Utstilling
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

SOMMERUTSTILLING PÅ SAGA - Inderøy

Vi åpner sommerutstilling med brask og bram, og viser fotografier fra hele 10 ulike fotografer i sommer.
HOVEDGALLERIET:
Nina K. Staff, Sissel Annett, Helene Fjell & Jill Enfield

I år tar vi deg med på en tidsreise i vårt hovedgalleri, og viser fotografier laget med antikke kameraer og den historiske våtplate kollodium prosessen. En fotoprosess som ble utviklet tidlig på 1850 tallet, og som hadde sin storhetstid frem til 1880. I de siste ti-årene har denne prosessen fått oppsving igjen, som delvis blir kreditert utstillingens kurator, den kjente Amerikanske alternativ prosess fotografen Jill Enfield.

Utstillingen favner verker fra de norske fotografene Nina Kaaresdatter Staff, Sissel Annett og Helene Fjell, som alle har gått i lære hos Jill Enfield. Samtlige fotografer har deltatt på SAGA’s kunstneropphold i vinter, og utstillingen vil presentere våtplater skapt under dette oppholdet. Det er en spennende utstilling som viser både originale plater og digitale utskrifter.

Våtplate Kollodium blir ofte omtalt som sakte fotografi, da hele prosessen med å ta et bilde tar opp mot 20 minutter. Samtlige fotografer har utforsket prosessen vinterstid, og opplevd at svingende temperaturer, snø, og dunkelt lys ble triggere for nye kreative ideer, som har resultert i helt unike fotografier. Ustillingen, som er en salgsutstilling, viser både originale plater og digitale utskrifter.

Jill Enfield vil og inkludere noen av sine verk fra hennes prosjekt ”New Americans” som bla. har vært vist på Ellis Island i New York City.

DEBUTANT GALLERIET:
Ann Kristin Sørbotten, Tor Borthen, Heidrun Kjøren Bugten, Kjersti Marie Kvam, Olemartin Evensen, Anne-Grethe T. Berg

Våre 6 debutanter har alle deltatt i NORDphotography sitt Mentor Program på SAGA 2018/2019. I debutantutstillingen får du et glimt inn i hver fotografs prosjekt som de har jobbet med siden November i fjor. Prosjektene favner portrett, poesi, personlig fortellinger, unikt blikk og humor.

Velkommen til årets sommerutstilling!!
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu