Ny Sigma 60-600mm, nå for speilløse kameraer

Sigma oppgraderer sin supertelezoom og slipper den for L-fatning og Sony E.
Sigma har i over 20 år tilbudt en 10x telezoom med sin 50-500mm opprinnelig fra 2001. 60-600mm kom i 2018, og får nå en oppgradering på de fleste områder samtidig som den kommer for speilløse modeller, Sigma 60-600mm f/4.5-6.3 DG DN OS Sport.

Hvis du trenger et objektiv der du raskt kan skifte mellom mer eller mindre normabrennvidde til supertele er dette et svært spennende alternativ. På safari må den jo være helt briljant.

Men det er vanskelig å lage så lange zoomer gode, så Sigma oppgraderer nå med den nyeste teknologien for å få den så god som mulig, og mye tyder på at den har blitt meget god.

Nyheter
Først og fremst har det fått ny optisk konstruksjon. Sigma sier ikke så mye om hva som er nytt, men der det før var 25 elementer i 19 grupper, er det nå 27 elementer i 19 grupper. Det høres dermed ut som objektivet har blitt enda større og tyngre, og det stemmer at det har blitt litt lengre, antakelig for å justere for den mindre registeravstanden fra fatning til bildebrikke. Men det har også blitt marginalt slankere og mer enn 200g lettere og veier nå i underkant av 2,5kg.

Viktig for mange er kanskje at bildestabilisatoren har fått en kraftig oppgradering. Sigma oppgir at den skal kunne kompensere for inntil 7 trinn på 60mm og 6 trinn på 600mm. Dette er imponerende spesifikasjoner når det er kun stabilisatoren i objektivet som oppgis. Stabilisatoren har også en egen panoreringsmodus som detekterer panoreringsretningen, som ikke lenger er begrenset til horisontalt eller vertikalt.

Du zoomer enten ved å vri eller dra, og det er funksjonsknapper der du kan legge egne funksjoner – særlig enkelt er dette hvis du har dockingen til L-fatning (finnes dessverre ikke for E-fatning). Du kan også begrense fokusområder.

En ny autofokusmotor skal gjør den raskere og mer presis. Sigma kaller den HLA (High-response Linear Actuator), nok et fint navn som ikke sier så veldig mye, men egne navn på autfokusmotorene sine skal jo alle produsentene ha, så hvorfor ikke.

Ellers er objektivet værtettet, levers med veske, bærerem, avtagbart stativfeste med Arca-swiss, solblender og deksler. Har du L-fatning, kan du også sette på Sigmas telekonvertere.

Veiledende pris er satt til 27 500 kroner, og levering skal visst starte allerede 17. februar.


_____________________________________________
Her finner du objektivet i nettbutikken.
 -
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu