Svane
Bildet er tatt ved Hafrsfjord, Svanene her er kjent for å være svær nærgående, noen spiser faktisk mat ut av hendene på deg, andre stiller seg midt i tur stien så man må gå omveier for å komme forbi.
Bildet inngår i albumet Fugler -
Utstyr
  • FujiFilm Finepix S5000
  • -
  • Blenderf/3.3
  • Lukker1/1000s
  • FilmtypeISO 200
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger645
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_79979} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Inger-Lise S.

Tett og fin beskjæring her.Men endel veldig hvite partier.Jeg ville kuttet bort det hvite utbrente partiet til venstre i bildet,tror bildet vinner på det.
Passende blå bakgrunn.

Inger-Lise:)
Fredrik V.

Veldig klart bilde med fine farger, men jeg likte ikke helt utbrentheten i pannen på svanen. Det hvite i bakgrunnen falt heller ikke helt i smak. Ellers var det et veldig ''tett på'' bilde som virker litt annerledes.
Daniel P.

Hei!!!
Kontrastfylt og fint bilde! Enig enig angående de utbrente partiene. Utenom det, et nydelig bilde, med høy kvalitet, og god skarphet.
Likte veldig godt vannet som bakgrunn!! Det falt virkelig i smak!


Mvh

Daniel
Grethe B.

Hjelpe meg så nært....hadde blitt skremt jeg:-)
Fint bilde, men enig i at det er litt utbrent, litt for prangene hvitfarge, særlig på den delen bak der..Ellers flott nebb og refleks i øyne..her er det blikkkontakt!
Fin blå bakgrunn mot den vakre fuglen!

mvh
gt
Carsten A.

Bra med nærbilder, og knoppsvane er jo en fin fugl. Noe for urolig bakgrunn i dette tilfellet.

Store deler av bildet er kraftig utbrent, som påpekt av flere, og det virker vel også en god del overeksponert.

Motivet er teknisk vanskelig, men det gir god øvelse å mestre det. For det første er det hardt lys (direkte sol), problematisk under all fotografering, men mest med digital-kompakt som her. For det annet er det høy motivkontrast (hvite fjær og svart knopp), dette øker igjen vanskelighetene.

Ut fra bildet ser det ut som ca. 1 trinns regulær overeksponering, så ved nytt forsøk er dette viktig. Dessuten, omtrent alle digitale kamera krever ca. 1 el. 2 trinns ''undereksponering'' i forhold til et motiv og lys som dette. Med digitalkamera skulle det være en grei sak å sjekke slikt under opptaket, sett gjerne kameraet på -1 el. -2EV, og sjekk så på displayet hva du får. Ta gjerne sikte på å løfte de mørkeste partiene ved etterfølgende bildebehandling.

MVH CA
Nils B.

Her har CA sagt mye godt, les og lær av det. Jeg ønsker for egen del å tillegge at det også kan hjelpe med en solblender som du selvfølgelig må holde (eller en medhjelper). Benytter selv det ved enkelte opptak.
mvh Nils
Knut M.

Tøft bilde. Fint snitt.
Har noe ganger fått erfare at å være så nærme en knoppsvane ikke er noen dans på roser.
Må bare si meg enig med NB-H og CA. og siden svanen lar seg lokke med mat biter så skulle det ikke være vansklig å se om det går bedre neste gang. Venter i spenning.

:o)
Knut
Grethe B.

Hmm..flott og nært, men er noe for utbrent etter min smak...blir mye hvitt her...Men godt gjort , du verden, ikke ofte jeg får sjansen til dette utsnittet! Stå på!!

mvh
gt
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu