Utstilling
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

810 mennesker. 810 portretter. Rom 810.

En annerledes fotoutstilling på rom 810 på Clarion hotel the Hub i Oslo. Hele rommet er fyllt med nærmere 17 000 bilder på vegger, gulv, tak, ledninger, dolokk... Ulike utsnitt av 810 portretter er stilt ut.
I morgen har du mulighet til å se en ganske annerledes fotoutstilling.

Fotograf og kunstner Stephen Butkus, i samarbeid med kunstner og kurator Nicolai Schaanning Larsen, har gjennom høsten skapt 810 unike portretter. Resultatet har blitt et av tidenes største portrett-utstillinger, som viser mennesker i relasjon til hovedstaden. Ufiltrert, uretusjert og usensurert. Rått og ekte, slik Oslo er.

Kunstinstallasjonen vises på «Rom 810» på Clarion Hotel The Hub,
i morgen, lørdag 21. oktober fra kl. 12-16 og er kun åpen for én dag.

-Ønsket er å skape en unik opplevelse og samtidig vise Oslos ansikter slik vi aldri har sett dem før. Kanskje finner du deg selv? En du kjenner? Eller en du bare har møtt på gata? sier Stephen Butkus.

Bildene er bare en del av opplevelsen det er imponerende installasjon av ca 17 000 bilder som dekker absoultt hver krik og krok av rommet, og bidrar til opplevelsen av et Oslo med mange mennesker, kjente og ukjente som dukker opp og haster forbi. Du finner bilder på dopapir og -sete, inni minibaren og absolutt over alt. Du kan bruke tid på å studere portrettene og du kan nyte et ganske spesielt hotellrom.

Rom 810 er i dag midt på anleggsplassen til et av Oslos største byggeprosjekter. Publikum vil bli loset trygt opp i 11. Etasje. Åpent kun en dag og for et begrenset antall, men de regner med å få loset gjennom alle interesserte i løpet av dagen. Det er ingen påmelding. Å gå gjennom gangene på et stengt hotell for å komme til rom 810 er også noe av opplevelsen. Det er rufste og rått og bidrar til stemningen.

Om kunstnerne:
Stephen Butkus (1983) har jobbet som fotograf innen mote, kunst og portrett i 16 år. Han startet ved å dokumentere subkulturer og natteliv i noen av verdens største byer og har opp gjennom tiden opparbeidet et
renommé som en av Skandinavias mest progressive og spennende fotografer. Prosjekt 810 er hans mest omfattende kunstverk, så langt.

Nicolai Schaanning Larsen, (1976) er kurator, kunstner, designer, konseptutvikler, entreprenør og er blant annet grunnleggeren av YME Universe og The Nordic Archives. Med 20 års erfaring er han en premissleverandør i grenselandet mellom design, kunst, mote, interiør og arkitektur. Han tok sin utdannelse på Central Saint Martins i London og har mottatt internasjonal anerkjennelse og flere priser for sine banebrytende prosjekter.
Foto: Helge Brekke -
Foto: Helge Brekke
Foto: Helge Brekke -
Foto: Helge Brekke
Kunstnerne er glade for endelig å være ferdig til åpning.
Foto: Erik Faarlund -
Foto: Erik Faarlund
Selv innsiden av minibaren er dekorert.
Foto: Erik Faarlund -
Foto: Erik Faarlund
Nesten 17 000 bilder er limt opp ett og ett på rommet.

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Pål M. S.
Fascinerende...og i høyeste grad utradisjonell måte og vise portretter/bilder på. Synd en bor i på feil plass, igjen, for og få med seg slike eventer.
20.10.2017
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu