Nikon med to makroer for Z-systemet

Nikon har i dag lansert ikke mindre enn to makroer for fullformat Z-system. I tillegg annonserer de to kompakte fastobjektiver med 28 og 40mm brennvidde.
Vi har lenge savnet makro-objektiver til Nikon Z-systemet, og det er rart at Nikon ikke har prioritert det tidligere. Men i dag kompenserer de for det ved å lansere to dedikerte makro-objektiver samtidig.

Begge objektivene er for fullformat (FX) og begge gir full 1:1 forstørrelse. Det dreiser seg om en 105mm f/2.8 og en 50mm f/2.8.

NIKKOR Z MC 105mm f/2.8 VR S har en kjent og kjær brennvidde, og kommer med innebygd 4-trinns bildestabilisator. Objektivet er i S-serien, og dermed blant det beste som er til dette systemet.

Veiledende pris er satt til 11 990 kroner. Sammenliknet med Canons tilsvarende for RF-systemet, er dette en hyggelig pris.

NIKKOR Z MC 50mm f/2.8 er en mindre og rimeligere variant. Denne har ikke innebygd bildestabilisator, men stabilisatoren i Z-kameraene gjør en utmerket jobb på 50mm, så det er ikke så avgjørende. Dette objektivet er heller ikke i Z-serien. Til gjengjeld er det svært kompakt og lett å ta med seg, så du kan alltid ha det i kamerabagen hvis behovet skulle melde seg.

Dette objektivet har en veiledende pris på 7790. Til å være såpass mye mindre, ikke S-serie og ikke bildestabilisator, hadde vi gjerne sett en lavere pris på dette objektivet.

Begge objektivene kan naturligvis brukes til andre ting en makro. 105mm er et fint portrettobjektiv, mens 50mm er supert normalobjektiv. Har du en Z50, så er jo 50mm bra til portretter, så prisen blir ganske fin hvis du faktisk får to objektiver i ett.

Levering starter 24. juni.

Annonserer nye kompakte fastobjektiver
I tillegg til å lansere de to makroene, annonserer de at de utvikler to kompakte fastobjektiver. Det dreier seg som en Z 28mm f/2.8 og en Z 40mm f/2.

Nikons sier ikke så mye om disse, men de er ikke i S-serien, og er uten VR. Elles melder de at «Nikon vil fortsette å søke en ny dimensjon innen optisk ytelse», og det lover jo bra.
 -
NIKKOR Z MC 105mm f/2.8 VR S
 -
NIKKOR Z MC 50mm f/2.8
 -
Z 28mm f/2.8 - endelig produkt kan avvike fra bildet.
 -
Z 40mm f/2 - endelig produkt kan avvike fra bildet.

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Erlend S.
Hva veier 40 f2? Jeg gjetter at denne på Z blir så lett at Z med denne konkurrerer med halvformatkameraene.
10.6
Ulf Erik A.
Nå begynner Z-systemet å bli komplett med to ny macroobjektiv. Nå blir nok min gode Sigma 105 mm f 2.8 macro/portrett til nikon sin utgave. Forbausende at den er så mye lettere enn Nikon sin F-utgave selv om det er mye glass i den nye. Nok et eksempel på at Nikon har skutt blink med Z-objektivene.
4.6
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu