Kreativt fotokurs på Venabu Fjellhotell med fotograf Olav Erik Storm 20 - 22 august

Lær å få bedre kontroll på kamera, ta bevisste valg for eksponering og andre viktige innstillinger, samt få et kreativt blikk på motivet. Vi har fokus på prosessen fra ide frem til ferdig sluttbilde.
Denne augusthelgen vil vi ta for oss viktig kunnskap om fotografering. Du vil lære å stille inn kamera slik at du kan få best mulig utbytte av lyset og motivet. Det blir gjennomgang av teknikk inne og praktisk fotografering ute, tett oppfølgning og du får god hjelp til finne frem på eget kamera. Med ny kunnskap og inspirasjon vil du få større fotoglede, og ta bedre bilder.

På kurset vil du lære å bruke kamera som et kreativt redskap, med bevisst forhold til ISO, lukkertid og blenderåpning. Med klare bilde-eksempler og praktisk trening vil dette åpne nye muligheter til å få mer ut av motivene. Hvordan få knivskarpe bilder, god eksponering og en spennende (og original) komposisjon? Vi ser på valg av eksponeringsprogram, hvitbalanse, filformat og ISO. Hvordan finne interessante motiver og gjengi de på en kreativ måte? Dette er noe av det vi skal ta for oss denne augusthelgen på Venabu!
Vi benytter et variert fjellområde og dalen på begge sider av oss med mange motivmuligheter . Ved å bli bevisst på lyset og hvordan lyset former et landskap, vil du ta bede bilder. Det blir bilde-gjennomgang og visning av oppgavebilder på storskjerm med konstruktive tilbakemeldinger. Her dannes utgangspunkt for å lære av både egne og andres bilder. Du vil garantert få med deg mange flotte motiver hjem.

Denne helgen vil vi også ta for oss fotografering av mennesker, familier, portretter mm. Hvordan kan du kan utnytte både lyset og miljøet til å få frem gode komposisjoner og uttrykk på dine modeller? Vi skal se på bruk av både dagslys og blits, hver for seg eller sammen. Hvordan kan du få proffe bilder av mennesker, finne spennende lokasjoner, få modellen til å slappe av, og utnytte kamera og objektiv best mulig? Her vil du lære nye triks som kan gi deg originale og flotte bilder. Vi vil også se på bildebehandling og hvordan du kan bruke filformatet på en best mulig måte. Fint om du har et redigeringsprogram på din datamaskin.

Vi baserer oss på at deltagere har erfaring med innlastning, organisering og gjennomgang av bilder på egen PC/ Mac. Ditt digitale kamera må ha manuelle og halvautomatiske innstillinger. Både speilløse systemkameraer og speilrefleks er perfekte for den som ønsker å lære seg å ta bedre bilder. Vi skal også se litt på grunnleggende redigering og etterbehandling av digitale bilder.

Kursleder er fotograf Olav Erik Storm, som arbeider som reklamefotograf og holder en rekke kurs, workshops og foredrag blant annet i Oslo og på Venabu. Olav har utarbeidet et godt kursmateriell og er en inspirerende kursleder. Normalt er det inntil 10 deltagere på hvert kurs slik at den enkelte kan få individuell veiledning. Vi utnytter dagene godt og er ute og fotograferer i all slags vær så ta med klær og utstyr for årstiden. Ta gjerne med stativ og blits om du har.

Det første fotokurset på Venabu i digitalfotografering ble arrangert i 2003. Hyggelig sosialt fellesskap i en god atmosfære, ny kunnskap til å ta bedre bilder, gjør at mange av deltakerne kommer tilbake til oss på nye fotokurs. Mange hundre deltagere har vært med og felles inntrykk og tilbakemelding er at fotokursene på Venabu er både inspirerende og lærerike!

Grunnkurs 20-22. august, Kr. 4.900,- pr. person inkludert opphold og alle måltider fra mandag lunch til og med lunsj fredag.

Velkommen til fjells og til hyggelig samvær med andre fotoentusiaster!
Du finner mer informasjon om hotellet og området på nettsiden; www.venabu.no


Hilsen fotograf Olav Erik Storm og hotellvert Line Tvete

Kontakt oss på; E-post: olav@stormphoto.no og venabu@venabu.no

Du finner mer informasjon om fotokurs på Venabu her;
http://www.storm-photo.net/news/nye-fotokurs-pa-venabu-fj...ll-i-2021/


Venabu fjellhotell, 2632-Venabygd. Tlf 61 29 32 00 E-post: venabu@venabu.no
Ved bestilling innbetales et depositum på kr 1.000,- pr deltaker til konto 2100.05.00116.

Program for helgen;

Fredag; Vi starter kl. 20:00 etter felles middag. Det blir gjennomgang av eksponeringsteknikk og viktige innstillinger i kamera. Lær hvordan du kan få bedre kontroll på kamera og motivene.

Lørdag; Frokost. Vi ser på bildekomposisjon og lærer å utnytte lyset.
Vi reiser ut på tur i fjellet og finner spennende motiver.
Etter lunch på hotellet blir det bildegjennomgang av dagens bilder med konstruktive tilbakemeldinger. Etter middag ser vi på grunnleggende bildebehandling og litt redigering.

Søndag; Frokost. Hvordan kan vi få større glede av kamera ved å benytte det som et kreativt verktøy? Vi vil se på hvordan du kan fotografere et godt portrett. Du vil lære å bruke både dagslys og blits. Vi avslutter med felles lunch.

Noen tilbakemeldinger fra tidligere kurs;

Takk for fint fotokurs.
- Dere har virkelig laget et flott kurs - for meg fungerte det fint og det var akkurat passe antall deltagere. Jeg lærte mye nytt, nå går jeg med "jukselapp" og tar bilder på forskjellige innstillinger, - for å lære. Kjempemoro - så snart blir det et album fra fotokurset å finne i hylla mi snart. Nok en gang takk for sosialt og inspirerende kurs - din entusiasme smitter!

Hei!
Vil takke for et strålende og inspirerende kurs. Føler at en del av meg (som jeg har savnet mer enn jeg visste) har falt på plass med dette fotokurset og at fotografering er noe jeg vil jobbe med og utvikle videre.
Tusen takk.

Takk for et supert fotokurs!
Du gjorde en flott jobb, og jeg er veldig fornøyd med å ha fått en "crash" start med digital fotografering! Veldig, veldig bra! Jeg lærte utrolig mye, og har nå mye materiale å tenke på, teste & utforske videre når det gjelder fotografering & digital håndtering.
Tusen takk for en hyggelig uke vi hadde sammen på fjellet. Håper dere alle sammen hadde et rikt utbytte av kurset, jeg for min del lærte en masse nye ting som jeg akter å trene mer på både i foto og i Photoshop.
”Det var gøy og lærerikt på kurs, og jeg fikk mange ideer. Takk for kompendium. Innholdet var jo glimrende. Nå har jeg litt å pusle med i mitt eget tempo.”

Hei!
Vil med dette få takke for et supert fotokurs på Venabu!
Rammene og tilretteleggingen var perfekte - en fin blanding av teori, praksis og sosialt samvær.
Jeg opplevde kursholder som faglig dyktig, en god formidler og motivator. Som selvlært amatør er det utrolig flott å få konstruktiv tilbakemelding på bilder man tar fra en profesjonell fotograf, og jeg skal gjøre mitt beste for å ta med meg rådene og innspillene videre:)
Vertskapet selv er dyktige fotografer, imøtekommende og varme personer, og ikke minst kunnskapsrike på lokalhistorie, tradisjoner, geografi, flora og fauna.
De gode måltidene og samspillet med kursgruppen, kursholder og vertskap ble for meg prikken over i’en for et lenge etterlengtet kurs! -
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu