Favoritter fra Bildekritikken

Drømmeaktig bilde og mye historie.
Denne ukas bilde, tatt av Gunnar Fagerli, er fra Hagia Sofia i Istanbul. Bygningen var kirke fra 500-tallet, moské fra 1400-tallet, museum fra 1935 og så moske' igjen fra 2020. Bildet er drømmeaktig med skygger av mennesker som har kommet og gått gjennom århundrene. Det ser også ut som store lysekroner som har ganske løs tilhørighet til bygget. Her er det mye historie og gjennom bildet kan vi forestille oss ting som kan ha foregått her, fra paver i øst-romerriket til fattige mennesker som kommer for å be om et bedre liv.

Dette sier Gunnar selv om bildet: Bildet er tatt 9.april 2019 inne i Hagia Sofia i Istanbul. Omfattende restaureringsarbeid gjorde det vanskelig å ta bilder, så løsningen ble her et kvadratisk format ved å kutte på høyresiden. Lukkertiden er 1,3 sek. - mener jeg søkte støtte på rekkverket i 2.etasje.
Kamera er Samsung NX 300 med kit-objektiv 20-50 mm, her brukt brennvidde 38 mm. Ellers er bildet tatt i RAW-format, bearbeidet i Adobe Lightroom og lagt på sepia. Lyset fra vinduet og lampene var viktig mens andre deler ble dempet.
Klikk her for å se bildet i bildekritikken.

Eller gå hit for å se alle de siste bildene som er lagt inn.

Alle medlemmer på Foto.no kan laste opp bilder og kommentere i bildekritikken. Det koster ingenting å bli medlem
Foto: Gunnar Fagerli -
Foto: Gunnar Fagerli

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu