Høst i Lofotens fjellheim
Fra min siste fjelltur fikk vi en fantastisk utsikt over fjell og hav. Litt skyet vær som ga oss samtidig et ganske så variert lys. Her siger det litt fjelltåke inn med litt sol bak som ga et varmt fint lys til fjells og et litt blåere og kjøligere lys nede i skyggepartiene. Har lagt ut tidligere flere bilder fra Nappstraumen og her ser vi den i sin fulle lengde. Til venstre (innersiden) og sørsiden får vi Vestfjorden. Til høyre blir nordsiden (yttersiden) og storhavet så langt øyet rekker. Fjellrekken vi ser ut i bilde på andre siden av straumen strekker seg helt ut til Å i Lofoten. Her skimter vi Fredvang helt ut og ytterst til høyre. Til venstre og helt ut i bilde skimter vi Buksnesfjorden og Gravdal som er mitt hjemsted. Denne turen startet nede ved Hauklandstranden vi ser nede i bukta.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-09-21 19:13:39
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2005-09-21 19:28:13
    Versjon #3
Utstyr
  • Nikon D70
  • Nikon AF-S DX 17-55mm f/2.8G IF-ED
  • Brennvidde17mm
  • Blenderf/11
  • Lukker1/80s
  • FilmtypeRaw Iso 200
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger684
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_156330} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (17)
Vegard L.

Flott natur. Komposisjonen er god, men fjellene blir litt mørke. Har du prøvd med shadow/highlight?
Mvh Vegard
Kurt S.

Heisann Roger.
Nok et flott, luftig og malerisk bilde fra den storslåtte naturen der ute.
Fin komposisjon. Bl.a ble dybden i bildet veldig bra.
Synes også at fjellene ble litt for mørke. D.v.s fjellene i forgrunnen.
De på andre siden av Nappstraumen ble helt fine med flott ''melisdryss'' i toppene. En måned for tidlig synes nå jeg, men det er sikkert bare midlertidig slik det pleier å være på denne årstida.
Kikket litt på bildet ditt i P.S. Ser at du har enda en del å gå på i de mørke partiene slik at noe oppletting er mulig.
Har du shadow/highlight er det en fin funksjon å bruke. Finnes i Photoshop Cs og Cs2.
Fint at du skriver litt i teksten. Det er interessant å se Lofoten slik i fugleperspektiv.
Mvh Kurt
Roger K.

Hei og takker for kommentarene på bilde. ja her kan du plukke ut de stedene Kurt som du var å tok dine bilder i sommer. Her ser du også stedet på Flakstadsida under fjellet som du la ut tidligere mot Haukland. Har lysnet bilde litt i fjellene i forgrunnen. Som dere ser la jeg ut feil bilde og versjon 3 er det som skulle vært lagt ut som versjon 2.

..Roger..
Gunnar H.

Veldig flott bilde. Gjorde seg i versjon 3, med lysnede fjell.
Gunnar
Helge A.

Flott komposisjon av mektig natur. Kunne vært ennå litt lysere fjell, men med en bra dybde, litt nysnø på fjellene og et flott lys, er dette absolutt godkjent.
Ps. Er det mulig å komme seg noe høyere i terrenget, slik at du få med hele stranda ubrutt ?

Helge
Odd Tore S.

Vidt utsyn med store kontraster i lys og landskap. Fjellene i bakgrunnen med skyer og tåkedott er topp.
En kombinasjon av v2 og v3 med de mørkeste fjellpartiene fra v2 hadde ikke vært så dumt.
Det jeg savner her er at hele stranda er med i ett stykke. Denne er en så viktig del av dette motivet med dets landskapskontraster at jeg ser på det som en svakhet med bildet.
Odd Tore
Lars R.

WOW for en udsigt. Billedet illustrerer perfekt hvor nikon bare er det bedste :-) Super farveskala og skarphed (måske en anelse oversharpened, da der er ''halo's'' omkring den forreste bjergkæde. Jeg var på lofoten for 8 år siden, og det er da bare det skønneste sted på jorden!

tillykke med billedet,

mvh Lars
Venche J.

Flotte skyformasjoner og mektige fjell med voldsom dybde. Jeg kan ikke annet enn å like det (versjon 3). :)

Wenche.
Karl Morten R.

Nydelig landskapsbilde fra Lofoten ! (Må visst ta meg en tur opp dit snart for å slite ut bildebrikken ...) Dette var et malerisk bilde av et mektig scenario ! Flott komposisjon ! Liker best ver. 3

Mvh
Karl Morten
Roger K.

Hei og takker for nye kommentarer. Odd Tore den stranda erget meg noe ja. Den åsryggen klarer å skjule stranden godt og får vel ikke den helt med hvor høyt jeg skulle komme på dette fjellet. Litt mere ble det, men da kom fjelltåka og umulig å filme mere så jeg får la den biten ligge til senere.

..Roger..
Inger Anne Maritsdotter V.

Heisann Roger.

#3 ble veldig fin, så flott utsikt og det er et stemningsfullt lys som dukker frem fra skylaget der.
Det som fanger min nysgjerrighet er strandlinjen nede ved sjøen, der skulle eg gjerne vært, slike Lofoten-strender er virkelig en severdighet.

Du har vært høyt oppe her, ser eg, utsikten er formidabel.

God helg;-)

Mvh Inger Anne
Inger-Lise S.

Hei! Dette var mektig! Virkelig vakker natur, godt presentert:)

Inger-Lise
Avsluttet .

Lofoten lockar än mer nu när jag ser din bild.. Vackra fjäll, underbara fjordar och ett fantastiskt ljus.. Härligt djup i bilden och mycket väl komponerat. Ljuset som spelar på fjället längst bort till hö ger det där lilla extra i bilden. Så vackert!
Ha en fortsatt trevlig helg!
Mvh
Elisabeth
Roger K.

Hei og takker for nye trivelige kommentarer på bilde. Joda vi har mye flott natur å ta av og kjekt å kunne dele det med andre.

..Roger..
Fred S.

Hei Roger: Nå har jeg sittet og studert bildene dine en halvtime. Årsaken til det ? Vi var i Lofoten i sommer, og jeg ble ''bergtatt''. Var der for et par år siden, men det ble mest ''se turistfeller som Svolvær og Henningsvær og kjøp noen prospektkort''. I år oppsøkte vi bevisst steder litt utenfor turist-lysløypa, og fikk en liten smak av dette å vandre i og blant Lofotfjellene. Så oppdaget jeg at du faktisk er fra Vestvågøy, tar herlige fjellbilder fra hele Lofoten, og sitter inne med betydelig lokalkunnskap. Så derfor blir dette litt ''chatting'', men på galleriet går vel det an. Vi rakk ikke all verden på den lille uka vi var der, men her har du med Fredvang i det fjerne. Hadde tre overnattinger der, og fikk med bl.a. en ubeskrivelig fin tur over til Kvalvika. Deretter to netter på Mærvoll, og da er vi på ''di'' øy. Vi dro rett till fjells etter å ha installert oss på sjøbua, opp på ryggen mellom Mærvoll og Undstad, og fikk seinere på natta med oss ''midnattssolturen'' mellom Undstad og Eggum. Bare herlig, maxvær. Fra stedet vi bodde hadde vi også utsikt mot Himmeltindene, og lokalfolk fortalte oss at de kunne bestiges fra Uttakleiv, nærmere bestemt Hauklandsstranden som vi ser på dette bildet. En slik topptur rakk vi ikke, men det skal bli før eller seinere. Derfor lurer jeg på følgende: Er det den du er på vei til her ? Og enten det nå er det eller ikke; er det en fjelltur som er overkommelig for ''vanlige'' , fjellvante turfolk ? Regner med at du er en som kan svare på dette.

vh fred
Roger K.

Takker for kommentaren Fred og din interesse for bildene mine. Kjekt å se at du har vært her og fått oppleve naturen her noe utenfor turistløypa. Det må til og en må være villig til å forlate asfaltkanten og over veigrøfta for så å tusle videre. Har merket meg at du er glad i natur gjennom dine bilder og regner med at du ikke kommer deg til fjells ved å gå etter slette veien. Fra litt spøk til svar på dine spørmål.
Fjellturen her er jeg på vei opp til Himmeltinden. For tur/fjellglade folk er dette så absolutt overkommelig. Greie stier som kan følges. Vil tro du vil trenge litt tid på en slik tur da inntrykkene blir store og derfor mange stopp med kameraet i bruk. Planlegg gjerne en 8-10 timers dag. Er det tåke i fjellet vil jeg holde meg nede da sikten der oppe blir minimal og kanten kommer brått på. Nærmere beskrivelse av løypetrase kan avfotograferes og videresendes til deg når det måtte trengs. Ser også at du har vært på Fredvang. Masse flott natur du har vært i. Vil samtidig anbefale deg å trekke enda lengre vestover om Vestvågøy skulle bli helt utforsket. Bilde mitt ''Høstsol i fjellheimen'' er fra Sørvågen som er nesten så langt vest du kan komme. Et meget vakkert turområde og fjellparti å vandre i. Håper du får like vakkert vær når du tar turen din tilbake. Skulle det være noe så skal du bare ta kontakt så hjelper jeg deg så langt det går.

Roger
MaiLis S.

Flott utsiktbilde.mvh Mai-Lis.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu