Frossne blader
Utstyr
  • Hasselblad 500 CM
  • 150 mm
  • Brennvidde150mm
  • Blenderf/22
  • Filmtypefuji provia
  • Nei
  • AnnetBrukte vel også en liten mellomring.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriStilleben
  • Lastet opp
  • Visninger333
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_11734} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Avsluttet .

Nydelig bilde av vannliljer med en flott komposisjon. Du har teken på slike motiver. Er vannet frosset ?
Hans- Georg S.

Bra, men en tettere beskjæring, hadde gjort dette enda bedre.
Carsten A.

Bra, gode farger i hovedmotivet, og pent komponert. Desverre er omgivelsene noe for mørke. Hele bildet bærer preg av litt vel høy kontrast - mellomtonene er kommet i et svært mørkt toneleie.
MVH CA
Birgitte B.

Fint motiv, men litt for mørkt. Syns den isbobla øverst forstyrrar litt.
Halldór G.

Jeg kiggede på billedet i mørke i nat og syntes det meget godt: Det ser ikke så godt ud nu - med dagslys ind på skærmen. Jeg er enig i at isboblen trækker megen opmærksomhed men uenig i at beskæringen skal være tættere.
Lars Andreas D.

Jaggu er dere kresne :-) Nå har jeg fått høre det om lav kontrast og blasshet hele veien, så nå tenkte jeg at dette måtte vel bli saker...

Dette bildet er kjempavanskelig å reprodusere. Jeg har prøvd å scanne det selv = fiasko. Dette er et scan som er utført for trykk av reprofolk. Men PS-jobbinga er min. Om ikke fiasko så greier jeg ikke helt det jeg vil. Isflata er nemlig blank og glinsende selv om den er sort/dypblå. Dette har jeg aldrig klart å formidle bortsett fra originaldiaset og den gangen dette scannet var trykket (igjen av fagfolk).

Ja, bladene er infrosset i vannflata.

Nei, jeg vil absolutt ikke beskjære.

Jeg lever i den troen at bobla redder bildet fra å bli ''for perfekt'' hvis dere skjønner...
Carsten A.

LAD: Selvsagt er vi kresne, og jo bedre bilde, dess mer kresen! Og dette er jo bra - vi ville bare ha det emda bedre!
MVH CA
Lars Andreas D.

Det var som bare....
Avsluttet .

Lekkert bilde. Og ingen grun til beskjæring! Ta med originalen hvis du kommer på BioFoto-landsmøtet, så får vi se den der!?
Lars Andreas D.

Kan bli vanskelig. Den er nylig sendt til bildebyrå. Men jeg skal se om arkivirrvaret mitt inneholder alternativer. EN plass må de jo være... Jeg kommer på møtet. Skal bruke uka før på loffen i Lofoten.
Carsten A.

Om jeg forstår LAD's omtale av reproduksjonsvanskene og originalopptakets egenskaper rett, kan problemene med å få vist det på beste måte (=slik det er ved direkte betraktning av originaldiaset) bestå i at opptaket rett og slett er optimalisert for slik direkte betraktning, eventuelt for det som gir optimalt resultat ved projeksjon på skjerm i mørkt rom. Slike dias (uansett 35mm eller MF) er ikke sjelden ''undereksponert'' med fra ca. 1/3 til ca. 2/3 trinn, noen ganger sogar mer. Slike opptak er ofte særdeles vanskelige å gjengi på annen måte. For scanning, og trolig også gjengivelse i trykk, er utvilsomt ''korrekt'' eksponering den optimale strategi.
MVH CA
Lars Andreas D.

Du har nok helt rett der CA. Bildet er ''obligatorisk'' undereksponert ca 1/3 for å få et ''saftig'' dias rent visuelt.
Erik A.

Helt nydelig, LAD. Jeg så bildet trykket i Naturfotografen, og det var perfekt der. Her synes det litt mørkere, men slettes ikke for mørkt. Komposisjonen er strøken, og uaktuell å endre. Den omtalte isbobla er helt på sin plass. Den visualiserer direkte at bladene ligger i is og ikke i vann, noe alle betraktere ellers kanskje ikke ville oppfattet umiddelbart.
Også fargene da mann, fargene...!
Kristian S.

Synes det er helt flott jeg.
BB:Alle bilder kan ikke være like lyse eller like mørke. Vi trenger variasjon.

kfs
Mehrzad G.

Et vakkert bilde med flotte farger!

mvh Mehrzad
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu