Nøttekråke
En ikke helt vanlig kråkeart - som særlig finnes i Oslofjordområdet - men som jeg har sett nord til Trøndelag. (Rent artsbilde.)
Bildet inngår i albumet Norske fuglearter - En serie med artsbilder av fugler som finnes i Norge, men hvor bildene ikke nødvendigvis er tatt i Norge. Får jeg miljøet rundt fuglen med i bildet tas det nok med, selv om det da ofte ikke blir rolig bakgrunn eller forgrunn for den saks skyld.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2004-07-14 00:21:03
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D70
  • AFS 200- 400 mm f/4 ED-IF VR G Nikkor
  • Brennvidde800mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/200s
  • Nei
  • AnnetEV -1,33 Nikon Converter TC-20E II
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger459
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_95918} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Paul K.

Kjempefint og skarpt bilde der fuglen kommer godt frem mot den diffuse bakgrunnen.

Som artsbilde ville jeg ønsket at litt av brystpartiet også kom frem på bildet.

Savner en tynn hvit ramme i fullskjermsvisningen, og da ville toppen på de to barnålene nede til høyre som stikker frem heller ikke vises så godt.
Bård Lauris H.

Fint dette Ketil... Skarpt å fint...
Synes det var greit at stjerten er vent mot kamera... litt anderledes portrett... Vi ser jo hodet i profil... så da gjør det ikke noe...
Bra!
Inger-Lise S.

Skarpt og fint bilde av en flott fugl.Lekre,diffuse fargenyanser i bakgrunnen.

mvh Inger-Lise
Svein B.

Som artsbilde er dette et greit bilde av nøttekråka Ketil, men teknisk skorter det endel for at bildet skal holde mål med det vi vet vi kan forvente fra din hånd. Bildet ser ut som det er noe uskarpt i utgangspunktet, og har fått en vel stor dose USM. Kanskje tar jeg feil, men alle konturer og detaljer ser slik ut for meg. Ellers er farger og lyssetting helt fint.

Mvh
Svein B
Ketil K.

Takker for kommentarer - dette var et forsøk på å teste 200-400mm linsen med 2x konverter. Det gir jo 800mm brennvidde med full zoom- men så langt er dette en kombinasjon som utfordres vel i overkant. Til ren artsdokumentasjon egner kombinasjonen seg derimot godt i og med den store forstørrelsen som oppnås. Med en cropping her til ca 1/9 del av originalbildet tilsvarer dette en 72 gangers forstørrelse. Hovedproblemet synes så langt ikke uten videre å være skarphet, men å finne riktig fokuspunkt, som fort blir liggende noe foran eller bak motivet med bruk av autofokusen på D70. Marginene begynner med slik forstørrelse å bli ørliten. For teknisk gode fuglebilder passer det etter min mening erfaring så langt ikke spesielt godt med 2x konverter til denne linsen og D70. 300mm 2,8 som konverteren er dedikert for gir bedre bilder med konverter.
Ketil K.

Tror også at lukkertiden på 1/200 sek - selv med VR - kan ha vært noe langsom for å fryse bevegelser i hodepartiet til fuglen. Godt mulig at det hadde lønt seg å ta bildet med høyere ISO, raskere lukker og lavere EV. Så det blir nye forsøk etter hvert forhåpentligvis.
Hans-Gunnar H.

Artig krabat dette...utrolig hva du har fått ut av dette med så mye kropping, og konverter!

Kommer innom plassen min på lutvann fra tid til annen denne her....

MVH Hans-Gunnar
Rune Edvin H.

Som vanlig et bra fugleportrett fra herr KK.
Paul: Det er bare å trykke på knappen ''hvit ramme'' i fullskjermsvisning, så får du den..
Rune
Stig B.

Imponert over skarpheten med de forutsetninger du forteller om.

Aldri sett denne karen før. Selv om den snur baken til, så vrir den hodet i profil. Flott portrett, med ren og pen bakgrunn.

Mvh Stig
Carsten A.

Meget bra som artsdokumentasjon, etter forholdene, ikke minst brennvidde, konverter etc., er det tekniske resultatet meget bra.

Nåe det gjelder presentasjonen syn jeg den vinner på en viss løfting av mellomtoner (har prøvd i PS ).

MVH CA
Roger V.

Imponerende skarphet, likte den rolige diffuse bakgrunnen.
Thore A.

Meget bra resultat under de rådende tekniske forhold, må si jeg ble overrasket over skarpheten - ikke minst når utsnittet er såpass heftig.
Arild K.

Fint bilde av en fugl jeg ikke har sett før hvertfall.
Henger meg på CA sin kommentar.

Mvh AK
Jan W.

Flott fanget Ketil!

Ja, en slik kråke tror jeg ikke jeg har sett før.

Men som du selv bemerker har presentasjonen fått lide litt teknisk av opptaksforholdene, men som bilde er det jo fint uansett.

Jan

Helge A.

Så den i Nordmarka en gang. Det mest spesielle var det fæle skriket og måten den fløy på, en slags rykkvis bølgebevegelse. Denne var skarpt og fint gjengitt med god øyekontakt og fin bakgrunn.

Mvh Helge
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu