Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger912
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_137982} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (21)
Inger-Lise S.
Kreativt og godt sett. Fin komposisjon.

Inger-Lise
André M.
Kreativ bruk av vidvinkel og alternativt kamerastandpunkt. Ikke så veldig spennende i lengden, kanskje - men serverdig her og nå. Ble litt trangt over øverste krana.
Rune N.
Hm, dette var dystert! Ser nesten truende ut, og det som henger fra den ene krana gjør det ikke mindre dystert...

Det mørke inntrykket understreker det dystre, og jeg regner med det er tilsiktet, men jeg tror likevel at det kunne vært ørlite lysere, med forbehold om at min egen skjerm gjengir bildet riktig.

mvh
Rune
Hans Jacob H.
Bra komposisjon og morsom infallsvinkel, om enn litt i mørkeste laget, men det var vel tilsiktet.
Men hva er det som henger ned fra liften bak der? Ser ut som den er brukt som en galge...
Tror jeg ville prøvd en variant med litt mer rendyrking av liftarmene mot himmelen, og mindre av selve liften (hjulene og de røde lakkerte flatene etc.)

Hans Jacob
Bjørn H.
Absolutt et spesielt og anerledes bilde Ketil -

Fine farger og linjer. Kanskje en ørliten letting kunne vært tingen, men ikke for mye. Det litt tunge preget gjorde mye av stemningen.

Helt klart bra gjennomført, men litt usikker på holbarhetsdatoen :))

GOD 8 MAI ..

Bjørn ;¤
Avsluttet .
Tja, spennende bruk av kraftig vidvinkel og stilig lys, men for min del blir det litt vel kjedelig etterhvert.

Stian Håpnes
Christopher H.
Ser at dette bildet har fått flere kommentarer for bra komposisjon. Lurte på om noen kunne tenke seg å utdype dette litt. Hva som gjør at noen føler at dette bildet peker seg ut som velkomponert.

Ikke det at jeg nødvendigvis er uenig, men interresant å høre hva andre tenker på når de kommenterer bilder.
Truls Christian W.
Jeg synes bildet er spennende. Liker lyset og bruk av vidvinkelen spesielt.
Tom A. T.
Artig, annerledes og overraskende. Bra utnyttelse av vidvinkelen. Rene og flotte farger og velbalansert komposisjon uten dødpunkter. Den nederste armen og kurven ( av de tre lange ) bryter fint med de to andre og tilfører en god porsjon ekstra dynamikk, og de to nederste små sørger for å gi bildet ekstra dybde.
mvh Tom T
Dag J.
Annerledes og morsomt dette, men jeg støtter BH sitt spørsmål om holdbarhet.
Lars Erik N.
Dette var meget kreativt og bra. Tydelig at du mestre de fleste motiver :-)


Mvh
Lars
Ketil K.
Takk for kommentarer! Vet ikke om du har fått godt nok svar på spørsmålet om komposisjonen av bildet mitt Christopher?

Personlig er det vel her mest den visuelle delene som betyr noe. Det er jo ofte ikke så lett å bruke fisheye objektiv som her er benyttet. Det er lett å lage mislykkede fisheye bilder for å si det sånn. Jeg har forsøkt å få til en slags ”vaseeffekt” av de to lagerbygningene, Det gjør vel bildet litt spesielt og utenom det vanlige. Bygningene inngår dermed som et element som sammen med fargene fungerer i bildet, i hvert fall var det min intensjon. Flere stiller også spørsmål om det er en galge i bildet, interesse for innholdet kan være bra, men det kan også bare være spekulativt. Hva synes du selv?
Tom har kommet med flere punkter som ellers kan hjelpe og handler om komposisjonen: Ingen dødpunkter, balanse i bildet, dybdeeffekt mv.

Men du har rett i at mange ikke begrunner det de skriver og det hadde vært fint for alle om kommentarene var velbegrunnet. Ikke alltid det er nødvendig, og rene impulsutsagn er jo også velkomne selvfølgelig og er verdifulle for fotografen i hvordan folk oppfatter bildet på direkten.

At bilde her ikke skulle holde seg over tid, at man blir fort ferdig med et bilde og at det ikke holder seg som interessant, er jo en ubegrunnet (men spontan og dermed verdifull) kommentar i seg selv. Men i dette tilfelle synes jeg det er en nyttig opplysning, som ikke uten videre trenger nærmere begrunnelse, det er jo mer et følelsesinntrykk kritikken da gir. Jeg går for min del ut fra det skyldes at bildet er mer av illustrerende karakter enn noe som vekker nærmere ettertanke, og er ikke uenig i det
Carsten A.
'Kreativ'' (som det heter) bruk av vidvinkel (fisheye tenker jeg) med avgjort severdig resultat. Ellers enig med de som har uttrykt tvil om severdigheten vil være holdbar over tid.

MVH CA
Christopher H.
Hei Ketil!

Du setter vel fingeren på noe av det jeg prøvde å spørre om . Sammen med andre svar som har kommet så har jeg fått et godt svar.

Dette spørsmålet kunne likegjerne vært stillt til mange andre bilder som legges ut her, men valgte å stille det her siden fisheye effekten gjør dette med komposisjon mer komplisert. Synes det av og til kan virke som folk strør rundt seg med uttrykk som nettop ''fin komposisjon''.

Jeg liker bildet veldig godt, men synes ikke det er innlysende at det er komposisjonen som gjør bildet. Noe av grunnen til at jeg stilte spørsmålet.

Det er alltid gøy å lese velbegrunnede kommentarer som er gjennomtenkte og forklarende. Uttrykk som ''fin komposisjon'' har lett for å bli klisjeaktige og intetsigende.

Men tusen takk :)

Christopher
Odd Tore S.
Her får jeg litt sånn ''Nå kommer vi og tar deg-følelse'', må vel være det man kaller overhengende fare.
Jeg synes at dette ville blitt mer rendyrket med bare tre arbeidslifter, helst om den lengst vekk hadde vært vinklet slik at følelsen av samordnet trussel hadde blitt forsterket. Kanskje nr. 4 med dingleren hadde hørt til, slik kan det gå antydning. Det hadde passet bedre inn i den sirkuleære begrensingen bygningene her antyder, litt mer fotografen er fanget.
Delikate og passende sterke farger og kontraster, et bilde som appelerte til min fantasi i alle fall, men jeg hører med blant de enkle sjeler.
Odd Tore
Thorfinn B.
Delig komposisjon med fine gjentagelser.
Ketil K.
Takker for nye kommentarer - gode idéer til forbedringer Odd Tore. Min idé med bilde var akkurat det du nevner for øvrig. ''Teknologien tar overhånd over menneske.'' Men det er kanskje litt banalt - hehe. Kjører stadig bil forbi opplagsplassen for disse liftheisene, og fant ut at de var jo litt fotogene der de sto i blandet orden bortover.
Arne S.
Fin rytme og bevegelse i kranene. Dype fargetoner understreker mystikken. Bra!
Avsluttet .
Tøft. Masse åpen plass, så da ville jeg klippet bildet litt anderledes.. prøvd iallefall. Prøv å kutt bort nedfra, rett etter over hjulet.. så bort med høyre bit, rett etter hjulet. altså.. bort med hjulet. Da blir det egentlig lissom et annet bilde, men.. prøve da =). Liker bildet godt! Det gir en fin følelse med lyset, skyggene og fargene. Sliker toner liker jeg =)
Rune H.
God steming i bildet! God og mørk..!
Buen til venstre og buen bak armene til maskinene er med å hever bildet - bryter det harde ved maskinene noe opp - positivt.
Blått, beige og rødt - står godt til hverandre her.
Var med junior i Legoland i sommer - hvorpå det var et senter hvor en kunne programere store mekaniske armer til ulike bevegelser - med oss sittende i klypa. Fikk assosiasjoner til det her :)
Rune
Ketil K.
Takker for flere kommentarer. Arne du får satt ord på det sentrale. Jens-A: Det finnes sikkert mange løsninger på utsnitt og kameravinkelen og for den saks skyld. Rune: Litt Legoland over dette i fargene, om enn ikke i stemningen...
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu