Favoritter fra bildekritikken

De fleste drar på Norgesferie i sommer. Her er litt inspirasjon.
Norge har utrolig mye å by på. Mens vi har vært «innesperret» i dette landet, har jeg flere ganger tenkt hvor heldige vi er som ikke er innesperret i Luxembourg eller Liechtenstein i stedet. Vi har plass, variert natur ulike geografiske og kulturelle områder og et enormt tilbud til den som vil utforske noe nytt.

For understreke dette, har jeg i dag plukket ut et landskapsbilde fra Norge, tatt av Hans Jørgen Lindeløff. Ikke bare er det majestetiske fjell rundt en flott dal, men lyset er så magisk som det bare kan være på en grå, norsk sommerdag. Med en furet og værbitt forgrunn som gir bildet god dybde, truende skyer og sola som tvinger seg fram, er dette et sted jeg ønsker å være.

Dette sier Hans Jørgen selv om bildet: Bildet er tatt på Litjefjellet ved foten av Romsdalshorn i Romsdalen. Det er fjerde gang jeg er der oppe. Det er en relativt bratt 25 minutters klatring opp dit, og utsikten over nedre delen av Romsdalen mot Åndalsnes er fantastisk med bl.a. elva Rauma som snor seg ut mot sjøen. Jeg håpet på fantastisk solnedgang da jeg klatret opp der ved 21-tiden, men det var tunge skyer som hang nedover fjelltoppene og kraftig dis nede i dalen denne gangen. Man kunne bare skimte elva der nede i disen. Etter en times tid sprakk skydekket opp og mesteparten av disen forsvant. Og skyene sprakk akkurat der hvor sola var på vei ned, og kraftige «sun rays» strålte innover i dalen. Så istedenfor ett «lett» solnedgangbilde med fluffy rosa skyer, ble det ett litt mer autentisk bilde på hvordan været kan være og hvor fort det kan skifte i fjellheimen. Og litt flaks skal man ha ved at skyene sprakk på riktig sted til riktig tid.

Jeg tok dette med en Nikon D750 og 24-70mm f2.8 VR på 24mm, 1/50sek, f13 og ISO 100. Det er 9 vertikale bilder med ca 25% overlapp. Hvert av de 9 bildene består av 3 bilder som er normaleksponert, undereksponert for sola og overeksponert for fjellet jeg stod på og dalen nedenfor. Disse ble så satt sammen i Photoshop, med lettere redigering for vidvinkelkorreksjon. Den siste redigeringen ble gjort i Lightroom Classic og croppet i et panoramaformat som jeg synes passet motivet.Klikk her for å se bildet i bildekritikken.

Eller gå hit for å se alle de siste bildene som er lagt inn.

Alle medlemmer på Foto.no kan laste opp bilder og kommentere i bildekritikken. Det koster ingenting å bli medlem
Foto: Hans Jørgen Lindeløff - Rauma
Rauma
Foto: Hans Jørgen Lindeløff

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu