Orrleik 2005 (1)
Ikke så mye fart da jeg for min del besøkte årets første orreleik (dermed ble det et litt stillestående bilde), men det blir nok bedre utover i dagene som kommer. Fint lys var det i alle fall, og en opplevelse som jeg anbefaler alle å ta med seg.
Bildet inngår i albumet - Norske fugler - - Bilder av arter som finnes i naturen rundt meg her i Namdalen.

De aller fleste av bildene er også tatt i mitt nærområde.
Utstyr
  • Nikon D-70
  • Nikkor 300 mm AF-S II, 2,8 mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger1143
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_135677} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (17)
Morten M.

Fine farger, men som du selv sier litt stillestående og ''dødt''. Personlig syns jeg forgrunnen stjeler for mye av oppmerksomhet fra orrfuglen. Savner også fokuspunktet på hodet, ikke vingen...
Men bevares, det er et fint bilde...

mvh Morten
Finn W.

Synd at furua i bakgrunnen liksom vokser opp av orren.
Det andre er nevnt. Fint bilde med fine farger.

Mvh Finn.
Terje B.

Stillestående eller ei..
flott bilde av orrhanen! fint lys skarpt og fint...
Furua gjør meg ingenting da den er såpass dus - flotte farger her!

Mvh
Terje
Kjartan T.

Takk for kommentarer på bildet.

Morten M, selv synes jeg standpunkt er såpass lavt at forgrunnen på dette bildet blir bra, men greit å få et annet syn på den saken.

FBO: Jeg synes furua gjorde susen her - For jeg har vel 40 bilder tatt i dag tidlig uten furu , men det var fargekombinasjonen, og det at fuglen på en måte smeltet sammen med formen på treet, jeg syntes var bra. Vel, bra at vi ikke alle har samme smak. Skal legge ut et bilde uten det treet senere.

Terje B. Takk for den:)
Geir Helge S.

Enig med Terje her, furua er snarere et pluss enn et minus. Har du brukt kamuflasjetelt?
Geir
Bjorn F.

Kjempe fint bilde, ser ikke på furua bak som noe minus.Du er heldig som har funnet deg en slik plass hvor du kan være tilskuer til denne leiken fra orkester plass, misunner deg.
Hilsen Bjørn
Steinulf L.

Henger meg på BF's kommentar.
Finn W.

Jo, ingen feil med furua. fargene passer fint sammen. Hadde bare sett den
litt på siden. Sorry, bare min mening.

Mvh :-) Finn
Avsluttet .

Rett og slett nydelig.
Eyvind R.

Kjempebilde. Synes både forgrunn og furu er med å heve bildet ut av klassen med ordinære orrebilder. Etter min mening nydelig utsnitt og komposisjon.
MVH Eyvind
Kjartan T.

Mange takk for nye kommentarer. GHS, kamuflasje er nok et ''must'' når det skal fotograferes på en leik. Fuglene blir lett forstyrret, og det må derfor vises forsiktighet. Spillet starter alltid så tidlig at overnatting er på sin plass.

Ofte spiller også fuglene på kvelden når sola har gått ned, slik at man må være tidlig på plass i kamuflasjen. Denne må ikke forlates før fuglene er helt ferdig med spillet. I Trøndelagsfylkene spiller nå orrfuglen ''nesten over alt''. Det er bare å komme seg tidlig ut for å kartlegge og skjønne hvor man bør plassere seg for å få bilder.
Svein B.

Herlig bilde Kjartan. Knall lys og farger. Har så klart sett bilder med mer liv, men dette er likevel et solid bilde fra orreleiken. Synes furua rammer orrhanen fint inn.

Mvh
Svein B
Bengt Egil R.

Hei! Det er jo bare å konstantere nok et bra foto fra den karen. :) Bengt
Vegard L.

Hei!. Skriver meg inn i gratulasjonsprotokollen. Flott!
Mvh Vegard
Ronnie S.

Flott bilde - flott positur - fin teknikk. Gratulerer! :-)
Erik A.

Et renskårent og lekkert bilde. Furua kompletterer miljøet, og liver opp fargespillet i bildet. Fuglen framstår klokkerent mot den duse bakgrunnen og den lett rimete bakken. Fint at hanen sitter på rent underlag, uten myrgras, lyng og kjerringris, som lett/vanligvis skjuler en tredjedel av fuglen, sett i et flatt kamuflasje-perspektiv. Sitter den oppå en sten? Ser sånn ut bakenfor fuglen... Eneste minus blir et vél midtstilt komp, der både fugl og furu står sentralt i bildet. Mulig en ørliten beskjæring i venstre kant, nesten helt inntil ytterste furukvisten kunne bedret dette...
Jóhann Á.

Hei Kjartan!
Stilig og litt lur kar det her! Liker, som du selv peker på, den gjentagende formen i furua og fuglen. Faktisk litt stilig. Syns kanskje du kunne tatt den helt ut og midtstillt bildet helt og tatt litt i bunnen. Ville kanskje fått den her juletre fasongen og flyten i hele bildet.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu