Gråhegre
Bildet inngår i albumet - Norske fugler - - Bilder av arter som finnes i naturen rundt meg her i Namdalen.

De aller fleste av bildene er også tatt i mitt nærområde.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2004-08-22 16:55:55
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D-70
  • 300 mm AF-S II, F 2.8
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/6.3
  • Lukker1/1250s
  • Nei
  • Annet- 1.7 EV, tatt fra kamuflasje
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger1191
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_101313} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (24)
Avsluttet .

Hei Kjartan!

Flott fanget situasjon. Fin skarphet og mye action!

Mvh Stian Håpnes
Avsluttet .

Veldig godt fanget! Fint bilde med god skarphet, fine farger og nærhet.

MvhJRH
Arild S.

Bra fanget - meget bra resultat! Fin komp - er det et utsnitt?

Ser et par prikker oppe i venstre hjørne..

Goody goody!

:) Arild
Kjartan T.

Hei til dere og takk for tilbakemeldinger på bildet. Er godt fornøyd selv også - for jeg har jobbet mye med å få et slik actionbilde av gråhegren. Arild, dette er orginalfila dratt ned i størrelse og konvertert til jpg.

Har nå lagt ut et utsnitt bare for å skryte litt... og vise at det er kvalitet på denne råfila.
Jonas L.

Meget bra fanget, av begge.
Litt for tydelige USM-konturer trekker litt ned på presentasjonen, men det skulle være greit å unngå.

Flotters!

mvh JL
Svein B.

Jepp, der satt den Kjartan!! Dette var artig å se, et motiv jeg selv også bruker endel tid på, og jeg vet godt hvor mye planlegging, tålmodighet og flaks som må til for å få noe som oftest ikke er i nærheten av dette en gang. Det at motivet ligger i skygge, samt at fuglen ikke er i sin fineste praktdrakt (subadult?), gjør at du ikke har fått helt fram de flotte tegningene/fargene hegra ofte har. Men du har utnyttet situasjonen godt, og fått et fint komponert og teknisk meget flott hegrebilde med ''noe ekstra'' i form av fiskefangst og tilhørende ''vannspill''. Synes jeg kjenner den lille kriblingen som kommer i skrotten når denne vaktsomme og sky fuglen entrer scenen, og tilfredsheten når en vet at slike prosjekt lykkes. Noe heldigere lys hadde gitt dette bildet toppkarakter fra meg, men du er like oppunder uansett.

Mvh
Svein B
Kjetil N.

Imponerende skudd. Bra skarphet, men enig ang. usm-konturene.

Satt du lenge i sivet og ventet?
Kjartan T.

Takk Svein for en fyldig og god tilbakemelding, enig i det du skriver. Jeg har sett at du også har jobbet med gråhegrer så du kjenner feltet godt og skjønner hva dette dreier seg om.

Når det gjelder USM så har jeg vært ganske forsiktig, (threshold 0, radius 0,3 og amount 245) men ser at jeg burde ha vært mer selektiv for å unngå konturene. Ja, ja...
Kjartan T.

Og Kjetil N, jeg gikk inn i kamuflasjen på torsdag klokka 14.00 og kom ut igjen lørdag morgen. Da hadde jeg 111 bilder som jeg selv regner som gode.

Dette bildet kom på plass etter ca 36 timer. Søvn hadde jeg fra klokka 22 til 05 hver natt.
Reidun G.

Du verden så nær du må ha vært, og for en tålmodighet.
Fint med fangsten, synes ikke at detaljer i fjærdrakten kommer så godt frem som en ville anta med slikt utstyr.
Reidun
Stig B.

Fint med storyen til, den setter prestasjonen i perspektiv.

Flott nærhet og fin skarphet, det viser ikke minst v2. Det ser dessverre ut til at du ikke hadde optimalt lys denne gangen.

Fint fanget situasjon. Jeg har prøvd å fange en slik situasjon, men myyyye lenger hold. De er ikke spesielt samarbeidsvillige disse fuglene.

Mvh Stig
Lasse H.

Ja, disse fuglene tar ofte til vingene lenge før fotografen er på skuddhold. Dette var et realt blinksudd - lyset er helt greit. Jeg synes at utsnitt / komposisjon er svært bra!

Mvh
Lasse
Avsluttet .

Tøft!

Har du prøvd det gamle trikset med å plassere ut noen fisker i en liten not under vannflata?

Kunne kanskje rasjonalisere prosjektet litt... selv om gleden ved å ta ekte vare uten tilrettelegging selvsagt er uslåelig.

Kjartan T.

Takk for tilbakemeldinger fra dere, morsomt å se at andre også liker bildet. Nota har jeg ikke prøvd Knut-Sverre, men jeg kjenner til trikset og vet at undervannsbilder av hegre som tar fisk er tatt nettopp på denne måten. Kan vel kanskje bli et nytt prosjekt senere i livet :)
Ole Martin D.

Hallo Kjartan.
I hele sommer har noen av de beste fotografene prøvd å få noen bilder av Hegren ved Namdalskysten og så kommer du med dette,helt rått! Tenker du å bli medlem av NN.
Ser mørkt på høsten og vinteren i Namsos fotoklubb.
Gratulerer atter en gang.
Jóhann Á.

Hei Kjartan!
Hva skal man si? Slikt står det respekt av. Hentet hegren fisken selv eller fikk den hjelp? Noe må man kunne pirke på! Jo, lyset virker litt tamt i deler av bildet og de to stråene under halsen kunne vært fjernet!
Ole Martin, du kan være sikker på at temaet Fugler blir ikke satt opp i månedens bilde!! ;o)
Kjartan T.

Hei Jóhann og Ole M, og takk for kommentarer som gir meg en god latter :)... Stråene er smak og behag, jeg synes de gir bildet en liten følelse av å ligge i skjul å vente.

Hegren fikk ingen hjelp og jeg har hele serien inkludert venting på byttet, fuglen med hodet under vannet og bilder når fisken fortæres. Det hardeste med å få til et slikt bilde er å sitte urørlig i lange tider å håpe på at fuglen foran deg får fangst. Det skjer nemlig ikke hver eneste time...
Brita Helen E.

Henger meg på all velfortjent skryt her. Meget,meget bra fanget. Blinkskudd! :)

Mvh Brita...
Jan W.

Usedvanlig fint fanget Kjartan!

Synd at du ikke fikk lyssettingen riktig, etter å ha investert en slik innsats i å fange dette. Men uansett et bilde i en klasse for seg. All ros istemmes herfra.

Jan
Hans-Gunnar H.

Imponerende fangst!

Er det Stam, vederbuk eller kanskje Mort hegren har fått tak i her?

MVH Hans-Gunnar
Kjartan T.

Takk igjen for kommentarer. Godt spørsmål Hans-Gunnar, tror det kan være mort, men kanskje kan noen gi et sikkert svar?
Carsten A.

Imponerende bilde og imponerende utsnitt i V2 - det siste henger sikkert sammen med ypperlig kvalitet på det aktuelle objektivet.

KT: Når det gjelder å unngå, eller skjerme mot, konturer i forbindelse med oppskarping, her jeg for min del meget gode erfaringer med en plugin fra Fred Miranda, jeg bruker 1D Mk.IIm og da passer selvsagt
http://www.fredmiranda.com/shopping/Mark2CSpro - men denne finnes tilpasset for en lang rekke kamera, herunder D70. Hvor relevant denne tilpassingen til bestemte kamera arbeider er forøvrig kanskje mest et markedsføringselement. Min plugin virker iallfall meget bra også på scannete filer og på mine gamle D100 NEF-filer, og den arbeider løike bra, syns jeg, på D70-filer.

MVH CA
Kjartan T.

Takk for tilbakemelding og takk for tipset Carsten. Blant annet på grunn av dine kommentarer, råd og hjelp (rundt om på foto.no og på hjemmesida di) har jeg kommet meg mye lengre i digital behandling enn hva som hadde vært mulig dersom jeg satt for meg selv på et mørkt loft i Namdalen.

Hadde dette bildet blitt lagt ut i dag ville det ha blitt presentert noen hakk bedre.
Kjartan T.

Fisken er nok forøvrig en vederbuk, slik Hans-G H. var inne på.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu