Favoritter fra bildekritikken

Ta bort fargene og andre forstyrrende elementer, og du står igjen med kun lys og linjer
Lys og linjer kan høres kjedelig ut, men det trenger det ikke å være hvis det er gjort på rett måte. Dette bildet, av André LeCar, synes jeg er gjort veldig bra. Her er det linjer som leder oppover, og det er ikke så lett å se hvor linjene stopper og hvor «evigheten» tar over. Vinduene bryter fint med noe som ellers kunne blitt for monotont, og gir samtidig et flott lys på bildet. Geometrien sitter som et skudd. På mange bilder ville man sett på støyen som sjenerende. Siden det ikke er fine detaljer i bildet, og kontrasten er hard, blir ikke støyen sjenerende på noen som helst måte. Snarere tvert imot.

Dette sier André selv om bildet: Jeg er fascinert av byggverk, både gamle og nye. Ser etter linjer og former, samt karakteristikken i bygget. Gamle bygg fascinerer ofte med tanke på innsats og kunnskap, nye på grunn av nyvunnet teknologi. Liker å lage bildene i sort/hvitt, siden det fremhever de tingene jeg har nevnt.

Her er et nytt bygg, med store dimensjoner. Bygget er helt sort, noe som gjør at kontrasten mot lyset fremhever de rette linjene. Lyset lager en trekant på høyre del, som bryter opp linjen, og samtidig bryter med det firkantete.

Har posisjonert meg slik at perspektivet viser dimensjoner og linjer. Bildet er tatt loddrett opp, men i bildet er bygget nærmest liggende. Synes selv det ble fin dybde i bildet, og ble slik jeg ønsket det og så det for meg.Klikk her for å se bildet i bildekritikken.

Eller gå hit for å se alle de siste bildene som er lagt inn.

Alle medlemmer på Foto.no kan laste opp bilder og kommentere i bildekritikken. Det koster ingenting å bli medlem
Foto: André LeCar -
Foto: André LeCar

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu