Hvitveis
Utstyr
  • Nikon F5
  • Nikkor 20 mm f/3.5
  • Blender-
  • FilmtypeFuji
  • Nei
  • AnnetEt bilde jeg fant i ryddehaugen av gamle bilder/filer. Tåler å vises frem.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger566
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_11853} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Aleksander J.
Absolutt! Dette tåler både dagslys og kveldslys...
Du har manet fram en hardere og strengere struktur på kronbladene enn det vi vanligvis ser ute i enga.
Som vanlig bra plassering av elementene.
Kanskje kunne den bakerste veisen vært fjernet?
Birna R.
Såpass tydelig motlys gir høy kontrast og dermed, pr. definisjon, høy potensiell skarphet.

I en blomstereng er det bare naturlig med ''flekker'' av andre blomster, så den du spør om gjør ikke meg noe særlig (ikke at det er lett å se slikt i søkeren på et nedgravd kamera, i steikende motlys heller, uten at det skal ha noen betydning for sluttresultatet)..
Aleksander J.
Jo, men her er det snakk om bare to andre ''flekker'', og således vil plasseringen av disse to ha en betydning for sluttresultatet.
Jeg mener at blomsten til høyre står der den skal være, mens den bakerste med fordel kunne stått klar av forgrunnen, altså mer til venstre.
Men opptaksforholdene tatt i betraktning synes jeg ''feilen'' likevel er tilgivelig.
Erik A.
Et ordtak sier ''Du tok ordene ut av munnen på meg''. Her må jeg si at ''BR tok bildet ut av øya på meg''. Jeg har puslet med eksakt dette i det siste selv, og jeg er ikke ferdig ennå. BR ligger et stykke foran i løypa, men om ting er gjort før, finnes heldigvis fortsatt ingen fasit - mange veier går til Rom... Ellers litt enig m/ AJ, den nederste hvitveisen i bakgrunnen kunne vært flyttet noe venstre, og gått klar av bildekanten. Gammelt bilde sier BR, tror nok han hadde gjort dette pr. dato. Men lell, flott utgave dette!
Birna R.
Bildet er tatt 12 mai 1998 ifølge databasen min. Jeg hadde neppe laget akkurat dette bildet i dag, men noe annet.

Forøvrig så hadde jeg, ved nærmere kikking i det digitaliserte bildearkivet, akkurat den komposisjonsvarianten som AJ etterlyste, men der var ikke sola like fin. Ved slike opptak vil selv ørsmå endringer av kameraposisjon endre de geometriske relasjonene mellom objektene i bildet.

Kan ikke vinne hver gang. Selvsagt kunne jeg ha ''flyttet'' den fine sol til bildet med mindre fin sol, men bedre komposisjon, og slikt er kjapt og greit å gjøre i PS, men det er ikke min greie. Problemene og det bildemessige må forløses i opptaket, digitalbehandlingen etterpå skal bare ivareta kvaliteten på det som filmen (eller CCDen) fanget inn.
Audun S.
Synes det ble litt for mørkt. Ville gjemt sola mer bak kronbladet slik at det kun ville vises en antydning av den i kanten av kronbladet. Hadde tatt meg den friheten å plukke den nederste hvitveisen (den rett over s-en) før bildet ble tatt. Enig i ditt siste avsnitt, Bjørn. mvh audun
Hans- Georg S.
Kaldt fint hvitveisbilde i froskeperspektiv der motlyset/solen skaper en frisk effekt. Enig i at den bakerste blomsten forstyrrer litt ved at det ene kronbladet henger seg opp i bildekanten. Den øvrig bakgrunn med skog gir god dybde, og den tynne hvite rammen kler utsnittet. Likte bildet.
Heidi-Beate L.
Bryr meg vanligvis ikke om blomster bilder, men dette må jeg si at jeg likte meget godt. Helt annen vinkel og lyssettning en de blomsterbildene jeg vanligvis ser. Bra ta ja. H-BS.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu