Kurs/Workshop
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Sommerkurs i fotografering på Venabu Fjellhotell 2-6 juli.

Fotograf Olav Erik Storm tar deg med på 5 kreative fotodager med nytt tema hver dag. Det blir fotoutflukter til mange spennende lokaliteter, personlig oppfølgning, og mye nytt å lære.
Ukeskurset er beregnet på alle fotoentusiaster som ønsker å lære å utnytte flere av kameraets mange muligheter. Vi går igjennom teknikk og fototeori, bildekomposisjon og bruk av forskjellig utstyr. Med oppgaver som skal løses ute på tur, får du mulighet til å praktisere det vi har snakket om og å få personlig oppfølgning og hjelp.
Som kursdeltager vil du lære å finne motiver og å ta bilder på en kreativ og bevisst måte. Deltakerne vil bl. a. lære å bruke blenderåpning, lukkertid og ISO for å få kontroll på eksponering. Med god kontroll på kamera, kan vi konsentrere oss om motivet. Det blir oppgaver som skal løses, og bilder vises på storskjerm med konstruktive og lærerike tilbakemeldinger. Dette er en glimrende måte å lære fotografering på.

Kurset er basert på å gi deltagerne god kjennskap til bruk av eget kamera, kunnskap om bilde-komposisjon, forståelse for hvordan vi kan utnytte lys, og inspirasjon til å bli en kreativ fotograf. Det blir teori og praktisk fotografering hver dag, med fokus på hva som skal til for å ta bedre bilder. Vi vil også bruke noen ettermiddager til undervisning, bilderedigering og praktisk fotografering.

Sommerkurset er temabasert med ett nytt hovedtema hver dag. Vi får god tid i løpet av uken til å ta for oss ulike motiv både på høyfjellet og i dalen på begge sider av oss. Dagene starter med gjennomgang av dagens tema før vi drar ut på en lokasjon. Alle får hjelp og god tid til å bli bedre kjent med kamera, finpusse teori og teknikk, samt praktisere ny lærdom. Vi vil bl.a. en av dagene reise ut til et setermiljø med fokus på bl.a. makro, nærbilder og kulturlandskap. Rømmegrøt og dyr på seteren er et naturlig høydepunkt på denne dagen.

Fotografering av bygninger og gammelt bygdemiljø tar oss til en av områdets flotte kirker, Ringebu stavkirke, eller Sollia kirke fra barokktiden. Det blir også en dag med fottur i fjellet og landskaps- og panoramamotiver som vår utfordring. Vi koser oss med kaffe på bålet og mange flotte fjell-motiver. Fredag er det portrett-fotografering som står på programmet og vi ser på hvordan du kan få gode bilder ved hjelp av riktig teknikk og utstyr. Det blir praktisk fotografering + tips og triks som kan gi deg bedre bilder og portretter av venner og familie.

Vi vil se på redigering av bilder, behandling av råfiler, og grunnleggende bildebehandling. Med noen enkle grep vil du fort se hvordan du kan få mer ut av dine bilder. Mange felles måltider og god tid til samvær både inne og ute, gjør at ukeskurset alltid blir ekstra hyggelige og sosiale. Mange av våre deltagere kommer tilbake flere år for å delta på sommerkurset, - årets fotografiske høydepunkt! Vi tilpasser ettermiddags-programmet etter deltagernes ønsker. På onsdag kveld er det Norsk Matbord på Venabu; en gastronomisk opplevelse!

Vi baserer oss på at deltagere har noe erfaring med innlastning, organisering og gjennomgang av bilder på egen PC/ Mac. Ditt digitale kamera må ha manuelle og halvautomatiske innstillinger, ikke kun Auto. Både speilløse hybridkameraer og speilrefleks er perfekte for den som ønsker å lære seg å ta bedre bilder.

Kursleder er fotograf Olav Erik Storm, som arbeider som reklamefotograf og holder en rekke kurs, workshops og foredrag blant annet i Oslo og på Venabu. Olav har utarbeidet et godt kursmateriell og er en inspirerende kursleder. Normalt er det inntil 12 deltagere på hvert kurs slik at den enkelte kan få individuell veiledning. Vi er ute og fotograferer i all slags vær så ta med klær og utstyr for årstiden. Til sommerkurset er det greit å ha med en romslig sekk, gjerne en termos og et sitteunderlag. Har du kamerastativ, og en løs blits så ta de med.

Ukeskurs 2-6 juli 2018, kr.6.700,- inkludert opphold og alle måltider fra mandag lunch til og med lunsj fredag.

Det første fotokurset på Venabu i digitalfotografering ble arrangert i 2002. Hyggelig sosialt fellesskap i en god atmosfære, ny kunnskap til å ta bedre bilder, gjør at mange av deltakerne kommer tilbake til oss på nye fotokurs. Mange hundre deltagere har vært med og felles inntrykk og tilbakemelding er at fotokursene på Venabu er både inspirerende og lærerike!
Velkommen til fjells og til hyggelig samvær med andre fotoentusiaster!
Du finner mer informasjon om hotellet og området på nettsiden; www.venabu.no

Hilsen fotograf Olav Erik Storm og hotellvert Line Tvete

Kontakt oss på; E-post: olav@stormphoto.no og venabu@venabu.no

Du finner mer informasjon om fotokurs på Venabu her;
http://storm-photo.webnode.no/

Venabu fjellhotell, 2632-Venabygd. Tlf 61 29 32 00 E-post: venabu@venabu.no
Ved bestilling innbetales et depositum på kr 500,- pr deltaker til konto 2100.05.00116.

Vi holder fotokurs hele året, ta en titt på hjemmesiden for å finne det kurset som passer for deg.

Program for uken:

Mandag 2. juli Bli bedre kjent med kamera, kontroll på eksponering og fokusering
Kl 15.00 – 18.00 Teori og teknikk. Få kontroll på eksponering og andre innstillinger
Kl. 19.00 - 20.00 Koldtbord/ Middag
Kl. 20.30 Vi praktiserer nye tekniske utfordringer. Fotografering rundt hotellet

Tirsdag 3. juli Nærbilder og Makro fotografering - Location bestemmes
Kl. 08.00 - 09.00 Frokost i spisesalen
Kl. 09.00 – 10.00 Samling i Plenum. Teknikk og tips om dagens tema. Ut på tur
Kl. 13.00 Lunsj i det fri
Kl. 15.00 – 18.30 Innlasting – utvelgelse og gjennomgang av dagens bilder
Kl. 19.00 - 20.00 Koldtbord/ Middag
Kl 20.30 – 22.00 Organisering og redigering av digitale bilder

Onsdag 4. juli Lokal miljø - Bygninger - Location bestemmes
Kl. 08.00 - 09.00 Frokost i spisesalen
Kl. 09.00 - 10.00 Samling i Plenum. Teknikk og tips om dagens tema.
Ut på tur
Lunsj
Kl. 15.00 – 18.30 Innlasting – utvelgelse og gjennomgang av dagens bilder
Kl. 19.00 - 20.30 Norsk matbord - En gastronomisk opplevelse!

Torsdag 5. juli Landskaps fotografering/ Fjelltur i området ved Muen
Kl. 08.00 - 09.00 Frokost i spisesalen
Kl. 09.00 - 10.00 Samling i Plenum. Teknikk og tips om dagens tema og turmål
Lunsj ute - Kaffe på bålet
Kl. 15.00 - 18.00 Innlasting – utvelgelse og gjennomgang av dagens bilder
Kl. 19.00 - 20.00 Koldtbord/ Middag
Kl. 20.30 - 22.00 Redigering av digitale bilder

Fredag 6. juli Dagens Tema, Portrett fotografering
Kl. 08.00 - 09.00 Frokost i spisesalen
Kl. 09.00 - 10.00 Samling i Plenum. Teknikk og tips om dagens tema. Fotografering
Kl. 12.00 Innlasting – utvelgelse og gjennomgang av dagens bilder
Kl. 13.30 Kursavslutning - Evaluering
Kl. 14.00 – 15.00 Vi avslutter fotokurset med felles lunsj.


NB!
Valg av lokasjon vil bli bestemt om morgenen den dagen vil skal ut. Programmet kan bli endret, avhengig av værforhold eller praktiske justeringer. Deltageres ønsker vil også påvirke innhold og varighet!


Noen tilbakemeldinger fra tidligere kurs;


Takk for fint fotokurs.
- Dere har virkelig laget et flott kurs - for meg fungerte det fint og det var akkurat passe antall deltagere. Jeg lærte mye nytt, nå går jeg med "jukselapp" og tar bilder på forskjellige innstillinger, - for å lære. Kjempemoro - så snart blir det et album fra fotokurset å finne i hylla mi snart. Nok en gang takk for sosialt og inspirerende kurs - din entusiasme smitter!
Hei!
Vil takke for et strålende og inspirerende kurs. Føler at en del av meg (som jeg har savnet mer enn jeg visste) har falt på plass med dette fotokurset og at fotografering er noe jeg vil jobbe med og utvikle videre.
Tusen takk.
Takk for et supert fotokurs!
Du gjorde en flott jobb, og jeg er veldig fornøyd med å ha fått en "crash" start med digital fotografering! Veldig, veldig bra! Jeg lærte utrolig mye, og har nå mye materiale å tenke på, teste & utforske videre når det gjelder fotografering & digital håndtering.
Tusen takk for en hyggelig uke vi hadde sammen på fjellet. Håper dere alle sammen hadde et rikt utbytte av kurset, jeg for min del lærte en masse nye ting som jeg akter å trene mer på både i foto og i Photoshop.
”Det var gøy og lærerikt på kurs, og jeg fikk mange ideer. Takk for kompendium. Innholdet var jo glimrende. Nå har jeg litt å pusle med i mitt eget tempo.”

Hei!
Vil med dette få takke for et supert fotokurs på Venabu!
Rammene og tilretteleggingen var perfekte - en fin blanding av teori, praksis og sosialt samvær.
Jeg opplevde kursholder som faglig dyktig, en god formidler og motivator. Som selvlært amatør er det utrolig flott å få konstruktiv tilbakemelding på bilder man tar fra en profesjonell fotograf, og jeg skal gjøre mitt beste for å ta med meg rådene og innspillene videre:)
Vertskapet selv er dyktige fotografer, imøtekommende og varme personer, og ikke minst kunnskapsrike på lokalhistorie, tradisjoner, geografi, flora og fauna.
De gode måltidene og samspillet med kursgruppen, kursholder og vertskap ble for meg prikken over i’en for et lenge etterlengtet kurs!
 -
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu