Lomvi i havsnød
Også i år har det blåst en masse engelske lomvier på land i Norge. Denne var heldig og havnet i Østensjøvannet (se Versjon #2), der den finner fisk. I motsetning til de som trodde Mosseveiens blygrå asfalt var vann, og er blitt overkjørt. Men den må hjelpes tilbake til havet, den klarer ikke å finne havet selv.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-10-08 12:47:47
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2005-10-08 13:22:33
    Versjon #3
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger773
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_158860} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Avsluttet .

Den ser passe forhutlet ut, stakkar - så bildet står godt til det du forteller, uten å være noen innertier rent bildemessig. Men det slår meg at et bilde fra Mosseveien ville gitt en enda mer interessant inngang til historien!
Ketil K.

Takk for kommentaren Knut-Sverre. Det hadde sikkert blitt et mer interessant foto av en trafikkdrept fugl, enig, men ikke lett å stoppe i 100 km i timen på motorveien der. Denne lomvien var faktisk i meget bra form, se bilde 3. Det er et mysterium hvorfor de ikke klarer å orientere seg i forhold til havet, men normalt skulle de heller ikke behøve det, det er jo en til dels pelagisk art som skal være på salt sjø hele tiden utenom hekketiden. Når den havner på land eller i innsjøer skjønner den ikke hvor den er eller hvor den burde flydd og blir værende - i for eksempel Mjøsa i årevis.
Torbjørn K.

Artig og noe utradisonelt fuglebilde du har tatt her. Bra speiling og fine mettede farger. Jeg tror jeg kanskje ville valgt et noe tettere utsnitt? Teknisk i toppklasse.

Torbjørn
Odd Tore S.

Den ser passe havarert og forvirret ut slik den ligger her med vandråper over fjærdrakten. Bra eksponert, skarp der den trenger å være det, men heller ikke mer. Tror ikke at dette bildet tåler å bli blåst opp særlig mye mer.
Så snart det slutter å regne skal vi til Østernvann, ikke med hovedhensikt å fotografere, men man bør jo ha øynene med seg, og dette er et bra tips.
Odd Tore
Kjartan T.

Helt greit bilde av lomvi, men her er det jo historien som gir meg noe ekstra.
Bilde nummer to viser jo en fugl som virkelig er på feilkurs. Slik har jeg aldri sett lomvien, god liten fortelling du kommer med under bildet.

Så dermed kan det gå mot et langt opphold for denne fuglen i Østensjøvannet da? Eller fryser vannet på vinteren?
Ketil K.

Takk for kommentarer. Det har falt ned lomvier ved Østensjøvannet tidligere. Se bilde nr. 21951 som ble tatt der i 1997. Den gang døde alle lomviene som landet ved vannet, men ingen av dem var i like god forfatning som den som er der nå. Den må flyttes skal den klare seg. Østensjøvannet fryser stor sett til om kort tid, og lomvien vil ikke ha sjanse til å klare seg der veldig lenge. Kun brødspisende fugler har sjansen midtvinters. Ved Randsfjorden derimot, har det i årevis vært en stamme av lomvi, som på grunn av den brede fergeråken ved Tangen, har fått tilstrekkelig med åpent vann til å finne småfisk i. Bildene over ble tatt i meget dårlig lys lørdag morgen så kvaliteten kunne vært litt bedre med mer lys.

Det er rart ellers at en så frisk fugl ikke klarer å orientere seg. Egentlig et mysterium, men det finnes visstnok rapporter fra 1800 tallet som beretter om det samme, så det er neppe et nytt fenomen, og dermed heldigvis neppe noe miljøgift el.l. som er årsaken. Det samme skjer jo også til tider med lundefugler, som for noen få år siden regnet ned over Toten, av alle steder.
Rune Edvin H.

Så kule de er...
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu