Autumnia:Blue
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-09-02 15:57:20
    Versjon #2
Utstyr
  • nikon coolpix 5700
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger928
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_153529} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (38)
Tom E. F.

Hei, Fred!
Still kickin'!
Bilde/ tittel som hånd i hanske. Spreke farger - et bilde som falt i smak hos undertegnede. Komposisjonsmessig: En tanke trangt oppe - de gule bjørkebladene kunne altså vært ''eslet'' noe mer blå omramming øverst.
God helg!
mvh Tom
Fred S.

Hei Tom; når jeg først har deg ''på tråden''. Takk for kommentar ( anbefaling også...? , ser en eller annen har plassert bildet der) Hyggelig at kristiansunderene dukker opp igjen, oppdaget Hans-Einar i går. Helt enig med deg i at det er trangt oppe; og det er nesten enda mer ''plagsomt på thumbnailen enn på storformatet. Kunne ha ''flyttet'' litt blåfarge oppover, og heller kuttet i nedkant av liljebladet, ellers blir formatet av en sort jeg ikke har helt sans for. Skal sove middag på det.....

vh fred
Tone A.

Nydeleg bilde med stor hauststemning! Vakre blåtonar, flott vannlilje blad med dråpar. Bjørkekvisten med dei gule blada som er prega av hausten, er skarpe med sine takkete blad og mønster. Flott speiling av det eine bladet. Litt rosa og grønt skin igjennom det blåe bladet. Fint lys. Veldig vakkert bilde og flott komponert.
Dei siste 5 bilda dine med vakre naturbilde, viser at du har synet med deg og ser dei flotte motiva som du får fram på ein kunstnerisk måte! Kjempeflott.
Bokmerke frå meg og anbefaling!
:) Tone
Steinulf L.

Tja, etter boka burde vel bladene plasseres i nedre høyre del av flaten her, det ville muligens skapt best balanse. Men hvorfor alltid så balansert? Synes dette var spenstig og hever bildet over dusinvaren. Teknisk er det ikke noe å sette fingeren på her.
Tone B.

Av og til blir en så fenglslet av et bilde og det blir litt vanskelig å uttrykke hvorfor! og jeg ender opp med de faste frasene som må være der; som knall farge, god skarphet osv.

Denne opplevelsen fikk jeg nå! I mine øyner er dette et knall bilde og jeg har ikke mere å si.

Gratulerer!
Nils G.

Nydelig komposisjon. Nydelige farger. Rene og fine flater. Utrolig fine farger. Skarpt som det skal være.
Mitt valg av versjon er ja til begge kombinert, v2 synes jeg blir for trang i bunnen.

Nils
Fred S.

Hyggelig at dere får så mye ut av bildet mitt, både Tone 1 og Tone 2, og takk for anbefaling, Tone 1 .( beskyldte Tom for å være ''synderen'' ) Og Steinulf : Tja, hvorfor være så balansert ? Jeg kan være ubalansert på så mange slags vis, jeg, men akkurat når det gjelder bildet så blir det ene lauvet faktisk litt for nært kanten, synes jeg, selv om jeg ikke har noe i mot å bryte med en eller annen fotografisk konvensjon når det gjelder versjon 1. Derfor en versjon 2; der prisen er at en del av vannliljebladet må kuttes. Vet ikke om det betyr så mye.

vh fred
Hans-Einar O.

Pang, pang!! Dette var det smell i, Fred!
Ikke plagsomt trangt oppe, så det synes jeg er greit nok.
Kan vel unne meg å si ''bærre lækkert'' på denne siden.
Deilig med den gule kontrasten mot det dype blå, og jeg
må bare si gratulerer med et flott bilde.
Tror faktisk jeg liker v#1 aller best.

mvh Hans-E
Bjarne H.

utroligt vakkert bilde. :) er ikke merer og si om det. hehe.. det var bare helt nydeligt mvh bjarne
Odd Tore S.

Knallis dette, men sett mot dagens vær frisker det så godt opp at det er bare av det gode.
v1, ikke v2 med kantkutt av blad. Da får du heller kutte ordentlig, men jeg liker faktisk v1 så godt at jeg ikke ville foreslå noen inngrep der.
Odd Tore
Judit W.

Hei Fred!

I have to admit that this photo is among my favourites ;) I don’t know why - it's just there ... Perhaps the saturation again?! Now I prefer Versjon #1! (I don't like the small green spot – but if I close my eyes I cannot see this little tiny ''problem'' there.) The yellow-blue colour pair is absolute perfect. So, all in all, CONGRATULATIONS!

Judit :)
ingebjørg fyrileiv g.

utrolig vakkert, Fred! Dette var bedre enn de forrige til sammen! Så fin blå farge...Jeg ville likt en blanding av de to versonene. Hadde v2 hatt v1`s nedre del, hadde det vært absolutt perfekt. Men det er ikke langt unna! Nydelig bilde..

hilsen ingebjørg
Avsluttet .

Hei Fred
Utrolig men sant, jeg synes v2 er myye bedre, hvorfor, jo hvorfor må alt rammes inn innefor bildeflaten. Jeg synes en slik kapping nede faller veldig naturlig og bilde har ikke den stramheten som er i v1.
Spennende bruk av farver som funker bra med de elementer som finnes her.

Absolutt v2, og PS, du har sansen for detaljer.

mvh arild
Ann F.

Dr...lekkert (pardon my French!)
V1 for meg. Ikke så mye fordi jeg ikke liker kuttinga i V2, men fordi da forsvinner en vesentlig del av bildet: det lille magentafeltet i nederkanten av bladet, det som tas opp igjen andre steder i bildet slik at magentaflekkene danner en liten tekant: på stilken og i en dråpe i nærheten av hverandre som ett hjørne, ytterst på et blad som andre hjørne, og bladkanten nede som det tredje.
Bildet er så rent og klart at man nesten kan føle fuktigheten.
Mvh Ann
Jan Frode A.

Jeg er enig med de som holder på versjon #1.
Syntes at avrundingen mot vannflata i nedre delen av vannliljebladet har stor betydning for helheten i bildet. Utsnitt og plasseringen av blader i bildeflata, fungerer også (etter mitt syn) best i 1'ern.
Fargene er jo lekre; veldig fint med kontrasten det høstlige gule mot det blå. Også dråpene da!

Dette er virkelig bra!

mvh Jan Frode
Knut L.

Nå har du det gående igjen, Fred.

#1 eller #2 - det ene er i grunnen like bra som det andre.

#1 er meget behagelig å betrakte og det holder forsåvidt med luften til overkanten - #2 er litt frekkere og dristigere, kanskje ..., ja. og det er jo fint også.

Og så har du jo muligheten - og mer å gå på i overkant - til å lage en versjon til -
- kvadratisk format ved å legge på øverst og å kutte litt til høyre og venstre,
men så liker du vel helst formatet som det er, tror jeg -sånn litt avlangt, og da kan du jo la være som opprinnelig - ''1.

Og der er et fint bilde - riktig lekkert.

mvh
Knut
Rolf S.

Effektfulle knallfarger som absolutt faller i smak.
Betraktet i fullskjerm fungerer v1 best synes jeg.
V2 synes jeg blir litt ''krampaktig''.
M.v.h. Rolf
Fred S.

Ja..., takk for mange fine kommentarer igjen ! Ingen vet hvor haren hopper, aller minst jeg, ser det ut til: Jeg hadde forgjengeren som personlig favoritt ( det røde bladet), men det må være noe med fargen blå som gjør noe med oss. Hadde jeg visst noe om fargers virkning på psyken hadde jeg kanskje hatt et svar. ( men de som har sett flere av bildene mine skjønner vel forsåvidt at blått er en favorittfarge hos meg også)
Lurer på om noen kan svare meg på et sp.mål ? Ser bildet har fått 3 anbefalinger, men vet ikke av hvem (bortsett fra Tone A.Ø., som forteller det i kommentaren sin). Har nylig lest ''bruksanvisning'' om dette på diskusjonssiden, men den fungerer ikke for meg. Har det muligens sammenheng med at denne informasjonen er forbeholdt gull-medlemmer, event. også sølv ? Hadde vært fint å vite hvem som skal takkes.

vh fred
Bjorn F.

Hei. Dette likte jeg godt,nydelig blåfarge som fremhever og forsterker de høstgule bladene. Kjempe bra.
Hilsen Bjørn
Ann F.

Hvis du går inn i rullemenyen øverst, under Kategorier, finner du valget ''Bilder som har fått anbefalinger siste 48 timer''. Scroller du helt ned til bunnen av bildet ditt skal du kunne finne hvem det er.
Og jeg må bare innrømme for min egen del at jeg er er ekstremt sløv både til å gi anbefalinger og stemme til ukens fotograf.
Mvh Ann
Fred S.

Takk, Ann, men det har jeg gjort. Det du forteller meg er nettopp den ''bruksanvisningen'' som er beskrevet på diskusjonssiden, men hos meg står det ingenting. Det er derfor jeg lurer på om dette er en funksjon som er forbeholdt betalende medlemmer. Ikke det at det spiller noen rolle for meg; men bare hyggelig å kunne gi en takk.
Ellers er jeg som deg; jeg anbefaler ikke, stemmer ikke, bokmerker ikke, men igjen, for alt jeg vet, har jeg ikke anledning til det som bronsemedlem, uansett om jeg hadde villet.
Kanskje på tide å somle seg til å oppgradere til sølv, men hva noen behøver gullmedlemskap til har jeg enda ikke skjønt....

vh fred
Audhild E.

Nydelig høstbilde!
Flotte sterke farger. Det gule ble så fint fremhevet av den blå bakgrunnen.
Fine dråper med speglinger.
Liker best V#1 der det store bladet er helt!

Mvh-Audhild
Kurt S.

Jøss Fred-:) Dette ble skikkelig flott. Et bilde jeg ble sittende lenge å betrakte og som jeg sikkert tar frem igjen.
Foretrekker V1 hvor hele formen på det underste, blå bladet vises.
At det øverste, gule bladet muligens kom 1 cm for nært bildekanten betyr ikke noe. Etter min mening ville bildet blitt litt for perfekt med alle bladene plassert ''etter boka''.
Et utrolig skarpt og fint bilde.
Liker stort sett alt med bildet, de nydelige kontrastfargene, dråpene og de fine detaljene.
Det som, etter min mening, satte en ekstra spiss på bildet ble den lille dæsjen med grønnfarge midt i bladet og hvordan den grønne stripa fortsetter under dråpene.
Very nice-:)
Mvh Kurt
Helge A.

Her har du virkelig truffet med både komposisjon og farger.
Foretrekker #1.
Enig med Kurt i at dette er en meget vellykket presentasjon av kontrastfarger, dråper og en liten dæsj grønt.

Helge
Avsluttet .

Snadder...
Nå er jeg, av noen, kjent for å tro totalt på tilfeldigheter. og her har de tydeligvis slått til for fullt og lagt bjerkekvisten på bladet uten å lese komposisjonsregler. Utmerket... (eller kanskje tilfeldighetene hadde lest dem og gitt totalt blaffen, i såfall enda en stjerne i boka..)
Og i tillegg komplementærfarger med blått som hovedfarge. -Forføring...

mvh
-r
Fred S.

Takk igjen; morsomme kommentarer her som jeg bare må kommentere: Fint du oppdaget grønnfargen, Kurt, og hadde sans for den. Judit ( lenger opp hadde ikke sans for den...but I don`t agree with you, Judit...).
Randolf; du er ikke den eneste som tror på livets små tilfeldigheter, det finnes andre som blåser i ordet ''skjebne''. Men tilfeldighetene her er vel så som så.... Hvordan tror du bjørkelauvet havnet på liljebladet ?

vh fred
Avsluttet .

Plutselig så var det der bare...


-r
Fred S.

Nettopp...!
Elise K.

Vakkert vakkert! Flotte farger! Noe jeg definitivt hadde puttet på veggen i stort format med en stor signatur under så alle skulle se at jeg hadde tatt det - om det hadde vært jeg som hadde tatt det da...;-)

Mvh Elise Klaveness
monica p.

Hallo Fred.
Synes komposisjonen var helt grei her jeg, savner ikke noe mer '' der oppe''.
Om fargene, hærlig med noe som river litt i øynene om jeg kan si det sånn, men jeg må nok ærlig innrømme at jeg likte det forrige bildet bedre i så måte, men du er nok inne på noe, det er noe med det blå som de fleste av oss reagere positivt på, har lagt merke til det jeg også.
Ellers synes jeg det blir litt for ''harde'' kanter på bladene, litt mye kontrast eller oppskarping, ikke vet jeg, men alt i alt et kjempeflott bilde som jeg nok kommer til å huske.
Mvh Monica:o)
Fred S.

Seinkveld takk til Elise og Monica: Hyggelig at dere liker bildet, også hyggelig at du er enig med meg ang. forgjengeren, Monica.

vh fred
Stine J.

Hei Fred,

Heftige farger! Fungerer absolutt dette også, selv om det andre bildet ditt blir min favoritt av disse. Stram og fin komp. i v2. :-)

mvh Stine


Helene E.

Hei
Liker versjon 1 best. Fine farger der det blåe og gule dominerer, men den lille grønne delen er viktig for bildet. Det blå rundt danner en fin ramme rundt det som er viktig i bildet.

Knallbra !!!

Helene
Anya K.

Hei. Takk for kommentar til bildene mine :)

Dette var et aldeles nydelig bilde! Fargene er klare og sprakende, noe jeg liker veldig godt. Noe småpirk slik som; mot venstre, oppover i bildet er det noen lyse flekker.. og i bladet er det enkelte lilla flekker, som jeg ikke synes passer helt til å være der. Smak og behag det vettu..

Anya
Ketil M.

Dæven dene var lekker!
Fred S.

Forsinket takk til Kjetil og damene, eller Stine, Helene, Anya og herren.

vh fred
Tarjei Ekenes K.

nydelige farger og detaljer

skjønner hva svenskene tenkte på da de laget flagget sitt
de bommet alikevel litt, burde sett dette bildet

:-D ! tarjei !
ingebjørg fyrileiv g.

Det er kjekt med dette bokmerkesystemet som lett lar meg finne tilbake til de virkelig gode bildene. De bildene som sjela lett kan kose seg med å se om og om igjen. Bildet er utrolig godt, og fargene i slående kontrast. Jeg håper flere ser det nå når jeg er og "bringer det fram" igjen. Det hjelper å se gode bilder.

vh ingebjørg
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu