Greske ruiner...
Det finnes massevis av ruiner rundt omkring i Hellas - her fra Kos. Disse søylene er i mine øyne meget flotte!
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2004-08-12 23:18:25
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2004-08-13 17:51:18
    Versjon #3
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriReise
  • Lastet opp
  • Visninger413
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_99951} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (22)
Hans Petter L.

Jeg er helt enig med deg Karianne.
Flott motiv!
Litrt synd med korningen i bildet. Men hva kan man vente? APS, sikkert ISO400, scanner, osv...
Kjør det forsiktig i Neat Image, så tror jeg det blir knall!

mvh
HansP
Espen P.

Flott motiv, og kvaliteten skal jeg ikke pirke på..... :) Tror jeg ville flytta meg litt til høyre så alle søylene kom med, da ville de tre til høyre dannet ''tripp-trapp som gruppe, mens de andre tre danner det samme på rad... men det er det sikkert delte meninger om. Døttre, du reiser mØe du :)

ePsen
Inger Anne Maritsdotter V.

Gresk arkitektur kan være noen fine severdigheter ,
det viser du til fulle her ,
selv om ikke kvaliteten er på topp ,
er komposisjonen og motivvalget meget bra ,
fine linjer i dette bildet.

Mvh Inger Anne
Karianne H.

Enig, Inger Anne - gresk arkitektur er fine severdigheter...
Espen: Ja, jeg reiser mye til de greske øyer - jeg liker Hellas veldig godt, og i og med jeg har en gresk svigersønn (riktignok oppvokst i New York) så blir det mye Hellas for meg.
Hans Petter: Ikke så greit å scanne bilder, de blir på langt nær så bra som papirbildet. Jeg har Neat Image, men er noe usikker på hvordan jeg bruker det. Har ikke brukt ISO 400 - det er 200.

Hilsen Karianne :-)
Steinulf L.

Fint utsnitt. Korningen er ikke spesielt sjenerende. Den beste måten å lære seg NI er å prøve seg frem. Lykke til.
Kay R.

Fin historikk... Har vært på creta sjøl. Utrolig mye å sette seg inn i. Fint presentert bilde for nettopp dette. Likte det...

MVH Kay:-)
Karianne H.

Hei igjen - og takk for kommentarer!
Har lagt ut en versjon med NI, men det ble jo altfor mye. Som Steinulf skriver så må jeg nok prøve meg frem. Dette var første gang jeg prøvde - og slik ble altså det! Men det er jo av slike ting jeg lærer, så neste gang går det kanskje litt bedre. Noen som har et forslag på hvor mye jeg skal bruke?

Hilsen Karianne :-)
Hans Petter L.

Må si jeg likte versjon 2 GODT!
En slags eventyraktig glød over det!
BRA(!) Karianne!

mvh
HansP
Karianne H.

Tusen takk Hans Petter! Du blir vel den eneste som mener dette tror jeg....? Vi får se!

Hilsen Karianne :-)
willy m.

Hei..ser at mange diskuterer kvaliteten her:) bildet ditt er fint og har en god komp. er enig i at i v1. er det endel teknisk og sette fingeren på men det retter du opp med NI i v2. som HPL sier så fungerer det i fht v1..her er det jo snakk om å formidle noe og v2 tok meg til eventyrenes hellas..venter nesten på å se afrodite stige nedover trappene...:) på denne måten kan man behandle bilder på ulik sett, og slik sett få et ''feriebilde'' (ikke ta det ille opp) til å bli svært bra bare at man forteller en annen historie med det:)) likte dette veldig mye. Ha en fin kveld :) mvh willy
Mike T.

Hei Karianne.
Jeg synes at du har valgt en bra vinkel, selv om du kunne ha stått enda en smule lenger til venstre, slik at den søylen lengst til høyre hadde blitt HELT skjult. Men noe sånt er vanskelig å se mens man ta bildet. Ellers er kompen grei.
På min skjerm framstår bildet imidlertid vel lyst, i hvertfall søylene.
Det er skjelden at jeg har sett bilder som har blitt ''bedre'' ved hjelp av Neat Image. Jeg har ikke prøvd programmet og vet ikke hvilke muligheter det gir for justering av mykhetsgraden. Din versjon blir for myk - da er jeg enig med deg. Men korn er litt for utpreget i vers#1.
Selv forsøker jeg i slike tilfeller PS ''Filter-Støy-Fjern smårusk'' eller ''-Fjern støy og riper''. Har du prøvd dette?
Jeg har selv vært i Hellas og sett en del virkelig flotte motiver fra gammel tid. Men jeg har erfart at det er svært krevende og lage gode bilder i den sterke solen og den som regel ''gråe'' omgivelsen. Jeg har ikke fått dette så bra til som du!
Velsignet er en saftig høst her hjemme ;-). I den varmen som vi har for tiden ser jeg (og mine hunder ;-) faktisk fram til september.
Hilsen Mike
Anniken S.

Hei Karianne
Motivet er strålende og jeg liker vinkelen du har tatt bildet i fra. Synd at det skulle bli så forbasket kornete. Har du brukt mye USM på v1? V2 ble litt vel mye, men jeg liker effekten.
Prøv en gang til, men litt mer forsiktig. En mellomting mellom v1 og v2 tror jeg kunne bli bra.
Karianne H.

Tusen takk for kommentarer!
Jeg har lagt inn en versjon som er mellomting mellom 1 og 2, vet ikke om det funker noe særlig bedre...?
Ellers er dere inne på noe med å ta gode motiver i stekende sol - det er ikke alltid det er så godt å få til. Hvertfall ikke med mitt enkle kamera.
Mike: Skal prøve det du skriver om å fjerne støy i PS.. Men uff da, ser du frem mot høsten!!! Nå reiser jeg snart til varmen igjen! Kunne bodd der det alltid var sommer ;-))
Anniken: Tror ikke jeg brukte USM i det hele tatt her - det ble bare så forbasket grelt likevel. Kommer kanskje av scanningen for det er ikke slik på papirbildet.

God helg fra Karianne :-)
Anniken S.

Jepp Karianne, V3 ble veldig mye bedre....
Janne L.

Jeg har kikket på kreta flere ganger i brosjyrer. En gang var jeg helt bestemt på å reise, men da var turen full. Nå fikk jeg imidlertid lyst til å dra dit . Så flott bilde. Historikken formelig lyser, spesielt i v2. Flott bilde.
Janne
Karianne H.

Takk for det Anniken!
Janne: Du bør absolutt reise en tur - anbefales på det sterkeste. Om du ikke velger Kreta, så er det så mange flotte øyer i Hellas at det er noe for enhver smak.
Dette bildet er forøvrig fra Kos! Takk for ros..

Karianne :-)
Avsluttet .

Fint motiv, men litt rar komp, synes jeg.
Ellers fine farger og sånt ;)

MVH Asbjørn
Rune L.

Fint og bra. Et utfordrende motiv bra potensiale. Her kan man eksperimentere med både lyse og flere vinkler. Synes bildet er litt smalt, og skulle helst sett det i et bredere format.

Kos, øya som Hippokrates var fra. Ruinene er restene av Asklepeion.

Les mer her: http://www.travel-to-kos.com/place.php?id=11

Mvh
Rune
Fred S.

Tja... Tror jeg foretrekker greske rosiner.

vh fred
Inger-Lise S.

Et fint motiv dette.Likte komposisjonen.Velger v#3,men v#2 hadde noe med seg som jeg likte:)

mvh Inger-Lise
Frøydis A.

Ja, se her ja!
Ruinene fra Hippokrates sykehus, Asklpeion. Var der selv for 2 år siden, og tok mange bilder. Greske ruiner fasinerer pga den flotte arkitekturen, og disse fasinerer særlig pga historien. (noe mange greske ruiner forsåvidt gjør)
Kan ikke huske at mine bilder av søylene ble på langt nær så fine som dine!
Likte versjon2 veldig godt. Det hvite gjør liksom motivet drømmende. Neste så man kan se greske guder gjemme seg bak søylene :) Tror faktisk jeg likte den versjonen best jeg. Gjorde liksom bildet mer levende.
Supert!!

:¤ -Frøydis
Karianne H.

Tusen takk for det Frøydis! Dine søyler ble sikkert like bra som mine. De ble jo mye bedre etter en tur i PS og NI enn de er på papirkopien denne gangen.. Som regel synes jeg papirkopiene er mye bedre enn etter scanning, men denne gang ble de faktisk bedre. Sikkert pga Neat Image - det var jo den versjonen du likte best også..
Masse spennende å se på i Hellas - hvis man liker slike ting. Jeg gjør det!

Hilsen Karianne :-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu