'All the Things a Woman Oughtn’t Do'

– The Ballad of Zerelda Glanton. For deg som liker lettkledde damer med skytevåpen. Vi prensenter fotoprosjektet til Julie Loen.
I serien vår der der vi presenterer lesernes fotoprosjekter, har vi i dag kommet til Julie Loen.

Julie har utgitt dette prosjektet i fotoboken "All the Things a Woman Oughtn’t Do – The Ballad of Zerelda Glanton" i 2015. De ble også stilt ut på CYAN i fjor.

Prosjektet er i sin helhet fotografert med Polaroid. -Jeg er utrolig glad i utrykket Polaroidbilder gir. I forhold til Polafornia ser Polaroidbildene mer ut som jeg husker stedene jeg har vært enn de digitale bildene jeg har tatt. Det er noe drømmeaktig og mykt ved Polaroidet, samtidig som det kan gi et røft preg med uventede kjemiske reaksjoner. Det er de små overraskelsene som ofte oppstår, som driver meg stadig tilbake til Polaroidet, og da spesielt Impossible Project sin film. Fuji lager alt for perfekte Polaroider for min smak.

-Til All the Things a Woman Oughtn't Do - The Ballad of Zerelda Glanton valgte jeg Polaroid fordi det gir et røft og gammeldags uttrykk som passer til westernsettingen i boken. Temaet dreier seg rundt den fiktive kvinnelige karakteren Zerelda Glanton. Fotografiene har blitt tatt gjennom hele året (i to år) for å fange årstider og vær, og ved flere forskjellige locations, både ute og inne.

-Bildene er satt sammen til en serie, akkompagnert av en ballade jeg selv har skrevet. Man følger Zerelda gjennom 11 kapitler, hvor hun prøver seg i forskjellige roller og yrker i det ville vesten: Lady, Drunkard, Smith, Hobo, Whore, Soldier, Trapper, Cowgirl, Bandit, Outlaw og Ghost. Det er en lek med stereotypier, hvor man finner Zerelda i kjente settinger, men på nye måter - ofte er den nye måten rett og slett en kvinne i en rolle man er vant til å se en mann i.

-Jeg får ofte spørsmålet: Hvorfor er modellen naken? Ofte velger jeg nakenhet fremfor klær fordi jeg synes klær blir rotete, de gir ikke det uttrykket jeg ønsker, eller at de frarøver bildet en tidløshet en naken kropp gir. I tilfellet Zerelda er hennes tidvise nakenhet både en leken vri på rollen hun innehar og et uttrykk for selvtillit. Hun er ikke ment å bli tatt helt seriøst, hun er i aller høyeste grad en fiktiv skikkelse, men ånden hennes er ment seriøst - at kvinner kan gjøre hva de vil, hvordan de vil.

-Jeg kan også nevne at Ingvild Eiring og jeg ikke ser oss ferdige med det ville vesten etter kun en bok. Neste prosjekt blir en slags oppfølger til Zerelda, men denne gangen på våtplate. Jeg tok et kurs i våtplate i fjor høst og ble helt hekta - og det er jo perfekt til westernbilder!

Tykk på fanen 'Bildevisning' øverst for å se bildene i større versjon.

Hvis du har et fotoprosjekt du ønsker å vise fram på Foto.no, send en epost til erik(at)foto.no, der du sier litt om det, og legger ved noen eksempelbilder.


Redaksjon i Foto.no er uavhengig av butikken og nettbutikken vår, men drives av inntektene derfra. Så hvis du setter pris på nettstedet og tjenestene vi tilbyr, og ønsker å se det videreført og forbedret, er vi svært takknenmlige hvis du vurderer å handle hos oss neste gang du trenger fotoutstyr eller å få laget bilder.
Du finner butikken vår i Barcode, rett ved spor 19 på Oslo S.
Nettbutikken finner du her.

 -
 -
 -
 -
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Kent S.
Well, mange måter å gjøre denne type bilder på ("Wild West").
Lagde denne som en del av en serie for noen år siden.
http://fotovision.no/GLP2/PetraII069FilmLomo2_resize.jpg

Kent
16.8.2017
Kent S.
Well, mange måpter å gjøre denne type bilder på ("Wild West").
Lagde denne som en del av en serie for noen år siden.
http://fotovision.no/GLP2/PetraII069FilmLomo2_resize.jpg

Kent
16.8.2017
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu