Lith look?
Jeg leste i Practical Photography (januar 2005) hvordan lage lith-utseende bilder med PS Elements og prøvde meg på dette bildet. Det ser vel mer ut som et vanlig tonet s/h-bilde enn som lith-trykk, men kjekt å prøve. :-)

Fremgangsmåte brukt her:
Levels: Output Levels to 30 and 220.

Hue/Saturation: Colorize, Hue 30, Saturation 20.

New adjustment layer: Levels, Mode Luminosity, Left hand slider pulled to the left-hand edge of the histogram + add 20 to that value. Centre slider to value of 1.20.

Then Noise, Gaussian, monochromatic, amount 4.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-01-07 12:52:51
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2005-01-07 12:53:37
    Versjon #3
Utstyr
  • Olympus E-1
  • Zuiko digital 14-54 mm, 1:2,8-3,5
  • Brennvidde45mm
  • Blenderf/4
  • Lukker1/25s
  • FilmtypeISO 400, jpg
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger1183
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_121635} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Per Ove H.
Greit bilde - liker uttrykket og komposisjonen faktisk (er av natur litt skeptisk til slike ''konstruerte'' bilder - men dette ble fint).
Er derimot usikker på om jeg synes skyggepartiet på armen og den litt utbrente delen av armen gjør seg. Det blir liksom litt for lite flate som skaper feste for øyet. Teknisk er det godt gjennomført, og det var kanskje det viktigste her (som du skriver i innledningen). Men som sagt; motivet ble positivt tatt i mot. Lyssettingen og behandlingen der kunne vært bedre.
Caroline M. S.
Takk for kommentar Per Ove. :-) Jeg skjønner hva du mener, men får vel ile til og fortelle at dette burde vært mer utbrent og hatt større svarte partier (altså: mindre grått) om det skulle sett lith-aktig ut. Vet ikke helt hvordan jeg skal få til det - mulig det er dette bildet som ikke egner seg. Her er en lenke til mer ''lith-utseende'' bilder: http://www.prairienet.org/~jwebb66/current.htm
Odd Tore S.
Jeg forstår at du prøver ut en teknikk her, kan dessverre ikke bidra med konstruktive kommentarer der.
Men motivet interesserer meg: Jeg ser litt arm med en hånd med en tilsynelatende amputert finger komme ut bak et hjørne på en mursteinsvegg, ganske uvanlig, kontrast hud mot murstein, levende mot dødt, regelmessig og tilsynelatende perfekt mot defekt, men så??
Det er kanskje utimelig å spørre om slikt her på lukket avdeling, men hva var det du tenkte å formidle med dette bildet?
Det er jo såvidt spesielt at det ikke er en ren teknisk øvelse?
Odd Tore
Bjørn H.
Hallo Caroline ....

Se her ja .. En firfingret hånd som dukker frem fra en murvegg ....

Hvorfor ikke .. ?? :))

Det er jo ikke like naturlig for alle, å ha alle 5, kanskje ??

Grattis med nyanskaffet PS instr. ..forresten ..

Ser du har gjort en fordypning i den tekniske verden, .. vel vel .. greier ikke å følge deg helt med alle innstillinger, så tidlig på ''mårran'' jeg da .. !!!

Men er nok desverre litt usikker på selve toningen. Jeg ville kjørt plain sort/hvitt, og jobbet mer med kontrastene ...

Dette blir litt daft og møkkete, om du skjønner ;((

Snakkes ..

Bjørn ;¤



Caroline M. S.
Takk for kommentarer og forslag Odd Tore og Bjørn. :-)

Odd Tore: Klart det ikke er ubetimelig å spørre hva jeg vil formidle, og særlig ikke her på ''lukket avdeling''. :-) Jeg må nok dessverre skuffe deg - for her har jeg ikke tenkt noe spesielt. Håndens eier (med amputert finger) stakk bak kirkemurveggen og sa: Her er et motiv, og jeg knipset (et par ganger for å få det beint og noenlunde skarpt). At jeg brukte dette bildet for å teste ''lith-oppskriften'' fra Practical Photography var mest fordi jeg synes den effekten av og til ser litt skummel ut, og dette er det skumleste bildet jeg har (en hånd som stikker ut fra intet ved en kirke, selv om det riktignok bare er jeg som vet det er en kirke).

He, he, men nå som du også vet det er en kirke, så kan jeg jo lyve på meg at det er en kommentar til forestående bispevalg i Oslo og høyredreining i Den norske kirken. :-D

Bjørn: Jeg skal prøve en svart-hvitt versjon med mer kontrast (selv om det ikke blir noen ''lith-look''). Også fikk jeg en versjon på mail fra Rikke Bjørk som gjør at jeg også skal prøve PP-oppskriften med litt andre innstillinger enn det som var foreslått der.
Odd Tore S.
Åhh!
Nå fikk jeg synet av et bilde: En likblek hånd mot en så mørk mur at bare fugene ble antydet ser jeg for meg som ganske spennende, særlig om en av disse sto frem som et litt lysere kors.
Antageligvis var dette skivebom fra min side, men nå startet i alle fall å rotere litt i toppetasjen her.
Odd Tore
Caroline M. S.
Takk igjen Odd Tore. Jeg prøvde det ''nye bildet ditt'', men fikk ikke hånden likblek - bare mega-utbrent, og tror nok at jeg skulle slitt kraftig for å få til korset. Skivebom? Nei, det tror jeg ikke det ville vært - for jeg tenkte jo nærmest i retning gjenferd og kirkegårder jeg også. :-)
Arne S.
Jeg liker den lekne og lett surrealistiske tilnærmingen til motivet. Men jeg liker ikke teknikken i originalen, uansett hvor mye du briefer. Ren sorthvitt er klart best.

:-)
Dag T.
Jeg har kikket på dette noen ganger, og nå kom jeg på det jeg ville si :-)

Som Arne sier er det artig gjort, men jeg tror bildet ville tjent på om man brukte litt mer tid på å finne ut av det. Derfor skulle jeg gjerne hatt mer rundt hånden, mer omgivelser og mindre hånd. Vet ikke om det var mulig, men det er som kjent irrelevant :-)
Caroline M. S.
Takk til dere også Arne og Dag. :-)

Arne: Jeg briefer ikke. Aldri. :-) Dette her var faktisk ment som et ærlig spørsmål/ønske om hvordan få noe til å se lith-aktig ut, men jeg burde nok ha skrevet det tydeligere i billedteksten. Jeg har vel litt innebygget motstand mot å be helt direkte om tekniske tips - for da tror jeg jeg ville gått glipp av kommentarer som Odd Tores. :-)

Dag: Jeg tror jeg skjønner hva du mener. Dette bildet er ubeskåret, så det er det ikke mye å gjøre noe med. Men hvis jeg, da jeg tok bildet, hadde tenkt på at jeg kunne gjøre med fargene som her, så ville jeg sikkert sett for meg en haug med ''creepy'' muligheter. Jeg får satse på å få låne hånden igjen ved en seinere anledning. :-)
Tarjei Ekenes K.
fett. digger virkelig motivet

så enkelt, så mange tolkningsområder

:-D ! sånn tar jei av !
KG S.
Kreativt, en bild som sticker ut i mängden. Bra jobbat. Stå på!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu