Canon forteller mer om EOS R3

Canon har sluppet litt ny informasjon som vi her viderebringer.
Her er det vi vet til nå:

Utsiden
Huset får mye fra EOS 1DX III. Både byggekvaliteten, batteriet (LP-E19) og multifunksjonskontrolleren er likt.

Blitsskoen har blitt en ordentlig tilbehørssko. Den får støtte for data og strøm, slik at man kan bruke den til ulike typer tilbehør. Det mest opplagte, og antakelig etterlengtede, er en XLR-adapter, slik både Sony og Panasonic tilbyr. Men man kan også forvente andre ting som digitale mikrofoner og kanskje små led-lys som henter strøm rett fra kameraet. Vi vet ingenting om dette tilbehøret, så dette er bare gjetning.

Det blir støtte for både Wi-Fi og Ethernet. Canon har utviklet en ny app, Mobile File Transfer App. Den skal gi deg samme funksjonalitet som den trådløse modulen du kunne sette på 1DX, men du overfører i stedet filene til telefonen, som så kan laste dem opp via mobilnettet. Dette er tydelig en funksjon forberedt på 5G-nettet, der man betaler for båndbredde heller enn datamengde.

Skjermen blir blir vridbar. Vi kjenner ikke størrelse og oppløsning. På bildet til høyre, av baksiden av kameraeet, ser det ut til at søkeren blir meget stor, men det kan være bildet ikke er helt nøyaktig, så der vil vi ikke spekulere.

Autofokus
Autofkusen blir i stor grad den samme som på EOS R5, men det er lagt til støtte for å gjenkjenne racerbiler. Canon sier også at det er en ny generasjon Dual Pixel CMOS AF og følgefokusen skal være den beste noen sinne. Den ser også ut til å takle enda svakere lys enn tidligere, og Canon sier nå at EOS R3 skal kunne benytte autofokus helt ned til -7EV.

Øyestyrt fokus: Dette var en teknologi Canon først lanserte med EOS 5 i 1992 og forbedret noe på EOS 3 noen år senere. Tanken var at kameraet registrerte hvor du så, og fokuserte der, slik at du hadde full kontroll på fokuseringen. Det fungerte aldri bra den gangen, men mange brukere har etterlyst det siden. Canon har nok villet se at det kunne fungere ordentlig, før de lanserte det på nytt. Samtidig har antall fokuspunkter gått opp fra 5 på EOS 5 til over 5000 på EOS R3, så oppgaven har blitt mer krevende. Men med dagens prosessorkraft bør dette være mulig, og vi gleder oss veldig til å se denne funksjonen komme tilbake etter over 20 år.

Skuddtakten på inntil 30 bilder pr. sekund skal også gjelder for RAW. Blits skal kunne brukes sammen med elektronisk lukker.

Bildestabilisatoren ser ut til å være den samme som på EOS R5, og kompenserer for inntil 8 blendertrinn, som er det beste i bransjen akkurat nå.

Video
På videofronten ser det ikke ut til at det kommer 8K video, men en oversamplet 4K, og RAW-opptak rett til minnekortet er nå bekreftet. Canon Log-3 i 4K vil også komme fra start.

Dette er det vi har fått bekreftet. Canon sier ikke mer opp oppløsning, men vi gjetter på 30 megapiksler. De sier heller ikke noe om pris, men vi gjetter på ca. 75 000.

Det ser ut som Canon har lagt seg på samme strategi som med R5, nemlig å slippe litt og litt informasjon fram til lansering, så vi får bare glede oss over det vi får, spekulere litt om det vi ikke får, og se fram til neste porsjon med informasjon.


EOS R3, ikke R1 – Dette er grunnene

______________________________________
Her kan du stille deg i køen for EOS R3
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu