Når bruden får kalde føtter

I serien med lesernes fotoprosjekter presenterer vi i Øystein Bjerke som tar ganske originale bryllupsbilder.
Den observante leser husker kanskje at vi allerede har presentert Øystein Bjerke med en bildeserie fra den brasilianske slummen. Denne gangen er det en helt annen type bilder, nemlig bryllupsbilder – kanskje det stikk motsatte av det han viste fram for et drøyt år siden.

Klikk på bildene for større versjon.

Øystein har jobbet med foto i 11 år og drevet mye med kunstfoto og dokumentar.

-Jeg ser også på bryllupsfoto som en slags dokumentar, forteller han. -Jeg er en flue på veggen som fanger de fine øyeblikkene – Glede, sorg, latter og sang, folk som klemmer og selvfølgelig de oppsatte øyeblikkene som selve brudeshooten og litt gruppebilder og slikt. Men de beste bildene blir ofte til når jeg er anonym og går rundt.

Øystein forteller at han lett kommer i kontakt med folk uavhengig av bakgrunn og kultur, og er veldig visuell men jordnær. Han opererer stort sett alltid med ett kamera og ett objektiv og føler seg mer kreativ da.

Han forteller at han valgte bryllupsfoto fordi «det er deilig med så mye kjærlighet – se og føle å lykken. Når jeg har laget dokumentarer om gjenger og narkomane er det mye trist og man blir litt trist selv men nå som det er fokus på kjærlighet så blir man bare sånn rolig, glad og ah.. deilig. Så det er fint.»

Hvordan fikk du en karriere som fotograf?

«Jeg startet rett etter fotoskolen med en utstilling med bilder av menn dynket i melk. Jeg gikk til et hotell etter at jeg hadde bildene klare og solgte meg inn. Da fikk jeg en stor utstilling på det som den gang het Scandic Oslo S.»

«Så bygget det seg oppover og jeg dro til Afrika og tok bilder av gjenger i Sør-Afrika. Senere fikset jeg et galleri på Tjuvholmen i Oslo. Jeg fikk en del pressedekning på det og så var det bare å fortsette med nye utstillinger og bilder. Man må hele tiden være på og selvfølgelig drive med noe man elsker og synes er gøy. Da blir det suksess.»

Øystein jobber profesjonelt som bryllupsfotograf, så hvis du trenger noen bryllupsbilder setter han sikkert pris på at du tar kontakt.

Alle bildene er tatt av Øystein Bjerke.



Redaksjon i Foto.no er uavhengig av butikken og nettbutikken vår, men drives av inntektene derfra. Så hvis du setter pris på nettstedet og tjenestene vi tilbyr, og ønsker å se det videreført og forbedret, er vi svært takknenmlige hvis du vurderer å handle hos oss neste gang du trenger fotoutstyr eller å få laget bilder.
Du finner butikken vår i Barcode, rett ved spor 19 på Oslo S.
Nettbutikken finner du her.




 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu