Seljen i Svaland

Asle Jøssang har brukt et år på å fotografere ett og samme tre hver måned for å se vekslinger i lys og årstider.
I dagens bildepresentasjon viser vi prosjektet til Asle Jøssang som har fotografert det samme seljetreet i Svaland i Birkenes:

-Jeg liker å skjerpe fotointeressen ved å sette meg selv noen spesielle mål. I januar i fjor kjørte jeg forbi en gård på Svaland i Birkenes, ikke så langt fra der jeg selv bor, og så en flott selje ruve på toppen av en høyde. Målsettingen om å «følge» dette treet gjennom året med et bilde for hver måned kom til meg der og da.

Det ble en utfordring å forsøke å skape variasjon i motivet. Jeg liker veldig godt store himler med dramatisk skylag, men tolv bilder av det? På grunn av jobb og slikt var det ikke alltid mulig bare å dra av sted når værforholdene og lyset presenterte treet på sitt mest fotogene. Fjoråret var også et nokså snøfattig år slik at den variasjonsmuligheten ble nokså laber.

2016 var året jeg for alvor stupte inn i Fujifilm-verdenen. Bildene er tatt med enten X100T, XPRO2 eller XT2 og Fujinon objektiver. I noen tilfeller har jeg benyttet Lee stopper og ND-filtre.

Mitt nye prosjekt er å fotografere gamle broer som ikke lenger er i bruk, i ærbødighet overfor historie, kultur og solid ingeniørarbeid.

Hvis du trykker på fanen "Bildevisning" øverst på siden, får du se bildene i større format.

Flere av bildene til Asle kan du se her.


Redaksjon i Foto.no er uavhengig av butikken og nettbutikken vår, men drives av inntektene derfra. Så hvis du setter pris på nettstedet og tjenestene vi tilbyr, og ønsker å se det videreført og forbedret, er vi svært takknenmlige hvis du vurderer å handle hos oss neste gang du trenger fotoutstyr eller å få laget bilder.
Du finner butikken vår i Barcode, rett ved spor 19 på Oslo S.
Nettbutikken finner du her.



 -
 -
 -
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu