Vannliljeblader
Scanning lider litt, men originalen er perfekt. Bildet er tatt med polafilter på ca 50-60% effekt for å gjøre vannet sortere, men likevel beholde noen tegninger av himmel. Lette leeeenge for å finne motivet blandt tusner av blader på et tjern.
Utstyr
  • Nikon F3
  • AF Nikkor 80-200
  • Brennvidde200mm
  • Blenderf/22
  • FilmtypeFuji sensia
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger359
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_9244} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Hans- Georg S.

Flott enkelt naturutsnitt! Diagonallinjene til stilkene gir bildet en dynamisk effekt. Likte godt litt tegninger på speilbildet av himmelen. Bra!
Avsluttet .

Som HGS, veldig bra!
mvh/MR
Vidar V.

Enig med ovenstående. Falt spesielt for den lille røde 'touchen' av en vannlilje som for meg gjorde dette til et fotografi; et nydelig et. MVH, Vidar
lisbeth a.

Som et maleri! Nydelig.....
morgan s.

Gikk rett hjem hos meg. Superb.

mvh morgan



Avsluttet .

Fredfullt og harmonisk.
Trine S.

Nydelig, harmonisk og fredelig.

;-)Trine
Ann F.

10 poeng - siden du sier originalen er perfekt.
Mvh Ann
Anders J.

Härlig bild! Denna gillar jag verkligen. Fin komposition och härliga färger. Mycket bra gjort!
mvh
Anders
Avsluttet .

Jag är enig med di andre...
mvh/gunte..
Øystein S.

Vakkert, men litt kjedelig kanskje... Litt slappe farger - skyldes kanskje scanneren, men en brukbar scanner koster ikke mange kronene. Virker likevel som om det kunne være mer å hente i Photoshop.
Carsten A.

Bildet er bra det, og ØS har helt rett, det bor svært mye mer i bildet enn vist her. Litt arbeid med kurveverktøyet, øking av fargemetningen og USM-filteret kan å gjøre dette svært mye bedre. Jeg har sendt autor en ''oppfrisket'' versjon for å vise hva jeg mener.
MVH CA
Lars Andreas D.

Jeg har sett på versonen CA sendte meg. Jeg er oppriktig ammatør på scanning og ''fiksing'' i PS, men den du laget var vel litt i meste laget? Jeg syns hvertfall det ble for mye tivolofarger. Dette bildet er jo tatt i gråvær og inneholder ikke store kontraster og sterke farger.Jeg lurer litt på om jeg skulle lært noe om det kurveverktøyet du nevner?!? USM filteret kjenner jeg til såvidt. ØS - du har sett bildet på trykk i Naturfotografen. Det har litt mere sprut i seg, men ikke vesentlig mere fargemettning.
Carsten A.

Klart at jeg kjørte ganske hardt med både kontrast og fargemetning, nærmest for å illustrere. Slikt som dette MÅ fotografen gjøre SELV, for å få fram akkurat det han/hun selv ønsker å vise. Dette er etter min mening for slapt, og det er klart en riktig vurdering at jeg slo til med en ytterlighet på den andre siden.

Kurveverktøyet må du rett og slett lære deg, det er bare å gå igang å teste ut virkningen på en eller annen kopi, kanskje også kjøpe seg noe brukbar litteratur. Riktig brukt (og ikke overdrevet slik jeg gjorde) er det et fantastisk hjelpemiddel. Dessuten er omveien om papirkopi/flatbedscanner en dårlig løsning, dedikert filmscanner er tingen!
MVH CA
Erik A.

Rett og slett pent. Et ærlig bilde. Jeg synes man faller for lett for fristelsen til digital manipulering. Jeg er enig med LAD, det ER et gråværsbilde, noe regnvannet på bladene også forsterker. Klart man kan gjøre det utroligste m/ digital etterbehandling. Tydelig at mange har god kompetanse på det, man kan jo få dilla på det alene. Men bildet skapes først og fremt i kameraet. Mulig vi BioFotinger er mer kritiske til arbeidet allerede v/ opptak? Og det mener jeg man skal være...
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu