<center>Fra en portrettsesjon med min søster for ca 25 år siden.
Bør om mulig sees mot sort fullskjerm.</center>
Bildet inngår i albumet Portretter -
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriPortrett
  • Lastet opp
  • Visninger472
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_147701} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Ann W.

For et bilde ... Lys, komp, blikk, kontakt, tekstur i stoffet.
(Hvis du ikke fortalt det var din søster ville blikket på en måte vært mer - spennende)
Mvh,
Ann W
Judit W.

There is a very nice portrait which is perfect in every respect. The light and the tones are properly soft; the crop is the best too. Good balance!

You show only the most important part of a face; the eyes. And her right hand what is probably the most important in her life as well ... seeing and doing.

Very well done! Perfect composition! Congratulations!

Judit :)
Avsluttet .

Spennende, pene øyne. Tatt for 25 år siden, ja...men gir assosiasjoner til aktuelle problemstillinger også i dagens etterhvert internasjonale Norge. Selv om det vel ikke var en så aktuell problemstilling på den tiden, så gir håndkledet hun holder foran nedre del av ansiktet meg assosiasjoner utover det at fotografen på det tidspunktet muligens hadde komposisjonsmessig fokus på øynene som viktigste begrunnelse for bruken av kledet. Men lagt frem nå i 2005 blir dette for meg et motiv med to sider; en komposisjonsmessig/blikkorientert og en innholdsmessig ift. bruken av kledet.
Kristoffer L.

Tusen takk for fine og grundige kommentarer!

Ann: Jeg skulle kanskje ikke nevnt at det var min søster, men har selv hele tiden sett på det som et bilde av en ung jente som i grunnen kunne være nesten hvem som helst. Jeg håper at denne bindingen ikke forstyrrer folks oppfatning av bildet i så henseende. ;-)

Judit: Thank you for your nice words. You are right, the eyes and her right hand are the essentials. This is so, especially since she is now a well established artist, and her eyes and her hands are her most valuable tools in seeing and creating.

Tommy: Du har aldeles rett i at bildet har disse to dimensjonene. Det hadde det også den gangen bildet ble tatt. Det sorte kledet fremhever blikket, og jeg synes at det også tilfører bildet noe gåtefullt. I tillegg kommer de kulturelle assosiasjonene inn. Disse er langt tydeligere i dag, men var også tilstede den gangen.

- Kristoffer
Steinulf L.

Henger meg på Ann W her.
Et lærebokeksempel på god komposisjon.
Ioannis L.

Hei Kristoffer!
Et nydelig portrett!
Flott komposisjon som fremhever kontakten og nærheten i øynene!
Kanskje enig i at det kunne vært interessant å utelate informasjonen om hvem personen er. Men personlig er jeg meget glad for at du nevner hvor mange år siden det er bildet ble tatt. Jeg vet ikke hvordan å sette ord på det, men øyeblikk ser ut til å bli bli mer spennende jo lengre de eldres... Bare min personlige oppfatning... ;)
Pål Hilmar S.

Har latt dette portrettet få sette seg litt det siste døgnet, og det er helt klart noe ved det som gjør at man vender tilbake. Liker i grunn hele kompet her, og at det er så natulig. Hun har både et ertende og litt sjenert blikk, et blikk som ikke går ann å tolke bare en vei, det er mulig at det er det som gjør det spesielt. Desverre er det litt lite, skulle gjerne sett det i større versjon, men slik er det ofte her på Foto.no.
Avsluttet .

Spennende, vakkert og godt komponert bildet.

Enig med Ioannis. Gamle bilder har noe spesiellt.

A.
Stig Morten S.

Likte dette bilde veldig godt. Jeg synes det klart er ett av dine beste portretter. Det er nevnt tidligere, men jeg liker blikket veldig godt.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu