Utstilling
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Maria Natalie Skjeset – ”Naturen er en skog av symboler”

Naturens og menneskesinnets mysterier står i fokus i utstillingen til Maria Natalie Skjeset på Fotografiens Hus. Bli med på en vandring innover i symbolskogen.
Utstillingen ”Naturen er en skog av symboler” er Maria Natalie Skjesets første separatutstilling i Oslo, og åpner torsdag 9. august kl. 18. Den vises fram til 2. september.

Bildene er inspirert av filosofi og mytologi og består av elementer fra naturen, som blomster og drømmende landskap. På utstillingen viser hun i tillegg til naturbildene flere portretter, også disse svøpt i symbolikk. I motivene skildrer hun mystiske stemninger.

– Gjennom kunsten søker jeg en forbindelse mellom naturen rundt oss og menneskets indre landskap. Utstillingen er ikke ment som en virkelighetsflukt, men heller som en invitasjon til refleksjon og en vandring innover i symbolskogen. Mennesket er av natur et søkende vesen, og som menneske føler jeg en trang til å kontemplere over livets mysterier.

Skjeset har utdannelse innen virtuell kunst, og jobber med det hun kaller fotobasert digital grafikk. Dette er en autodidakt teknikk hun har fordypet seg i over en femårsperiode.

– Motivene består av fotografier jeg har tatt selv, som jeg kombinerer lagvis i en digital fotocollage. Ett enkelt bilde kan bestå av flere titalls fotografier, og jeg bygger opp motivet ved å klippe og lime inn ulike elementer. Jeg konstruerer teksturer, stofflige detaljer og ornamentale flater. Bildene gjennomarbeides slik at det fotografiske utgangspunktet glir over i et malerisk uttrykk.

Om kunstneren
Maria Natalie Skjeset (f. 1990 i Bærum, nå bosatt i Stange) arbeider innenfor kamerabasert kunst. Hun har en bachelorgrad i virtuell kunst og design fra Høgskolen i Hedmark (2013), og har studert kunsthistorie og idéhistorie. I 2014 deltok hun på det fotografiske mentorprogrammet Sens&Sans. Hun har tidligere stilt ut i flere gallerier og kunstforeninger, og i 2017 mottok hun Stange kommunes kunstnerstipend.
Maria Natalie Skjeset - From Within
From Within
Maria Natalie Skjeset
Digital fotocollage
Maria Natalie Skjeset - Healing
Healing
Maria Natalie Skjeset
Digital fotocollage
Maria Natalie Skjeset - Lily of the Night
Lily of the Night
Maria Natalie Skjeset
Digital fotocollage

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu