Utstilling
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Dan Skjæveland - Levanger kunstforening

Utstilling 04 mai - 26 mai. Åpning 04 mai kl 13.00.
Dan Skjæveland fotograferer i hovedsak hverdagslige objekter og motiver tilgjengelig for de fleste av oss. De gangene han blir konfrontert med mer dramatiske utsikter, som i Grand Canyon 2017, kommer han tilbake med bilder som minner oss om at det finnes flere måter å se disse landskapene på.

Hans bruk av refleksjoner, tekstur og dybde gjør at skillet mellom forgrunn og bakgrunn oppløses og vi inviteres med til å betrakte våre omgivelser på et vis vi ikke normalt er vandt til. Det vi ender opp med å se er ofte ukonvensjonelle bilder som den amerikanske fotografen Bill Dane beskrev som "visuelle dikt, samlet sammen på våre offentlige steder."

Hvordan kan et fotografi se ut? Dette er det store spørsmålet som ligger til grunnlag for Dan Skjæveland sitt arbeid. Gjennom rekontekstualisering, referanser til amatørfotografiet og arbeid med lag setter han ut for å produsere bilder som kan oppleves som nye og dermed vil kunne føre til nye tanker omkring fotografiet og våre omgivelser.

Utstillingen hos Levanger kunstforening består av tolv bilder tatt over en periode på fem år, som er satt sammen for første gang i anledning denne utstillingen. Prosjektet er støttet av Kunstmuseet Nord-Trøndelag.

Dan Skjæveland debuterte på Høstutstillingen i 2014 og ble samme år tildelt medlemskap hos NBK og UKS. Han har mottatt stipender fra institusjoner som Norsk Kulturråd, Statens Kunstnerstipend og Norsk Fotografisk Fond, samt hatt flere utstillinger nasjonalt.
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu