Myosótis palústris(?)
. . . ein problemplante.

Purist er eg ikkje, men alle har vi vi våre særheiter, så å fotografere blomar som ikkje står på rot, vert for meg som å drive fuglefoto med utstoppa fuglar. . . . . Likevel så har eg gjort det her: Plukka ein blome for å fotografere den.
Det har seg slik at eg dei siste dagane, mellom konfirmasjonsøktene, har lege på kne attmed ein liten forekomst av Myosótis med ynskje om å få eit bra bilete av blomen, men det var ikkje enkelt, for same kor eg strevde vart det tilsynelatande uskarpt. Så kanskje var dette ein blome som frå naturen av var ute av fokus? Eg vil nødig la noko stå uprøvd så difor ligg det eit avsjela og avfotografert eksemplar av arten Myosótis palústris(?) på skrivebordet mitt. . . . men eg er like vis om det er frå naturen den er så diffus.
Bildet inngår i albumet på leit etter vår -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2004-05-09 17:39:26
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2004-05-09 22:07:58
    Versjon #3
Utstyr
  • Nikon Coolpix 4500
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger429
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_87655} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Avsluttet .

Hei Odd Karsten.
Jeg har også Nikon Coolpix 4500 og kjenner til problemet. Det skal så lite til før makrobildene blir uskarpe. Det går overhodet ikke uten statv. Og det skal minsanten ikke være det minste vindpust. Er blenderen for åpen blir dybdeskarpheten diffus. Stativopptak blir skremmende gode.
Blomsten er nydelig, den bare stikker unna av ren beskjedenhet.

Mvh
ARVE
Grethe B.

Hehe...morsom du...vanskelig blomst, ja det er det, har tatt bilder av denne jeg også. Den har så ujevn overflate at noen ganger er det vanskelig og finne fokuspunkt, for oss amatører ihvertfall:-)
TRaff en slik en i dag, kanskje jeg legger den ut neste gang...vi får se...Men ikke gi deg, plutselig sitter den som smør...:-)
Likte forøvrig det forrige bedre, i naturlige omgivelser med det grønne..

mvh
gt
Frode A.

En vakker blomst du har foreviget her.
Fokusering og macrofotografering kan være en utfordring for tålmodigheten ;)
Skal ikke mange millimeterene med fokusendring før bildet endrer totalt karakter. Her ser det ut til at fokus har truffet den lilla delen av blomsten (til høyre i bildet). 3mm endring av fokus ville nok ha gjort at de blå vakre blomstene hadde kommet i fokus. Stativ er nok ikke dumt, spesielt når man kan arbeide inne ;)

Lykke til videre med macro/micro og ...whatever :)
Bare man har det gøy er det bra.

Mvh: Frode
Inger-Lise S.

Nydelig bilde! Delikat.Ja,ser av v#2 at blomsten er i fokus. 5 mm er ikke stort,du..Men en vakker blomst.

mvh Inger-Lise
Anniken S.

Det er helt sikkert blomsten sin feil at den ikke er helt i fokus. Trolig har den ikke stått så rolig som du skulle ønske at den gjorde. Værre enn å fotografere barn dette her *S*
Du får for fargene og komposisjonen. Klart det må være lov å plukke blomstene for å fotografere de, men ikke skyt en fugl for å fotografere den. Mulig konfirmasjonen er over nå...håper det gikk bra!
Odd Karsten H.

Takk for kommentarane.
Coolpix 4500 er eit vidunder av eit kamera - det mangler berre ein ting: Ein skikkeleg søkjar. Displayet er for lite til mine halvgamle og langsynte auge. Og gjennomsynssøkjaren - ja eg har lest at den er der, men bortsett frå dette så er kameraet som sagt eit vidunder. Endatil forseinkinga som kjem av ein seintarbeidande autofokus har eg lært meg å setje pris på - Den kan i mange tilfelle erstatte fjernutløysaren: Eg trykk inn kanppen og slepp, . . og når så biletet endeleg vert tatt har kameraet slått seg til ro igjen etter mine uvørne berøringar - Og vil eg unngå den forseinkinga, så kan eg det ved å halde knappen halvt inne på førehand. Og konstruksjonen med den vridbare objektivdelen gjer at det nesten alltid er mulig å finne støtte utan stativ. Dette, og mange andre av mine makrobilete er tatt på den måten.

Odd
Odd Karsten H.

Det gjekk heilt strålande med konfirmasjonen og no er det berre eit par etterselskap som står igjen :-) . . . .og så rekningane da . . . . .

Odd

Eli B.

Jeg likte best v3. Selv om de to andre bildene er fine nok, men v3 fikk frem det naturlige.
mvh Eli
Bergliot E.

v3 var bare helt rålekker med de duggdråpene i tillegg. Flotte farger og komp her.

Bergliot:)
Odd Karsten H.

Takk for kommentarane.
Først med versjon tre det lukkast eg med å få skarp midten og da måtte eg ta regnet i bruk som hjelpemiddel. - Det var verkeleg ein problemblom dette.

Odd
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu