Sony 50mm f/1.4 GM

Med alt det Sony klarer å putte inn av super optikk, bør dette være et fantastisk objektiv. Prisen hinter også om svært høy kvalitet.
Sony har allerede en del 50mm-objektiver i utvalget sitt, men ingen f/1.4 G Master. De har en aldrende f/1.4-modell som er Zeiss-merket, men den nye skal være av langt høyere kvalitet.

Objektivet er uten bildestabilisator, slik omtrent alle 50mm fastobjektiver er, men har blenderring med bryter for klikk eller klikkfri innstilling. Det er en bryter som kan låse blenderringen til auto eller manuell og bryter for å skifte mellom AF og MF.

Utover det har de puttet inn den raskeste autofokusmotoren, og konstruert den for å minimere pusting (focus breathing).

Det er ikke så lenge siden Sigma også lanserte en 50mm f/1.4 for Sony, og med de samme spesifikasjonene og de samme funksjonene vil det være naturlig å sammenlikne disse to. Det er ikke mulig å si hvilken som er best, uten å teste dem mot hverandre, men vi vil tippe at Sony-objektivet har raskere autofokus, og at det er noen funksjoner, slik som kompensasjon i kameraet for pusting i objektivet ikke fungerer på Sigma.

Men prisforskjellen på de to objektivene er betydelig. Sony har satt veiledende pris til 20 000, og er en av de dyreste slike objektiver vi har sett (unntatt Leica og Zeiss Otus), og vi håper og forventer at objektivet yter deretter. Sigma-objektivet er ikke lavkost det heller, men er priset til bare litt over halvparten, ca. 11 000. Levering av nye Sony FE 50 mm f1.4 GM er i begynnelsen av april.

___________________________________________
Her finner du objektivet i nettbutikken.
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu