Gammel Gratie
''Gadd'' kalles disse gamle tørrfuruene i Namdalen, og de finnes overalt. Noen av dem ikler seg på en underlig måte menneskelige former. Denne hoftebuen kunne en sikkert ha funnet hos en kvinneskulptur av Per Ung
Utstyr
  • Nikon cp 5700
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger589
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_93790} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (32)
Brita Helen E.
Vakkert,vakkert:) Flott lys og en upåklagelig komposisjon. Bare skryt ifra meg idag,men dette var topp! :) Likte fargetonen du har valgt her... BRA!

Mvh Brita...
monica p.
Hallo Fred
Så stilig da, ser masse forskjellige ting her jeg, ei dame som bøyer seg bakover, hofter, føtter som er snaret inn i hverandre, og et utrolig flott tre.
Fragetonene kler bildet, likte også perspektivet.
Mvh Monica:o)
Avsluttet .
Hue mitt tenker ofte LOTR, når jeg ser dine bilder, fordi jeg har forstått at vi deler interressen for det...
Så jeg ser for meg ''the white three jeg ass''....kuliiiiii

Mags
KG S.
Vackert utsnitt, bra ljus, fantasifull komposition. Tolkningarna behåller jag för mej själv, men anar jag inte en blondin där till höger?
Stå på!
Fred S.
Takker for kommetarer før jeg kryper til køys. Glemte å si at jeg har klonet vekk en del furutopper i bakgrunnen, og også mesteparten av bakken, for å gi gratien en ''sokkel''. Og desverre, KG, jeg måtte klone bort blondinen også....

vh fred
Anniken S.
Dette var bare lekkert der Gadd'en din står slik majestetisk på toppen av tusten. Herlige sepiafarger. Skyene lager de kontrastene som bildet trenger. Komposisjonen er tiltalende, liker det jeg ser :-)
Marion N.
Et fotogent tre og et fint lys! Bra at du har fått en sky bak krona på treet. Ser merker etter kloning nederst på stammen til venstre, her er overgangen blitt mjuk i forhold til resten av treet.

Mvh Marion
Odd Tore S.
Hei, Fred!
Jeg likte utsnitt og vinkel her, og at du har fremstilt gadden som en skulptur. Til å være gammel, er vel dette en ung gratie, siden den fortsatt har så mye hår (greiner) på toppen. Skyene fremhever formene, antar at det ikke er helt tilfeldig at de er der de er.
Jeg har også en svakhet for gadder, selv om det nok er i en mer nøktern utgave enn det du viser her. Jeg mener å huske fra min ekspedisjon til området i Minolta-tiden at mesteparten av gaddene var ribbet for det meste unntatt de største grenene.
Så forøvrig at du hadde plukket poeng i Fotografi. Gratulerer!
MVH
Odd Tore
Roger V.
Syntes og utsnitt og vinkel var bra. Bildet kunne lett bli kjedelig vist en annen vinkel var valgt.
Flott bilde
Fred S.
Takk for kommentarer:
Magne: Måtte vri hjernen litt der, men kom omsider på treet i Minas Tirith. Og joda, det var en skikkelig gammel ''gadd'', men hadde nok ikke det i tankene.
Odd Tore: Gadder nær f.eks skiløyper kan nok ha blitt litt ribbet for greiner opp gjennom årene. Her i Overhalla er det nå forbudt å bryte greiner av slike, men det skjer likevel. En skal imidlertid ikke mye utenfor tråkkene før en finner prakteksemplarer. PS: Er du sikker på at du ikke forveksler meg med navnebror Arne Strømme når det gjelder Fotografi ? Har riktignok sendt inn noen bilder, men har ikke særlig tro på at noen av dem har ''plukket poeng''.
Marion: Jaggu har jeg ikke slurvet med kloningen. Igjen !
vh fred
Marit E.
Flott bilde av et gammelt tre. Og du formidler det godt med sepia-tonen. Men uansett, jeg kunne gjerne tenke meg og sett det i sort/hvitt også, jeg....

Fin vinkel og godt utsnitt.

vh
Marit
Espen P.
Veldig bra, vanvittig flotte nyanser. Ser nesten ut som om det står på en sokkel som et monument. Flotters!

ePsen
Odd Tore S.
Hei igjen!
Gadder: Mitt kjennskap til gadder er fra 1964 da vi kjørte bl.a. dalen som går forbi Gosen og Sibirien, og tok en tur vekk fra veien for å se og fotografere. Utrolig flott med lav augustsol.
Poeng: Ref siste nr av Fotografi, dukket opp hos oss i går. Såvidt jeg kan huske etter rask gjennomblading var både Fred fra Overhalla og Arne på poengplass. Kanskje får du deg en positiv overraskelse!
Odd Tore
John-Tore G.
Mye fint sagt her. Jeg synes farven kler dette bildet veldig godt, og utsnittet er toppers. Et virkelig pent bilde å se på.
vh John-Tore
Stig B.
Selv om renheten er klonet fram så likte jeg de pene linjene i treet, som med litt fantasi gir en vakker kvinnekropp i utstrakt bevegelse. Litt lange armer og knudrete fingre kanskje, men en kan ikke få alt :-)

Mvh Stig
Sverre Farstad H.
Hei, Fred! Ikke noe ''tja'' fra meg i dag. Dette var flott. Fargen, atmosfæren, de flott vridningene - alt er bare fint. Den vesle ''tabben'' med kloningen nede tv på stammen er ikke spesielt sjenerende. La ikke merke til den før jeg så den nevnt, når sant skal sies. - og det skal det jo helst.
Mvh Sverre
Arne S.
Her har du funnet et flott eksemplar av namdalingan - toilling og raringan. Personlig ville jeg utnyttet flatene bedre. Laget en mer dynamisk komposisjon. Skyene danner en fin bakgrunn. Litt overdreven bruk av usm.

Terje M.
hei FRED. dette er bra fotografi ''naturens egen skulptur'' ser at begge ''strømmene'' har lagt ''kunst'' i bildene sine. bra!!! m.v.h. terje mj..
Inge-Martin F.
Hei Fred.
Ok komp og fin toning som passte til motivet.
Assosiasjonen min til dette bilde kan væra mange men
''Art Fotografi B/W''frå -80,-90 talet.
Det eg og ser er kvinelige former i ulike positurer.
Det er nemt dette med kloning og ums men det er og litt''støy''i himmelen noke ala det som var i den mørke delen av vatne på det forige bilde du la ut.
Men alt ialt er det eit flott bilde synes eg.

(''no kan du slakta dà sjøl'') ? :-)

Mvh. I.M.F
André M.
Flott dame ;-) Støy på himmelen er nevnt. Fin-fin komposisjon og behagelig fargevalg.
Fred S.
Takk for kommentarer: Nei, ''eg skal ikkje slakta da sjøl'', Inge Martin; trass i kloneslurv og overdreven skarping er jeg fornøyd med bildet. Skulle gjerne ha laget en mer ''dynamisk komposisjon,'' Arne, men da skulle jeg gjerne ha visst hva som skal til for å få til nettopp det... ?

vh fred
Avsluttet .
jevli pent!
Lars-Anders M.
Vakkert før att vara ett bilde av ett tre. Ok
Nils B.
Det holder dette Fred. Litt å pike på her og der men ikke så mye at jeg gidder å nevne det. Bildet fremstår som iøynefallende og med ok lys. At jeg hadde ønsket det var noe mer fot i bildet må jo nevnes. Tonene faller i smak og det samme gjør komposisjonen. Overdreven usm i dette tilfelle tilfører noe i trekronen som ikke er ødeleggende for bildet. Det aller viktigse er at du ivaretar fotogleden og iveren og ikke minst at DU liker og er ''happy'' med bildet.
mvh Nils
Arne S.
Med dynamisk komposisjon mener jeg at du tilfører bildet mer av din egen subjektive tolkning. Dette kan gjøres ved å spille på flater, dvs komponere treet inn i ditt eget rom. Slik det nå er presentert, blir det en ''avbildning'' av et skulpturelt tre. Godt sett, men ikke like godt utnyttet. Du har beskåret bildet tett inntil treet på alle kanter. Altså er det naturens skaperverk som fascinerer oss, ikke fotografens.

Jeg sier ikke at dette er en entydig riktig måte å se det på. En ''avbildning'' kan være greit. Men jeg håper og tror at du setter pris på kommentarer som utfordrer deg som fotograf.
Fred S.
Takk for siste kommentarer:
Nils: ''Sharpen'', mao det simple alternativet til USM, men det fungerer vel her, nettopp av den grunnen du nevner: Jeg ønsket å ''understreke'' trekronen; og når jeg unnlot å gjøre det under selve opptaket hadde jeg ikke noe annet valg.
Arne: Ubetinget ''ja''; jeg setter pris på slikt. Her var det nok det rent skulpturelle som fanget interessen min; du kjenner jo tydeligvis Namdals-gaddene, og vet hva jeg mener. Fort gjort å glemme ''sjela si'' da, men jeg tror jeg skjønner hva du mener. Slik det er her har jeg ganske riktig avgrenset billedflaten rundt treet ganske så ''firkantet'', men innser at motivet gir muligheter for mer.

vh fred
Ragnar W.
He, dette var det første bildet jeg åpnet i dag etter først å ha lest tittelen som ''Gamle Grete''. Fikk det ikke til å stemme helt med bildet ... tror jeg trenger litt kaffe ... :-) Men du er jo inne på samme type assosiasjon i kommentaren din, så helt på jordet var det vel ikke.

Fint motiv og ok presentert bortsett fra tegn til litt drøy komprimering.

Men det er lett og være enig med Arne. Litt mer dynamikk og spenning mht til vinkel, utsnitt og plassering i billedflaten kunne hevet et slik motiv betraktelig.

Men det lar seg vel gjøre å prøve på nytt. Gamla står der hun antar jeg!

/Ragnar :-)
Kay R.
Veldig flott det hær Fred...
Skarpt og klart med fine linjer og former. Likte vinkelen godt. Selvfølgelig e Arne inne på noe, men det e ikke med det sagt at det blir noe bedre. Annen vinkel kan jo gi et helt annet lys, bakgrunn...osv... Vet jo ikke hvilke forhold du hadde når du tok bilde så æ nøyer mæ med å gi min kritikk til det æ ser.
Likte bilde veldig godt.

MVH Kay:-)
Fred S.
Takk til Ragnar og Kay: Forhold, Kay ? Altså, mitt forhold til gamle Grete er helt platonisk, så selv om Ragnar antyder at det kan være noe mer, så skal du ikke høre på han. Men jeg skal nok, i alle hemmelighet, oppsøka gamla på nytt, og hva som skjer da er ikke godt å vite ! Men det kan bli mye dynamitt...., dynamikk, mente jeg.

vh fred
Bjørn H.
Det jeg ser er flott, både hva gjelder farger og komp ...

Ok en avfotografering, ser ikke helt nå hvordan det kan bli så mye bedre... Det er alltid rom for å gjøre ting anerledes, både på komp og lys...men det er ikke dermed sagt at dette ikke funger bra nok ...

Men .... støtter meg alikevel til Arnes tankegang....uten å skrive så mye om det nå !!!!!!!

Bjørn ;¤
Bergliot E.
Et kjempebra motiv må jeg si. Flotte fargetoner du har valgt her og en spennende komposisjon. Likte dette bildet ditt.

Bergliot:)
Odd Eirik S.
Supert motiv og en nydelig komposisjon. Former som på en gudinne. Fra den vinkelen du har benyttet så ser det jo ut til å rekke inn i himmelen. Meget pent med sepiatoner i dette bildet.

mvh
Odd Eirik
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu