektklassen «Liten traktor» for å få de flotte bildene. Det er fortsatt fotografen som er viktigst (det er sikkert derfor jeg aldri har klart å ta sånne bilder). Fotografene som har brukt det trekker fram elektronisk lukker, som gjør kameraet lydløst, lav vekt og naturligvis den lange telen som store fordeler når man skal ta slike bilder.

Utstyrsdiskusjonen vil aldri ta slutt, og for dem som vil ha det ypperste, eller ikke vil begrenses av kvaliteten på utstyret, er det helt klart mye å hente på å satse på lotto og traktor. Men det er ikke alle forunt å kunne gjøre det, og det er det godt å se at man kan klare godt seg med mindre.

På denne siden ser du noen av bildene. Trykker du på fanen «Bildevisning» øverst, ser du flere bilder og i større versjon.
Foto: Lassi Rautiainen  -
Foto: Lassi Rautiainen
Jerv
Foto: Sam Hobson -
Foto: Sam Hobson
Lundefugl
Foto: Sam Hobson -
Foto: Sam Hobson
Taffeland

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu